Fotbollssäsongen 2018

Fotbollssäsongen för IFK börjar gå mot sitt slut och dom har endast 5 hemmamatcher kvar innan det är dags för vinteruppehåll eller vad man kan kalla det. Och i detta inlägg ska jag sammanfatta säsongen. Inte för att det finns så mycket att berätta eller skriva om osv.


Till början av säsongen så värvade IFK tonvis med nya spelare och det gjorde dom under säsongen också. 4 spelare kom mitt i säsongen. Namnen på dessa är Amin Nazari, Igor Levchenko, Hamed Coulibaly och Keaton Isaksson. Dom två sista är väl bara "på låns" från bland annat KuPs och Ps Kemi så för dom är det väl lite tveksamt om dom fortsätter med IFK. Men hoppas faktiskt dom gör det för båda har visat bra spel. När vi mötte ps kemi på hemmaplan dessutom så fick vi se mål från Keaton ( då spelade han ju med ps kemi). Amin kom in som ersättare till allas favorit Gabriel Petrovic då han fick snabbt in i säsongen en lårskada(om jag minns rätt) och kunde inte spela före typ nu i augusti. Amin har hunnit visa mycket potential och på så vis fick han även kontrakt inför nästa säsong också (om jag fattade rätt).


Men nu till säsongen och inte spelarna. Man var jättetaggad inför säsongen, mest för att se dom nya spelarna men även för att se hur det skulle gå för dom i år. Förra året så föll dom ju på mållinjen och hamnade på en femteplats( tror det var femte) och blev utan europa league kval. I år har dom spelat uruselt och ligger just nu på en 10:de plats av 12. Dom har vunnit 5 matcher, spelat oavgjort 5 och förlorat 14. Dom har totalt 20 poäng och HJK som leder har 53. HJK har vunnit 16, spelat oavgjort 5 och förlorat 3 matcher på hela säsongen.Lite skillnad får man ändå säga.


Ikväll är det dags för IFK att möta Ilves på bortaplan. Ilves ligger på en femte plats och dom har spelat 1 match mindre än IFK. Dom har vunnit 10,spelat oavgjort 7 och förlorat 6. IFK spelar endast om att få vara med i ligan ( fortsättningsvis) och dom behöver den här vinsten för att kunna behålla sin plats i ligan. Tyvärr om dom vinner så får dom 3 poäng vilket inte gör någon skillnad i tabellen då dom som ligger nia har 24 poäng och IFK har som sagt 20.


IFK möter Ilves igen på söndag men denhär gången på hemmaplan och sist dom spelade mot dom på hemmaplan vann dom med 2-0. Vi får hoppas dom lyckas vinna båda dessa matcher nu. Och såklart dom andra matcherna som är kvar.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229