Hallonkaka

RECEPT

Ingredienser:

150 g smör + ytterligare några matskedar att smörja formen med

2 dl mjölk

3 ägg

3,5 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

5 dl vetemjöl

225 g frysta hallon



Gör såhär:

Sätt ugnen på 150 grader (över- och undervärme) och smörj din form generöst med smör.
Smält 150 g smör i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölken, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du gör resten av smeten.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.
I en annan bunke blandar du ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och frysta hallon. Detta görs för att inte alla hallon ska sjunka till botten av kakan och viktigt är att du använder hallon som är helt genomfrusna.
Vänd ner de torra ingredienserna med hallon i bunken med ägg och strösocker, försiktigt med slickepott. Tillsätt smörmjölken och rör om lite till.
Häll upp smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 45 minuter – 1 timme eller tills det att kakan är helt genomgräddad.
Låt formen svalna lite innan du vänder din kaka upp och ner på ett galler.
Servera direkt eller förvara kakan tätt förslutet, i rumstemperatur.


#bestofnouw #blogg #nouwinspo #nouwblogger #nouw #recepttips #recept

Recept från Camilla Hamid

Gillar

Kommentarer

LindaLinnros
LindaLinnros,
ser underbart gott ut!
nouw.com/lindalinnros
Aliciasmood
Aliciasmood,
Helt magiskt god 😍
nouw.com/aliciasmood