A darker shade of magic - Recension

Författare: V.E. Schwab

Sidor: 414

Första mening: Kell wore a very peculiar coat.

Om: Kell är en Antari, en magiker med ett svart och ett blått öga – och med den sällsynta förmågan att resa mellan världar. Mellan fyra parallella London för att vara exakt.

Det finns Grey London, smutsigt och tråkigt och är det som liknar det London vi känner till år 1819. Sedan finns det Red London, där Kell är ifrån, som sprudlar av liv och magi. I White London används magi för att tukta och kuva sina medborgare, och en gång i tiden fanns även Black London … men ingen talar om det längre.

Kell, som är en av två personer i alla fyra världar som kan resa mellan dem, är ambassadör och budbärare mellan regenterna, men eftersom han är något av en jäkel har han den farliga hobbyn som smugglare.

Att ta med sig saker från en värld till en annan är strängt förbjudet, så självklart lyckas Kell få med sig en otillåten sten från Black London och snart är han på flykt från de som vill åt stenen och dess mörka kraft.

Han möter tjuven och äventyraren Lila Bard och tillsammans måste de rädda världen - men först måste de lyckas hålla sig vid liv.

Att läsa A darker shade of magic är som att kliva rakt in i en annan värld. En underbar värld av magi, äventyr och fasligheter. Jag fann mig själv hänförd av den här boken, har aldrig läst något liknande förut. Den är unik i sitt slag och jag önskar att så många fler skulle få möjligheten att läsa den.

Att den var på engelska störde inte alls, tyckte språket var lätt att förstå och handlingen snabb, trots det har man inga problem att hänga med. Det händer alltid något.

Karaktärer:

Kell kämpar med att hitta sin plats i livet där han hör hemma, brottas med sitt samvete och tvekar inte att beskydda de han älskar, medan Lila är kaxig, självsäker och vet precis var hon hör hemma. Hon ska bara hitta ett sätt att komma dit.

Karaktärerna är alldeles underbara, särskilt våra kära Kell och Lila. De känns verkliga och trovärdiga, samtidigt som de verkar utom denna värld. De hör hemma i den här boken och berättelsen, med andra ord.

Värld:

Världsuppbyggnaden är otrolig, man får många detaljerade beskrivningar och ibland väldigt överlöpande men man kan riktigt se allting framför sig. Schwabs sätt att skriva är som ögongodis för sinnet.

Jag ger A darker shade of magic 5/5!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag kan ni läsa om mig i veckans hallå! Helsingborg och Landskrona. Jag pratar mina böcker, den krokiga vägen till debutering samt författarskap! 🌹

Likes

Comments

Ni har väl inte missat att min historiska romance Revolutionens Ros finns att bevaka hos bland annat Adlibris och Bokus? Den släpps den första augusti (Snart, snart!) och kommer finnas som pocket, e-bok och ljudbok!

Rekommenderas varmt för de som tycker om historisk miljö, spänning och kvinnor som tar saken i egna händer.


Bokus: http://www.bokus.com/bok/9789150924152/revolutionens-ros/

Adlibris: http://www.adlibris.com/se/bok/revolutionens-ros-9789150924152


Likes

Comments

Här är det Omslaget till min Revolutionens Ros som kommer ut i augusti i harlequinserien Silk

Jag har tänkt mycket på det här omslaget, om hur det skulle kunna tänkas se ut men aldrig riktigt kommit fram till något vettigt. Därför är jag supernöjd med hur det blev, kanske eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle förvänta mig, men också för att jag själv aldrig hade kommit på att forma det såhär i min vildaste fantasi.

Min favoritdetalj är de små croissanterna!

Superbra jobbat av Jenny Liljegren på Harper Collins Nordic! Ser fram emot att hålla boken i min hand. Kommer bli jobbigt att vänta ända till augusti!


Likes

Comments

För tillfället läser jag den här 😍 Pottungen av Anna Laestadius Larsson och älskar den! 1700-tal for everybody! 🌷🌸🌿

Likes

Comments

Idag släpps omslaget till min dark fantasy "Välj ditt gift" som utkommer till hösten hos L.C förlag och handlar om maktlystnad, girighet och förbjuden romantik!

Håll utkik på förlagets hemsida eller facebooksida för uppdateringar!

Likes

Comments

Redigering på g, sista korr av Revolutionens Ros samt 2:a redigering av Välj ditt gift. Låter kanske inte mycket, men det är som vilket annat jobb som helst. Korr är den tråkiga biten av att skriva en bok och efter ett tag slutar hjärnan fungera och blir bara blööö. Ska kolla en sista gång på Rev Ros innan jag skickar in den imorgon och förhoppningsvis orka redigera lite till på Välj ditt gift.

Likes

Comments

Mycket har hänt sedan sista blogginlägget (detta är varför jag inte borde ha en blogg eller dagbok).

Redigeringen av min historiska romance Revolutionens Ros är i princip klar (från min sida i alla fall) blev två vändor plus en sista check. Har haft turen att ha en superduktig (och petig) redigerare med ett vant öga för detaljer, så den kommer bli hur bra som helst när den är helt klar!

Jag har skrivit klar mitt underbara Urban fantasy/Cyberpunk/vad-är-det-för-genre-på-den-här-jävla-boken manus och har dessutom utvecklat den från en duologi till en trilogi. Blir bäst så, så slipper jag packa allt som ska hända på varandra, utan ger storyn mer plats att andas på.

Samtidigt börjar min vampyrroman närma sig sitt slut - Äntligen! Den är inte värst lång, men har varit riktigt (inte jobbig, men nästan) att skriva.

Jag har läst 3 av 4 böcker i serien "Kretsen", på engelska "The raven-cycle", av Maggie Stiefvater och är helt besatt av dem. Vill och både vill inte läsa sista delen eftersom jag vet att det är just sista delen! Älskar när man riktigt kan dyka in i en berättelse och förälska sig i karaktärerna.

Jag är inne i en period när jag mår bra och kan ägna mig åt mitt skrivande och det känns skönt för en gångs skull. Hoppas att den håller i sig. I morgon ska jag se Johan Glans på hans world tour of the world.

Likes

Comments

Det är ingen hemlighet att jag emellanåt lider av insomnia, särskilt då jag vet om att måste upp tidigt morgonen efter. Igår kväll hände det igen. Jag gick och lade mig i rimlig tid för att orka upp idag men låg och vred och vände mig ända in på småtimmarna. Tankarna snurrade i huvudet. Jag har haft skrivkramp i ungefär en vecka och mår alltid lika dåligt över det. För jag vill skriva. Hela tiden. Men det är inte alltid det går som jag vill. Ju mer jag försöker, desto mer stressad blir jag under skrivkrampsperioder och jag är övertygad om att jag inte är den enda. För jag försöker bestämma mig för vad jag ska skriva. Om jag ska fortsätta på mina "Big two", som mer bestämt är min fantasy serie om De fördömda och en duologi inom genren Urban fantasy/Cyberpunk (Lite sådär härlig förvirrande fusion liksom), eller fortsätta på den där vampyrromanen som nu har utvecklat sig till en duologi och som nu har smugit sig nära hundra A4-sidor. Sedan har jag en helt, för mig, ny typ av roman. Fortfarande inom fantasyelementet, men innefattar en stor heist. Jag älskar världen och karaktärerna jag har skapat, men inser att den är alldeles för stor för att ge sig på just nu. Så småningom kommer de ju bli färdigskrivna, men problemet är att jag vill skriva klart allt. Samtidigt! Vilket förstås är omöjligt, men har man inget tålamod så har man inte.

Så igår kväll när jag inte kunde sova låg jag och fantiserade om vad jag skulle kunna skriva om istället. För att få krampen att släppa. Låta fantasin flöda och ett, tu, tre hade en huvudaraktär och en värld ploppat upp i mitt huvud. Och idag flödar kreativiteten! Smaragdgröna skogar, Faeer som är ett med världsaltet, heliga källor och onda krigare från öst. Så ska en slipsten dras! Längtar efter att få se hur det utvecklar sig.

Likes

Comments

Nu är det klart! Idag har den här författarinnan skrivit kontrakt med Harpercollins Nordic! Vilket innebär att hösten 2017 debuterar jag inte bara med en bok, utan två! Välj ditt gift hos L.C förlag och Revolutionens ros i Harlequinserien Silk. En dark romance och en historisk romance. Kan man ens debutera med två romaner? Ja, det tycker jag. För er som är intresserade kommer ni kunna följa boksläpp med mera på min författarsida på facebook. Ska försöka komma ihåg att uppdatera emellanåt. Jag tackar ödmjukast och tar emot allt stöd och hoppas att jag får fortsätta skriva många fler böcker i framtiden.


Likes

Comments