Överlevnadsguide för hösten

Tips, Tankar

Hej hej!

Nu är hösten här och risken finns för att man blir aningen deppig av mörkret och inte minst situationen med Covid-19. För att göra denna höst mer dräglig så kommer här min överlevnadsguide bestående av tio tips för att överleva hösten, häng med!

1. Baka & laga mat
Det är någonting speciellt med att stå och laga mat, titta upp goda recept, känna att det doftar mat i hela lägenheten och stå och röra ihop eller knåda någonting. Jag har den senaste tiden börjat intressera mig för att bli lite bättre på att laga mat och märkt att det kan vara väldigt mysigt att laga mat.

2. Bli en mästare på att städa
Jaha, hur ska man kunna må bra av att städa? Kanske många tänker.
Att städa i sig är kanske inte det roligaste som finns men med lite musik, radio, podd eller ljudbok i öronen så går det i ett svep! Lär dig någonting nytt genom att lyssna på en bok och städa samtidigt, två flugor i en smäll :)

3. Promenera
Jag vill verkligen slå ett slag för promenader.
Promenader är verkligen som min mamma brukar säga `balsam för själen´ och jag kan bara hålla med. Promenader är rogivande och dessutom en jättebra motionsform.

4. Selfcare
Det här kan vara lite individuellt men jag vet att iallafall jag mår bra av att ta hand om mig själv genom att göra hudvård, ta en lång dusch eller måla naglarna. Andra bra saker att göra för att ta hand om sig är att inaktivera eller avinstallera Instagram, ett ställe där iallafall jag slösar kopiöst mycket tid vilket i längden inte är bra för välmåendet.

5. Yoga
Yoga kan likställas med promenader, det är en otroligt bra träningsform som hjälper till att både stärka men även mjuka upp leder och muskler. En tjej på Youtube som publicerar fantastiskt pedagogiska och lugna videos med yogapass är Yogawithadrine.

6. Läs böcker
Att läsa böcker är så otroligt underskattat enligt mig för böcker är så fantastiskt bra. Böcker kan vara en källa till fakta, underhållning, igenkänning och avslappning. Att läsa böcker är även ett fantastiskt bra och enkelt sätt att utöka sitt ordförråd på.

7. Tänd ljus
Det finns nog nästan inget mysigare än att tända ljus och det kan nog ganska många skriva under på.

8. Lär dig någonting nytt

Tänk efter om det finns någonting du alltid velat lära dig och försök att lära dig det!
Kanske har du alltid velat lära dig ett nytt språk, bli en riktigt bra hemmakock, lära dig programmera eller lära dig mer om växter? Biblioteket, Google och Youtube är några tips på ställen där du kan hämta information och bli expert på just det du drömmer om.

9. Följ en serie
Att följa en serie och gärna en där avsnitten sänds veckovis skapar en sak att se fram emot varje vecka och även en anledning till att koppla av. Denna höst följer jag serierna: Björnstad, Paradise Hotel och Våra barns hemliga liv och det har satt lite guldkant på min tillvaro under denna höst. Appropå serien Björnstad så har jag i ett tidigare inlägg tipsat om den, läs mer om det HÄR.

10. D-vitamin
Som alla säkert vet så minskar dygnets soltimmar drastiskt under hösten och vintern vilket gör att vi får i oss mindre D-vitamin. Brist på D-vitamin kan leda till trötthet, nedstämdhet och kan påverka immunförsvaret negativt det kan därför vara bra att införskaffa sig en burk D-vitamin. D-vitamin finns att köpa på apotek, hälsokostaffärer, online och även ofta i vanliga matbutiker.

,

// Alicia

Gillar

Kommentarer

agnesmathilda
agnesmathilda,

Så mysigt inlägg ❤️

nouw.com/agnesmathilda
aliciacarlgren
aliciacarlgren,

Men åh tack! 🥺❤️

nouw.com/aliciacarlgren
emelivet
emelivet,
Tack för tips 😍
nouw.com/emelivet
aliciacarlgren
aliciacarlgren,
adhd_mamma_livet
adhd_mamma_livet,

Bra tips. Man behöver bli påmind om allt man kan göra hemma, så att man tar sig genom denna tuffa och mörka höst ❤️

nouw.com/adhd_mamma_livet
aliciacarlgren
aliciacarlgren,

Tack så jättemycket! <3 Ja precis oftast är det nästan det som funkar bäst också, ta han om dig <3

nouw.com/aliciacarlgren
IP: 2a01:4f8:231:4528::2