Har du någonsin tryckt ner dig själv? Har du någonsin sagt att du inte kommer klara det? Har du sagt till dig själv att du inte duger? Tvivlar du på dig själv? Tycker du inte om dig själv?

Svarade du ja på dessa frågor har du antagligen dålig självkänsla eller dåligt självförtroende. Det är ett stort problem för många av oss människor på jorden. Det stoppar oss från att leva livet fullt ut. För att veta hur du ska jobba mot detta problem måste du veta skillnaden.

Självkänsla- självkänsla innebär vad du tycker om dig. Vad du tänker varje gång du kollar dig själv i spegeln eller hur känner för dina egenskaper. Har du dålig självkänsla brukar du säga "Jag är ful, tråkig och dum."

Självförtroende- självförtroende innebära att tro på sig själv och lita på att man kommer klara det.

Man kan ha bra självförtroende och dålig självkänsla eller dåligt självförtroende och bra självkänsla.

Själv har jag bra självförtroende men otroligt dålig självkänsla. Det blir bättre vissa perioder men ibland är det förjävligt.

Men jag kämpar varje dag mot mina tankar om mig själv. Vad jag gör varje dag är att ställa mig framför spegeln och säga flera saker som jag gillar med mig själv och något jag gjort bra under dagen. Hur cheesy det än låter så funkar det för mig :)

Lycka till med detta så hörs vi inom kort<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Välkomna till min blogg!

Idag har min dag bestått utav skola, stallet och tacomys med familjen. Vi hade prov på Franska Revolutionen. Det gick faktiskt bättre än väntat. Vad jag tycker är mest intressant med det området är Napoleon och Robespierre. Jag la därför mest krut på dem. Men det kom inte en enda fråga om det. Så det var lite synd, men jag är nöjd ändå.

Jag och morsan åkte till stallet sedan efter skolan. Det var väldigt mysigt :). Vi har inte träffats så mycket nu i veckan så hade otroligt mycket att berätta för henne<3. Vi har köpt ett nytt täckte till Chamziin som var jättefint. Kommer bild imorgon :)

Nu ska jag fortsätta läsa om olika ridgymnasium i Svergie.

Tack så mycket för alla läsare jag fått på såhär kort tid, det värmer mitt hjärta <3

Här är en bild på min fina häst Chamziin<3

Likes

Comments

Hejsan på er igen! Nu är jag tillbaka och tänkte berätta om min dag.

Jag gick upp klockan 09:30 och åt frukost. Det blev hemgjord apelsinjuice och två knäckebröd med ost på. Det var väll gott. Sedan hade jag några insperarande minuter när jag kollade på Bianca Ingrossos nya yt-video. Därefter cyklade jag till stallet. Jag har ungefär 3 km dit och idag var det faktist förjävligt. Jag ville bara hoppa av cykeln o kasta mig i diket.

Ridpasset gick bra. Vi jobbade på att han skulle trampa under sig och vara på yttertygeln. Chamziin skötte sig jättebra och det var otroligt roligt :). Jag börjar fundera på att ställa upp i en dressyrtävling. Det är ju inte vad jag hade tänkt när vi köpte honom men det går så himla bra i dressyren nu. Vi ska bara kämpa vidare med att stärka galoppen.

När hästarna fått lunch satte jag mig på cykeln igen och kämpade i motvind hemåt. Väl hemma möttes jag av min bror Adam som köpt fika till våran fader. Så tillsammans dukade vi upp kex, tårta, chokladmjölk, kaffe och pepparkakor. Vi städade till och med köket! Pappa blev jätteglad när han kom hem<3.

Sedan cyklade jag och min mor till kyrkan. Det var inte som vanligt utan en musikhögmässa. Det var väldigt mysigt och kören var duktiga.

Nu ska jag plugga till engelskaprovet på onsdag, någon som kan hjälpa mig? Jag tycker engelska är urtrist...

Likes

Comments

Nämen hallå!

Här sitter jag och bloggar. Det var ett tag sedan. När jag var liten hade jag typ 1000 bloggar samtidigt hehe. Men nu är jag tillbaka och tänker hålla mig till denna.

Jag är i alla fall kort sagt en tjej från Kalmar. För att ni ska få lära känna mig så kan vi ta "tio sanningar om mig."

1. Jag heter Alicia Ulrika Alvemo

2. Tillsammans med min mamma har jag en egen häst som heter Chamziin.

3. Jag älskar Justin Bieber.

4. Jag är vegetarian.

5. Jag bryr mig väldigt mycket om andras mående så glömmer lätt bort att bry mig om mitt eget.

6. Jag bytte skola för snart ett år sedan och det är det bästa jag gjort i hela mitt liv.

7. Jag är mogen för min ålder.

8. Jag har ridit sedan jag var 9 år.

9. Jag fyller 15 år den 20:e Januari.

10. Idag är dagen jag bestämde mig för att förändra mitt liv.


Kanske reagerade du på den sista? Eller inte? Det är i alla fall sant. Det är även anledningen till denna bloggs födelse. Jag ska från och med idag ta tag i mitt liv och ni ska få följa med mig på min resa. Jag ska sluta önska mig att det vore annorlunda. Jag ska göra det annorlunda.

Välkomna till min blogg, NU KÖR VI!

Likes

Comments