Hallå där!

Snart en vecka har gått sedan jag skrev senast, och massor med skoj har hunnits med. Jag jobbade hela helgen och tiden gick som vanligt här uppe väldigt snabbt. Det var även struligt på jobbet så vi fick det extra stressigt, men jag tror inte ens att vi blev förvånade när det hände.

I alla fall, nu till något roligare. I måndags var både jag och Andre äntligen lediga samtidigt och vi valde att utnyttja dagen till max. Vi började morgonen med en promenad till Kraja (hotellet där Andre jobbar, ca 20 minuters gångavstånd från DH) för att äta en lugn och skön frukost med utsikt över sjön. Sedan begav vi oss tillbaka till byn med Andres kollega Ruts bil som vi fick låna över dagen. Klockan 11 var vi redo för... HUNDSPANN! Och det var precis så mysigt och norrländskt som jag hade tänkt mig. I nästan 2 timmar åkte vi på frusna sjöar, genom snötäckta skogar, på skoterleder och över broar efter 4 ivriga och outtröttliga hundar. Alldeles underbart! Vi hade tur och hade hela 5 plusgrader. Eller det är nog bara jag som köldallergiker som är glad över att här är typ vårväder i mitten av februari... Jag slapp i alla fall frysa men de stackars hundarna hade det extra tungt att dra oss i den blöta snön.


Efter ett snabbt stopp på Coop för att köpa färdkost satte vi oss i bilen och körde en timme nordost ifrån Arjeplog. Vi korsade polcirkeln och kom fram till ett ställe som heter Örnvik. Fantastisk utsikt mellan alla fjäll och en parkering som var halare än alla bilföretags testbanor här uppe. Det var så fantastiskt att få köra runt i detta häpnadsväckande landskap och bara få umgås vi två.


På kvällen var vi bortbjudna på middag hos Rut och hennes sambo Hans. Det blev en spännande upplevelse för oss, och jag blev verkligen påminnd om vilken turist jag är här uppe. Vi blev bjudna på renkött, röding, älgtunga, kaffeost och blåbärspannacotta. En fantastiskt trevlig kväll som även innehöll en stor förändring för min del, mer om det en annan gång. Det kändes som att jag vaknade upp ur min lilla jobbubbla och verkligen stanna till min tillvaro här uppe. Jag fick komma ut ur Arjeplog för första gången sen jag kom hit, och jag fick bocka av några av de saker som jag ville göra här uppe. Det var en av de bättre måndagarna jag någonsin haft.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments