I måndags började vi jobba "på riktigt", och tiden har gått så himla snabbt sedan dess. Jag jobbade måndag - torsdag med Lucas, en fantastisk människa som för övrigt bor på Drottningholm också. Vi har haft det superkul på jobbet och lärt oss massor tillsammans. Fantastiskt att hitta en kollega som allt bara funkar perfekt med. Det har varit tidiga mornar (att vakna klockan 4 känns på gränsen till omänskligt) och en del övertid då vi har haft mycket att lära oss. Vi har serverat frukost och lunch, städa restaurangen 2 gånger/dag och förberett nästa dags frukost genom att bla lägga upp pålägg som konstverk och fylla på alla skålar med diverse frukosttillbehör. Jag har även fått en stående uppgift att hämta alla kockar som bor i vårt hus varje förmiddag, eftersom jag i princip är den enda som har körkort och jobbar under den tiden. Det börjar bli något roligare då jag börjat lära mig hur jag ska få upp en vällastad gammal minibuss upp för den branta och snöiga backen som leder upp till Silverhatten.

Igår och idag har jag varit ledig, och jag har passat på att sova ordentligt, tvätta och vila mina fötter som annars står upp 10 h varje dag utan att avlastas. André har jobbat några timmar varje morgon då jag var ledig för han behövdes som extrahjälp. Stackare som måste gå upp vid kl 4 nu 12 dagar i sträck. Idag när han kom hem vid halv 12 så upplyste han mig om att det var jättefint väder ute, vilket jag inte varit medveten om då jag inte gått upp ur sängen än. Så vi tog på oss varma kläder och gick en runda. Passade även på att fota lite, och här är några av alla bilder som jag tog idag. Här är så himla fint och jag trodde aldrig att jag skulle säga detta, men jag tycker nästan om den här riktiga vintern.

Imorgon börjar jag jobba igen, och har 6 jobbdagar framför mig innan jag är ledig igen. Söndagar är i och för sig lite bättre, för då börjar vi vid 6 istället för 5 😃 Jag ska även börja dagen med att ringa och väcka min chef för att försäkra honom om att han inte försover sig haha. Nu är klockan 8 och det betyder läggdags, vi hörs!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När vi kom fram till Arjeplog insåg vi att vi inte hade en endaste aning om var vi skulle ta vägen. Jacob var den enda vi kände sedan innan. Jacob gav oss en liten sightseeing i Arjeplog City som tog ca 3 minuter. Sedan körde vi vidare till Kraja; ett av de tre hotell som Silver Resort består av. Där träffade vi som hastigast en aningen upptagen VD, Jacob ringde runt lite och sedan lyckades vi få tag på nycklarna till vårt boende. Vi bor i ett stort gult hus som kallas för Drottningholm, och här bor vi i ett kollektiv. Efter att vi hade dumpat alla våra väskor tog vi oss en efterlängtad och sen lunch.

Under eftermiddagen åkte vi tillbaka till Kraja och där träffade vi några som jag och André ska jobba tillsammans med. Jag fick frågan om att jobba redan dagen efter, alltså idag. Tack gode gud att jag hade spenderat natten på ett skakigt tåg och var supertrött så jag kunde somna tidigt, för mina arbetsdagar börjar klockan 05:00.

Därefter gav sig Andre och Jacob iväg till Silver Resorts tredje hotell som kalllas Lodge och ligger på ett fjäll en bit bort, och där skulle de alltså skotta bort en massa snö. Men efter många problem fick de slutligen ge upp då snöslungan inte hade någon bensin. Istället kom André hem lagom tills jag skulle lägga mig, men vi han i alla fall lägga oss i en säng och gosa lite.

Imorse ringde klockan vid 04.10 och eftersom jag somnade runt halv 9 var jag inte speciellt trött. Jag blev upphämtad av Carina som skulle lära upp mig, och sedan var arbetsdagen igång på hotell Silverhatten. Den blev inte så lång eftersom lunchserveringen inte börjar för än på måndag. Vid halv 12 stämplade vi ut och åkte ner till Kraja där ett gäng satt och vi käkade lunch med dem. Sedan tog jag mig hemåt och gick ut på en liten upptäcktsfärd i Arjeplog medan André och Jacob åkte tillbaka till Lodgen (där de skottat snö hela förmiddagen) och fortsatte att skotta snö. Jag tog några bilder, gick runt i byn (som består av ca 2 st gator med lite olika affärer), besökte Sveriges antagligen minsta Systembolag och knallade tillbaka till Drottningholm. Under eftermiddagen drack jag kaffe och snackade med några andra som bor här, läste lite i en bok, drack te ur min nya gigantiska tekopp och så startade jag den här bloggen.

Och där är jag alltså framme i nutid. André skrev precis att de bara väntar på skjuts ner från Lodgen och sen hoppas jag att han är tillräckligt pigg för att dricka ölen som jag köpte idag. Första arbetsdagen måste ju firas!

Imorgon är det uppstartsmöte för alla nyanställda, och jag hoppas att jag kommer få svar på en del frågor och träffa nya människor. På måndag drar det igång på riktigt, och jag ser fram emot att kasta mig in i nya rutiner och utmaningar.


Drottningholm. Här bor vi, ca 50 steg från Ica och med ett gäng härliga människor!

Utsikten från Silverhattens restaurang. Här kan jag nog trivas.

Likes

Comments

Hej!

Det här är alltså meningen att föreställa min reseblogg som jag (till att börja med) ska använda mig av under mina 3 månader i Arjeplog. Här kommer en snabbrepris på hur detta äventyr började:

En fredagkväll i början av december fick jag och min pojkvän André förfrågan av en kompis om att jobba på ett hotell i Arjeplog under 3 kalla vintermånader. Det tog inte många timmar innan vi bestämde oss för att höra av oss till hotellet som heter Hotell Silver Resort. Några enstaka mail senare hade vi blivit erbjuda ca 3 månaders heltidsjobb i hotellets frukost- och lunchservering. Vi började förbereda oss direkt; fixade inneboende till vår lägenhet för att få hyran betald, köpa en ny uppsättning vinterkläder, läsa på om Arjeplog och Lappland, boka tågbiljetter, köpa vakuumpåsar då jag insåg att jag aldrig skulle få plats i väskorna annars, och framför allt fira en mysig jul med familjerna innan vi begav oss iväg norrut.

I torsdags (5:e januari) sa vi med onödigt mycket bagage hejdå till våra familjer på stationen i Hässleholm. Vi åkte tåg till Stockholm, väntade en timme innan vi påbörjade den 11 timmar långa resan med nattåg till Älvsbyn. Någon gång runt klockan 8 vaknade vi upp till en fantastisk grynig över ett vackert vinterlandskap. Väl framme i Älvsbyn väntade vi två timmar på en buss som tog oss ytterligare en timme norrut till Arvidsjaur. Där hämtade vår kompis Jacob upp oss och körde oss de sista 8 milen till Arjeplog. Under hela buss- och bilfärden satt vi och bara njöt av det vackra landskapet som susade förbi. 21 timmar senare var vi alltså framme på resans slutdestination, men som var en början på vårt äventyr.

Likes

Comments