Header

Redan påsk undrar ni då? Nej det är bara jag som försöker komma på en rolig rubrik som kan sammanfatta min dag. Men känner lite bättre lycka nästa gång...
Även om skoldagen varit kort med bara två lektioner och fick slutat tjugo över ett så har jag varit så seg idag. En blandning emellan seg, trött, stressad, glad, frusen, trött, taggad... ja och så vidare. Gymnasiearbetet ska vara klart senast söndag nämligen, så är en aning stressad över det. Jag skriver ett manus och har haft stora problem med att få ihop allting. Är så självkritisk så blir aldrig nöjd. Men det känns inte som att det är mycket kvar nu, lite ändring här och var i dialogen bara. Fick finslipat lite på den underbussresan ut i skogen förut så tror jag är i fas. Är dock heeeelt ur fas med min sömn så är trött hela tiden. Brukar vara seg och trött men detta är till och med konstigt för att vara mig.

Efter skolan behövde jag skynda mig hem och packa för i helgen är jag iväg igen. Men denna gången på en ledarutbildning mitt ute i skogen. (ooh spännande)
Utbildningen hålls utav organisationen jag är med i och eftersom jag inte har annat för mig (vem försöker jag lura...) så erbjöd jag mig att åka med som extrahjälp. Förutom lek-pass ska jag också ha hand om sociala medier. Får se hur det går då jag gjort slut på mitt internett och folkhögskolan vi är på har inte Wi-Fi i alla byggnader. Så det är tur att bryheten inte är så hög :)

Ha det så fint och sov så sött så hörs vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Något av det värsta jag vet är att göra andra besvikna. Och när jag tar på mig så mycket ansvar och uppgifter som jag gör så går det inte att undgå. I alla fall för mig.

Det blir så lätt att man trycker ner sig själv. Intalar sig själv att man inte duger och att man misslyckas med allt. Till och med när man går något bra, så tänker man på vad man kunde gjort bättre. Blir sen arg på sig själv istället för det man inte gjorde...

Så går man där och klankar ner på sig själv och sina handlingar. Man tror att man gör andra besvikna är det i själva fallet är så att man bara gör sig själv besviken.

Självkritik är svårt. Man jobbar ihjäl sig men ändå räcker det inte till. Men samtidigt som det är igenom misslyckanden och snedsteg vi utvecklas och blir bättre, så blir bara tuffare. Sånt är livet.

Likes

Comments

Godmorgon världen. Jag har sovit gott tack som frågar. Det är ju fredag och grejor vem är inte på bra humör då? Med blå himmel, sol och lite frost går det ju inte att undgå heller.

Har storslagna planer för helgen som börjar med filmkväll i kyrkan ikväll. Vi ska tydligen se Forrest Gump, aka typ världens underbaraste film??
På lördag blir det en heldag i Laholm med styrelse möte, mysigt värre kan man la säga.
Och på söndag blir det jobb antar jag. Någonstans där emellan får Gymnasiearbetet bli klart också, får se hur jag löser det...

Just nu är jag påväg till skolan. Har med mig frukosten i väskan och tror inte någon på bussen har missat att jag är hungrig. Magen kurrar högt och tydligt för att markera.

Fick diska ur min termos innan den kunde användas och såklart råkar jag dränka den i diskmedel. Så mitt gröna te smakade ganska intressant sen...

Likes

Comments

En kort skoldag idag då jag gick hem vid lunch istället för halv fem. Varit så otroligt trött och bara behövt ligga i sängen och andas. Köpte med mig några godisbitar hem och kollat på youtube som tidsfördriv. Pratade också en stund med min vän Ida som går i skolan i London just nu. Jobbigt när en så nära vän är så långt bort, det är verkligen tur att man nästan kan ringas på vilken app som helst.

Vi pratade om att lite rum och tid för själen faktisk är viktigt. Att det är okej att inte gå ut alla fredagar utan att spendera lite tid med sig själv och få lite ro. Speciellt när man är 17år och inte vet hur man känner. När man är så influerad utav allt och alla och förväntas att antingen må bra eller dåligt. Att man har så många måsten och så många kännslor att allt tillslut inte får plats.
Och att det är helt okej, att inte alltid veta hur man mår. Det är helt okej att bara ligga i sängen en hel eftermiddag och bara titta på när himmelen byter färger.

(Min favorit youtuber Helen Andersen hade gjort en cover på låten 17 utav bandet Youth Lagoon. En helt fantastisk låt att lyssna på en eftermiddag som denna.)

Likes

Comments

Efter att ha tvingat mig upp ur sängen 40 minuter lite för sent är jag ändå förvånad över att jag faktiskt hann till bussen. Till och med duschad och med frukost i handen. En välbalanserad och stadig frukost bestående utav en ostmacka jag gjort kvällen innan och min Star Wars-termos fylld med kall Oboj.

Dagens första uppdrag (efter att ta sig upp ur sängen förståss) var att spela in en informerande film till en organisation/styrelse jag är med i. Efter att ha fått en del hjälp utav ett antal lärare och klasskamrater så satt den nog tillslut. Har ännu inte sett på slutresultatet så vi får se.

Två långa lektioner senare och en busstur hem var det dags för en middag i kyrkan. Då jag jobbar som konfirmandledare så bjöd de in på festmåltid för alla som jobbar med ideellt arbete där. En otroligt mysig kväll. Jag och mina vänner fuskade oss fram i bordsplaceringen så vi skulle kunna sitta bredvid varandra. Personalen hade försökt planera och gjort allt i sin väg för att vi skulle sitta utspridda på de olika borden och lära känna de äldre (och då menar jag inte som i 5-10 år äldre utan kanske 40-60år äldre) Men med vår charm och kämparglöd så kom vi oskadda undan.

Så kom ihåg barn, man får fuska ibland.

Likes

Comments

Det kanske inte är bättre tider, men det är i alla fall nya tider, vad det nu betyder...

Kollade igenom min gamla blogg som jag och min bäst vän Emma hade för ett år sedan. Och kom där efter på den grymma idén att börja igen. För det var ju ändå lite kul, de två månader det varade. Men här är jag tillbaka, som alla andra gamla bloggare, hoppar tillbaka på trend-tåget mer redo än någonsin. Eller det är vad jag har intalat mig iallafall.

Kort beskrivning av mig själv är alltid kul för den som bryr sig! Alice heter jag och kommer ifrån Göteborg. Älskar blandannat film, Pintrest, fika, SVT, få folk att skratta, Star Wars och vattenfärger. Är extrovert, relativt underbar och obviusly inte en utav de coola kidsen, men skulle nog säga att livet rullar på bra ändå.

Bloggnamnet kan ni tacka 13 åriga Alice då hon försökte komma på ett kuligt twitter namn. Om jag kommer ihåg rätt ville jag heta 'aliceiunderlandet' eller nåt sånt där. Men är ändå lite glad att det redan fanns någon som hette det. (Kom dock på nu att det finns en känd bloggare som heter UnderbaraKlara eller nåt, men nu är ju skadan skedd so what to do...)

Vi får se hur länge jag uppdaterar, kanske slår mitt rekord och kommer upp i 3 månader den här gången, vem vet!

Ha det så fint, så hörs vi!

Likes

Comments