Finns det något bättre än en solig morgon när man springer av sig och känner en kylig vind över benen. Den där kyliga klara luften som får en att vakna till och känna sig levande efter några överdrivet varma dagar med kvav luft.
Det är verkligen en befrielse att komma igång med träningen på rätt sätt igen.

Det var bara några månader sedan som jag sprang min runda med fruktansvärd stressnivå, jag kände hur benen inte ville bära mig och jag rasade nästan 12 kg i vikt. Det är så viktigt att träna på rätt sätt, men det är också viktigt att hålla reda på alla andra delar av livet, jobb, vänner, studier, familj... Ibland går inte livspusslet ihop sig.

En vän till mig sa att jag hade lika mycket skräp inombords som en annan hade i sitt garage. Så jag tog tag i allt skräp i mitt "personliga" garage inombords och rensade ut bråten för att få plats med det som verkligen är viktigt. Det som behövs för att vi ska fungera som människor:
Mat, sömn, träning.

Sedan lever de flesta i Sverige i ett väldigt privilegierat samhälle där vi faktiskt har råd att uppfylla ytterligare behov. En annan vän påminde mig för ett tag sedan om Maslows behovstrappa och den måste ha funnits i bakhuvudet när jag började rensa i mitt garage av aktiviteter, måsten och sysslor.

Foto: Google Search

Det var inte bara mat, sömn och träning som skulle in i vardagen för att må bättre. Jag insåg att jag fortfarande måste gå till jobbet, men det är inte bara ett ont måste för att kunna få tak över huvudet. Det är faktiskt riktigt bra att göra något meningsfullt. Även om arbetsuppgifterna i sig inte alltid känns meningsfulla så kanske man är meningsfull för en kollega, det kan vara bra att se sig själv i ett större sammanhang eller så kan man införa en ny rutin som innebär att man skapar betydelse, t.ex genom att säga "Hej" till den där personen som alltid smyger in tyst och ingen i vanliga fall hälsar på.

Jag älskar verkligen människor, jag tycker det är så roligt att träffa vänner och ha fest. Göra massa roliga projekt, åka ut på äventyr, hjälpa till när någon flyttar, vara den som ställer upp, som lyssnar... Ibland kan det vara en enorm styrka men den senaste tiden blev det alldeles för många projekt på en gång och jag lyckades springa rakt in i väggen (IGEN). 

"Rensa ut alla energitjuvar" brukar folk säga till mig. Det fungerar inte för alla människor, för ibland handlar det inte om människor som tar energi, det handlar om att man inte kan hushålla med sin egen energi. Man kan inte lägga på när man tröttnat på telefonsamtalet, men kan inte åka hem i tid trots att man är himla trött, man kan inte säga nej till den där fikan och man tvingar sig själv in i ett destruktivt "Ja"-sägande hela tiden. 

Jag behöver inte rensa bland mina vänner men jag behöver veta hur många personer jag orkar träffa per vecka, hur länge jag orkar vara social innan jag går in i ett stadium av total utmattning och jag ibland måste jag på ett trevligt, vänligt men bestämt sätt säga "Nej, tack." 

Ibland måste man säga nej till allt man tror att man måste göra,
och ja till att göra absolut ingenting. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är så himla bäst när man har en bra löprunda. När det känns som att man svävar genom spåret och plötsligt har man klarat av de där kilometrarna som förra gången kändes som flera mil och hur tunga som helst.
Bra pass idag!

Likes

Comments