24-25-26-27-28-29-30-1

Hello Peeps!

Sorry att jag inte har uppdaterat på en vecka. Kommer bli ett långt inlägg det här för vill berätta om så mycket som möjligt hahah. Alla detaljer är kanske inte intressanta för alla men jag bloggar ju både för att hålla er uppaterade därhemma och för att kunna kolla tillbaka på detta och minnas allt, så ni får stå ut ifall det är referenser ni inte förstår. Kan även vara kluddigt språk här och var. Har inte orkat korrekturläsa. ANYWAYS, let’s get into this.

FREDAG

Så senast jag skrev sa jag att vi skulle till ett dagis. När vi kom fram visade det sig dock att bara hälften av oss skulle dit och andra halvan (som jag var i) skulle vara på en annan skola. Och inte var det ett dagis som vi trodde utan där väntade en klass åttaåringar på att vi skulle hålla lektion. Så jag och UK-Chris fick helt oförberedda hålla en klass, hans första och min typ femte. Vi gjorde lite charader med djur och barnen fick komma på vad vi var. Sen skrev jag upp det på tavlan tillsammans med det thailändska ordet. Det är superkul att skriva i Thai faktiskt!! Jag bara skriver lite scribbles och de fattar vad jag menar hahah :))

Vi blev klara rätt tidigt så när vi kom tillbaka hoppade vi snabbt in i en mini-van som tog oss till Namtok Chet Saonoi national park. Där fanns vattenfall som vi ville besöka, men vad vi inte visste var att färden var nästan 3h enkel väg. Vi behövde gå på toa under tiden så jag tog fram google translate och spelade upp ”we need toilet” på Thai för chauffören. Roligt nog så fattade han vad vi menade hahahh

Vattenfallen va rätt små men fina, vi gick längst bort och lite till och hittade ett ställe som var helt isolerat från andra besökare. Vi simmade lire där men det va jättesvårt att ta sig runt eftersom det var massa stenar i vattnet. Var ett paradis dock så verkligen worth the struggle.

Vägen tillbaka var inte roligare än vägen dit om man säger så... och när vi kom fram var klockan typ sju så vi var alla väldigt hungriga.

Tyska Chris tyckte att jag och Hannie skulle dricka öl med honom och Engelska Chris. Det va rätt mysigt till en början och vi satt där och pratade strunt. Hannie gick efter ett tag men jag var kvar och småpratade. Vid ett tillfälle kom jag att tänka på metoo rörelsen och frågade Chrissarna om det var en grej i deras länder. This was a mistake. Deras åsikter var inte direkt i linje med mina och deras språk är vulgärt och opassande så jag blev så irriterad att jag gick därifrån. Var så arg på mitt rum den kvällen att jag hade svårt att sova och till frukost dagen efter ville jag inte ens kolla på dem så det blev ju lite stelt... Där kom tanken att jag kanske skulle åka härifrån tidigare än jag tänkte. Kommer tillbaka till det sen

LÖRDAG

Som sagt var frukosten lite stel, skrev till Hannie efteråt vad som hade hänt och hon ba ”ahaa that explains it” hahah
För övrigt var lördagen helt fullspäckad. Och då menar jag fullspäckad med folk.
För det första kom det tydligen munkar till Homestayet men dem missade jag.
Sen kom elever från bygden som var där för att umgås med volontärerna och försöka prata engelska.
Sen kom en privatelev från Bangkok som jag och Hannie fick ta hand om. Hon var såååå duktig, typ 9 år och kunde säga typ ”we haven’t learned this in school yet” asså damn!!! Så vi lärde henne substantiv, verb och adjektiv vilket är avancerade grejer, och hon ba hajade allt! Det va grymt.
Sen kom en grupp på 40 amerikanska studenter (?!?!) som studerade en termin nånting i Bangkok. Detta var tydligen deras sista exkursion innan de flesta skulle åka hem i December och vi volontärer fick ju bara försöka välkomna dem så gott det gick. De skulle sova en natt på Homestayet vilket är anledningen till att alla rum har varit till bredden fyllda med madrasser.

Med dem åkte vi först till ett båtrejs (vilket Sona var mycket missnöjd över). Jag tyckte det va rätt kul att hänga med några nya människor och båtrejset hade en marknad som man kunde gå igenom och spela sånna skutspel och testa olika sorters snask på.

På hemvägen behövde vi dock stanna hela tiden för att de skulle på toa så det va lite tråk. När vi kom fram var det middag och party för amerikanarnas del. De flesta av oss volontärer gick upp på taket och hängde, och därifrån kunde vi höra deras skrälliga karaoke, sentimentala tal och fulla utrop. Några kom upp till taket dock och vi hade en riktigt good time. Jag och Jim sjäng abbalåtar och Hannie och Sona gjorde stretches.

Fick kontakt med fyra av amerikanarna. Kat från Washington DC som eventuellt ville bli en barnmorska (ping mamma!). Desmond från North Carolina som va fett cool och som ville bo i New York så småningom. Kevin som var studenternas supervisor och hade en sverigetatuering på högerarmen. Och sist men inte minns Alex som va the best of the best. Vi låg på the rooftop och stjärnskådade och han berättade att hans expojkvän hade köpt en stjärna till honom. Det var fett mys


SÖNDAG

Även söndagen blev en busy busy dag. Inte minst för att amerikanarna skulle packa och dra, men också för att det var Peetims mans födelsedag! Utöver det hade vi även en del aktiviteter som vi ville göra tillsammans innan Sona och Matej skulle sticka.

Så, let’s start from the top. Som jag sa tidigare hade vi på lördagskvällen stått uppe på taket och stretchat. Det ledde till idéen att vi skulle ha en Yoga session på morgonen! Vi gick alltså upp tidigt på söndagen, tog fram våra mattor, satte igång en yogavideo på YouTube och körde. Fett skönt, fett kul

Efter det åt vi frukost med amerikanarna och tog farväl av dem. Addade även några på facebook. Ingen aning när jag någonsin kommer kontakta dem igen hahah men om jag nånsin ska ta roadtrip i USA har jag iaf några soffor att bo på :)))

Efter det hoppade vi på en truck lastad med bananer och vattenmelon, och åkte till the monkey temple. Min bild av det var att det skulle vara naturligt och fantastiskt, men i verkligheten var det ett tempel mitt i Lop Buri med apor som är så vana vid människor att de hoppar på dig direkt. Vi hade inte ens hunnit parkera bilen innan de var i vår truck och stal våra bananer... En av dem bet till och med Hannie på benet :((( Not very plesant. Jag och Hannie gick därifrån rätt snabbt och köpte kokosglass istället!! Hon tog typ tre stycken för de var så goda hahahha

På vägen hem stoppade vi på en annan plats där det fanns fler apor. Vi var rätt mätta på det dock men passade på att gå på toa där. Det var precis i botten på ett berg och uppe på berget fanns en buddah, så vi frågade de som bodde där hur man tog sig upp dig. Några barn tog med oss och ledde oss mot berget, men mot andra hållet vilket vi tyckte var helfel. Var dock vi som bedrog oss för istället för att ta oss up på berget tog dem oss under det till en helt fantastisk grotta. Där inne fanns hundraåriga statyer och heliga brunnar. Så himla häftigt. Vi upp på berget också och kollade på utsikten. Verkligen fett

Efter det åkte vi hem, träffade Peetim och Peenois vänner och åt resterna av födelsedags lunchen. Vi fick höra på helt fantastisk (gräslig) karaoke och Matej testade grillade musslor vilket var väldigt roligt.

Nån timme innan det skulle mörkna hoppade vi i trucken igen och åkte till the Bat Cave. Man kan se dem flyga ut i solnedgången och in igen vid gryning, och inte är det lite fladdermöss nejnej, vi snackar tusentals. Kanske miljoner. Heeeeelt galet många iaf. Ni vet i hitta nemo när skölpaddorna åker i sånna där havsströmmar, så såg det ut fast svarta och fladdriga. Och vi orkade inte ens se hela för det var så never-ending. Ett par fladdermöss flög in i mig dock och fick massor av bat-pee på mig eftersom några av dem flög över oss, men så jäkla häftigt.

Efter denna häftiga och hektiska dag var vi bra trötta.

MÅNDAG

Back into vardagen men inte back to school. På måndagen var vi faktiskt lediga men inte sov vi länge för det. Sona och Matej skulle dra vidare idag och jag och Hannie var fett ledsna. Dagen innan med dem hade varit så rolig så var tråkigt att redan säga hejdå. Vi tog lite bilder ihop och sen åkte de till busshållplatsen 😭

Jag och Hannie skulle eventuellt åka till en munkskola och lära ut engelska där, men det var först på eftermiddagen så hela förmiddagen var nu fri. Vi hade inget planerat så vi tog fram ukulelen och gitarren och började jamma lite. Var kul att spela igen och kul att spela ihop med någon annan (även om jag spelade typ 80% av tiden och hon 20 hahahha). Var skönt att ha kind of a lazy morgon efter den hektiska helgen.

Munkarna blev det dock inte så mycket med eftersom Peetim tydligen tog de andra till en marknad i närheten. När de var tillbaka var det försent at åka dit så istället följde vi med till Tesco för Peetims anda shoppingrunda för dagen. De andra köpte en gin där som de tyckte att vi skulle svepa innan Hannie skulle åka hem på onsdagen och sagt blev gjort. Efter middagen blev de andra nämligen partysugna och ville åka till en bar i Lop Buri. Jag var inte särskilt motiverad till detta då jag 1. Inte direkt älskade Chrissarna och 2. Det var en måndagkväll med skola dagen efter. MEN ifall nån ska ut på party så kan ju jag inte sitta hemma så tog en slurk av ginen och följde med ut.

Här tänker jag passa på att kalla Jim TRÅKMÅNS för att han inte följde med ut. Vet att du läser detta hehe

Det blev faktiskt grymt kul och massor av randomiserad saker hände. Ska försöka lista allt:
- Vi blev skjutsade till fel plats och hamnade på en go go bar. Jag var fett creeped out
- På vägen till att hitta ett annat ställe klättrade på en rörställng över ett dike som ”genväg” (de som gick iväg och tog bron kom snabbare till andra sidan)
- Vi blev skjutsade på motorcykeltaxi till den baren vi faktiskt skulle till och jag kände mig the safest jag någonsin har känt mig på en moppe (seriöst han körde så bra skulle kunna åka där forever)
- Jag spelade pool mot Hannie och när hon hade en boll kvar och jag typ fem tog jag magiskt igen alla som när sverige tog igen med 4-4 mot tyskland i VM. (Hon vann dock tillslut men jag hade iaf bara en boll kvar då)
- Vi klappade de mjukaste katterna ever på baren
- Vi gick vidare till ett annat ställe med liveband och en fulsmockad hel-thai publik.
- Jag fick partykontakt med en Thailändsk tjej som tyckte det var kul att hålla hand med mig så vi höll hand och dansade tillsammans hela den kommande timmen. (Asså så fort jag släppte för att applådera kom handen tillbaka några sekunder senare)
- Efter koncerten var över och vi stod och väntade på taxi gick jag fram till en annan Thailändsk tjej för att ge komplimang för hennes utfit och hon svarade med bred kalmar-dialekt ”JAG PRATAR SVENSKA”. Var verkligen det konstigaste mötet jag någonsin har haft. Fatta att mitt i lilla Lop Buri möter jag en kvinna som bott i Sverige i 12 år och inte pratar någon engelska, bara svenska danska norska och thai???!!?!? Vi stod iaf och snackade i kanske 30 min och va så kul för alla mina vänner fattade noll av vad jag och hon sa. Hon hjälpte oss iaf att få taxin att hitta rätt och ville bjuda oss på mat men vi behövde skynda hem och sova.

Somnade typ halv fyra i Hannies rum tillsammans med henne och tyska Chris. Verkligen supertaggad för skola dagen efter........

TISDAG

Schoolday!! Tror vi lämnade typ 8 i tisdags och boy did we were tired. Jag och Hannie var dock riktiga kämpar som tog oss upp, UK-Chris och Greta åkte till poolen istället.

Detta var samma skola som jag hade varit på veckan innan så kände igen några av barnen. De första två klasserna var alright, inte det bästa jobb vi gjort och inte de mest fokuserade eleverna. Tror vi hade för hög nivå på det vi lärde ut, är så svårt att pricka rätt. Klassen efter lunch dock, klass p3, asså de ÄR SÅ SÖTA!! När vi var på väg tog de våra väskor och bar in dem i rummet och Hannie fick till och med en tallrik frukter i lera som gåva. En pojke gjorde magitrick när vi kom in i rummet och jag FATTADE INGENTING. Så söt asså. Love dem

Tror vi va på Tesco igen på tisdageftermiddagen. Jag tänkte att jag skulle leta efter en minihögtalare men kunde inte hitta en billig nog. Jim gick barfota och köpte iste till mig. (Fin notering om dig va!?)

När vi kom hem var det bestämt att vi skulle lära oss göra vårrullar. De andra bastardsarna hade dock sagt att vi skulle skjuta upp det för att de var för trötta men icke! Jag var helt inställd på att göra det den dagen så så blev det. And I lööööved it!! Var så lätt och så gott. Will do again.

Hannie ville ha en Muai Thai lektion innan hon stack så även detta hann vi med under tisdagen. Peenoi, Peetims man, kan thai boxning så han var vår lärare. Vi fick till och med låna riktig fightingbyxor så vi såg riktigt badass ut. Jag trodde inte att jag skulle fastna sådär jättemycket för det, när jag fightades mot Jim föregående vecka hade det liksom varit kul men fett jobbigt, men när vi väl började träna mot slagpåsarna hade jag typ kunnat fortsätta foreve (tills myggorna kom fram that is). Sparrade även mot Jim denna gången och nu när jag visste mer exakt hur jag skulle slå och spaka var det om möjligt ännu mer kul!! Christian ville också sparra och eftersom han gymmar så mycket så tror man ju att han ska vara en start motståndare, men asså han sög. Noll flow och noll styrka. U were 1000 times better Jimbo 😘

Denna fina dag avslutades med Pizzaparty, eftersom det var Hannies, Jims, Lenas och Johannas sista kväll :((( Var inte särskilt happy över detta eftersom det var precis ALLA de människor jag gillade på Peetims homestay. Jag hade dock noll plats för pizza efter alla springrollsen så kunde bara äta två slicear innan jag behövde lägga mig på golvet.

Sov hos Hannie den kvällen också. Vi bar in en av tvättställningarna i hennes rum för att hennes blöta kläder skulle torka av ACn (spoiler alert: det gjorde de inte) och asså det var nog det mest imponerande nånsin. Kan lätt bli flyttare i framtiden. (Yes it’s a word)

ONSDAG

Saddest day ever 😞

Hann åtminstonne göra yoga med Hannie och Christian innan det var dags att säga hejdå. Följde med till busshållsplatsen för att vinka av henne och vägen hem till homestayet igen var så tråkig :(((

Ca en timme senare var det dags att krama hejdå av Lena och Johanna och efter ännu en timme var det Jims tur. Var så tomt efter att de hade gått 😞

Vi hade åtminstonne ingen skola på onsdagen så inplanerat var ett besök av Peakock temple och Sunflower fields. Men inte ens de var fantastiska nog för att hela min sorg. Solrosorna var vända bort ifrån oss så man såg snarare grönt än gult, och det var för kallt för påfåglarna (33 grader........) så var bara ca 20 av 200 ute när vi var där. Vi gick dessutom 400+ trappsteg för att komma upp till en fin utsikt och visst det var lite kul men mina ben skakade när vi kom upp.

Utflykten som jag trodde skulle ta hela dagen avslutades redan ca 12. Eftersom vi inte hade ätit någon lunch tänkte vi att vi kunde ta cyklarna och se om det fanns några restauranger i närheten. Peenoi ledde oss på moppen till en plats inte allt för långt ifrån. Vi cyklade mellan bananträden och asså det var såååå fint :))) På restaurangen (snarare skjulet, inga väggar endast tak) fick vi Pad Thai för 30 baht var. För er som inte har läst på om växelkurserna så ska jag berätta att 1 Baht ungefär är 4 ggr 1 Svensk krona. 30 baht är alltså 30 / 4 = 7,5 kr..... Vi blev fkn mätta på 7,5 kr. Damn this country is cheap. Efter middagen cyklade vi runt lite till men det blev för svettigt för att fortsätta så vi stack hem.

De andra ville åka till Bat Cave:n igen men jag var inte riktigt sugen på det så jag stannade hemma och kollade netflix. Var väldigt skönt att få koppla bort hjärnan en stund faktiskt och inte tvinga mig själv att beundra min omgivning hela tiden. För visst är allt helt fantastiskt här, men om jag ser 100 enhörningar på rad så kommer den 98:e inte vara riktigt lika spännande som den 5:e, så är bra med lite paus ibland så man kan uppskatta aktiviteterna mer.

Btw: Ett litet smygfoto på käre Jim hehe

TORSDAG

Skoldag igen. Jag, UK-Chris och Greta åkte till samma skola som jag och Sana hade varit på veckan innan så det var faktiskt väldigt kul att se eleverna där igen! Först lektionen var ganska givande och vi gick igenom hur den analoga klockan fungerar och hur man läser av den. Andra lektionen var vi dock feeeett trötta så vi gick snabbt igenom väder och lät dem färglägga worksheet-et i en timme typ.... #bästalärarna

Efter skoldagen åkte vi (surprise, surprise) till TESCO!! IGEN!! Lever vi våra liv där eller?? Denna gången var vi ute efter boardgames vilket vi inte fann men ISTÄLLET fann vi något annat mycket spännande. Europeer!!!

Ni förstår att Sing Buri är en väldigt väldigt liten by. Alla gånger vi har gått på Tesco’s har vi varit de ända värsterländska där, så när vi såg andra ljushyade människor blev vi genast konfunderade. Det visade sig att de också är volontärer men för en annan organisation (faktiskt den jag tänkt åka med först!) och att de bor kanske 30 min från oss. Addade en av dem på facebook och vi bestämde att vi skulle försöka ses hos dem på fredagkvällen. Excitingggg

Utöver det var torsdagen inte så spännande. Hängde med Christian en stund och hjälpe honom med hans videoredigering vilket var rätt kul. Jag kan mer än honom om det så finally har jag lite övertag över den arroganta saten hehe. Hittade även ett nytt snacks som jag gillade. Love life


FREDAG

Så, ÄNTLIGEN har jag kommit ikapp dagarna. Måste antingen blogga varje dag eller göra ämnen istället för ju fler dagar jag låter gå utan att blogga desto mindre orkar jag skriva.

IDAG var det åter igen en skoldag. UK-Chris fick åka till dagiset medan jag och Greta åkte till en skola. Jag trodde det skulle vara samma skola som förra veckan och att jag och Greta alltså skulle hålla en lektion tillsammans för att sen åka snabbt hem igen, men, så var det icke. Det var en helt annan skola och när vi kom dit låg det ett schema som inte endast sa att vi skulle har fyra lektioner, utan att vi skulle ha fyra lektioner vardera!! Alltså lära ut själva!!! Varken jag eller Greta hade gjort detta innan, eller var särskilt sugna på att göra det, men vad skulle vi göra. Ungarna väntade liksom.

Gick igenom känslor på alla av mina fyra lektioner men redan vid nummer två var jag redo att ge upp. Kändes som att de inte lärde sig nåt och att jag var tråkigaste läraren ever, sa verkligen till Greta på lunchen ”I don’t wanna do this, I wanna leave” men hon uppmuntrade mig att ta mig igenom de kommande två lektionerna ändå. Var glad att jag gjorde det för de gick faktiskt bättre.

Lektion 3 var med 13 åringar och tänkte att det skulle suga ännu mer men de var faktiskt väldigt kul. Sådär pranky klass liksom. För denna skolan var jag tvungen att ha kjol så jag hade fått låna en av Peetim, och den var välidgt söt men också ganska kort. I just detta klassrum fanns det även en fläkt som fick min kjol att röra sig när jag gick förbi. Detta tyckte dessa elever var väldigt lustigt, särskilt killarna. En av dem gick fram till fläkten, sänkte den mot marken, vred den mot mig och slog på högsta effekt. Diskret.... Sjävklart upptäckte jag det direkt och resten av klassen tyckte det var jättekul när jag ba ”OH HELL NO”. Sjöng även ”I’m in love with the coco” med eleverna och gjorde lite coola mooves så fick mycket skratt på denna klassen. Kändes bra 🙂

Klass 4 var något yngre men också ganska kul. Där fick jag bland annat applåder när jag skrev på Thai vilket gjorde mig mycket glad.

Nu efter skoldagen har vi ätit lite frukt och tagit naps. Jag sitter här och skriver, äter snacks och lyssnar på musik. Ikväll ska vi nog till de andra volontärerna. Känns stabilt nu.

Tror att jag ska åka vidare redan nästa vecka faktiskt. Att lära ut har både varit kul och skitjobbigt, men känner att det inte riktigt är i rätt form för mig. Visst kan jag stå där och lära dem djur och färger men det är inte vad dessa eleverna faktiskt behöver, utan de behöver en lärare som kan både engelska och Thai och som kan ta hand om dem hela terminer, inte bara ett par veckor. Och även om Peetim är typ den sötaste personen ever så har jag just nu inte något umgänge på homestayet som är så överväldigande kul att jag vill stanna. Drar nog på måndag faktiskt.

Har tänk att mitt nästa stopp ska vara Chiang Mai och att jag ska couchsurfa där. Chiang Mai har inte varit på min lista men alla pratar så gott om det att jag faktiskt inte vill missa det. Ska kontakta några hosts där och om jag inte hittar nån bokar jag kanske ett hostel på söndag. Känns bra.

Så, grattis. Du tog dig igenom min senaste vecka.
Är inte hållbart att blogga såhär hahah men kommer nog in i ett bra system så småningom. Om ni följer mig på snap vet ni att där finns mer direktsända uppdateringar. Även lite på instagram.

Nu ska jag äta middag och göra mig i ordning för kvällen :))

Puss och kram på er <3333

#peetim #homestay #thailand #singburi #volunteer #experience #travel #travelblog #followmearound #reseblogg #volontärarbete #update

Gillar

Kommentarer