Header

Nu lämnar jag Chiang Mai för att återigen ta mig till mer sydliga breddgrader. Är riktigt glad för att jag bestämde mig att åka norrut för har varit med om så mycket häruppe!

Senast jag bloggade pratade jag om elefant-reservatet så vi kan ju fortsätta därefter. Jag stannade på The Monkey Toe även den natten med planen om att åka till Pai dagen efter. För den som inte vet så är Pai det nya innestället i Thailand. ALLA säger ”Omg you gotta go to Pai” ”I loved Pai so much more” ”If your going north don’t miss Pai” så jag tog deras ord för sanning och åkte till Pai. En tjej som vi träffade på elefantreservatet, Iris, skulle också till Pai dagen efter så jag sa att jag hakar på henne! På kvällen satt vi alltså och kollade hostel och planerade, och vi bokade en natt på ett hostel som hennes kompis hade rekommenderat. Efteråt skulle jag kolla film med de holländska tjejerna jag pratade om innan, Esmee och Doris, men jag kom inte ens halvvägs innan jag däckade.

Dagen efter hade jag, Esmee, Doris och Iris bestämt oss för att ta oss till ett tempel uppe på ett berg precis utanför stan. E och D hade gått till ett vattenfall som låg på vägen så de var säkra på att vi skulle kunna hikea till templet också. This was wrong.... Vi kom till vattenfallet och lika mycket till efter, detta tog ca en timme. Problemet var att det knappt var en femtedel av vägen till templet..... SOOO vi kom trötta och svettiga till stora vägen och som tur var kom det en red car susande förbi som vi fick åka med. (Red cars är Chiang Mai’s taxisystem som faktiskt är riktigt bra. Man får plats typ 10 pers och var och en betalar 30 baht om de åker inom stan. Man kan även åka själv och samma pris gäller. Riktigt najs. De vill dock lura en ibland och säga högre pris, men 30 är vad som gäller i hela stan så nonono) Templet vi skulle till benämndes som det heligaste i Chiang Mai och det var riktigt fint (för att vara det sjuttioelfte templet jag sett). Utsikten var det som var mest worth it för man kunde se hela stan därifrån.

Efter detta tog vi lite mat och åkte sen tillbaka till hostelet för att packa. Typ en halvtimme innan jag och Iris skulle bli upplockade av minivanen som skulle ta oss till Pai träffade vi några killar i lobbyn som var feett trevliga (England, Ibiza och Buenos Aires är den enda info jag vet om dem tyvärr). Var riktig bummer att vi träffades först nu för dagarna innan hade jag hängt med några snubbar som inte var särskilt roande så önska verkligen att det hade varit dessa killar istället. Känns som sånt här inte är särskilt ovanligt. Precis när man träffar schysst folk så ska man sticka...

Anyways. Minivanen kom och vi var off to Paiiii. Vill understrycka här att vägen mellan Chiang Mai och Pai har över 700 svängar. Jag repeterar: ÖVER 700 SVÄNGAR!!! Är väldigt glad att jag inte blir åksjuk särskilt lätt.....

Det hostel vi så kom fram till var högst.. ehm.. speciellt. Jag ska inte säga att det var dåligt, men personalen festade tillsammans med besökarna till klockan NIO på morgonen och ”rummet” som vi sov i var en träkoja med fyra madrasser på rad och myggnät som väggar. So, not the best sleep in my entire life. Kvällen hade åtminstone varit ganska kul för det var rätt mysig vibe där. Träffade lite människor som jag satt och pratade med och många var väldigt hippie hahah

På morgonen knackade Iris på min fot och sa att hon sticker till ett annat hostel där hennes kompis bor. Jag stannade kvar en timme och bokade ett annat hostel som jag tyckte såg mysigt ut - The Jazz House. Anledningen till att jag ändå stannade så länge på PaiZen som det första hette, var att grannen kom till hostelet för att klaga på deras festande och ägaren blev SÅÅ arg. De bråkade högljutt som ungdomar och när grannen stack med ett ”I’LL CALL THE POLICE” satt ägaren kvar med några av gästerna och pratade skit. Extremt ovuxet bråk, vilket gjorde mig obekväm med att gå ner och säga ”Hej jag checkar ut” såhär efter första natten. Tillslut kunde jag inte stanna längre så gick ner och sa bye. Tydligen hade polisen faktiskt kommit strax därefter men vet inte med vilket resultat.

Anyways, jag tog fram google maps och traskade iväg genom Pai. Mitt nya hostel låg precis som en avstickare till ”the walking street” vilket var super. När jag kom dit spelades det lugn jazz i högtalarna och jag kunde checka in och få en säng fastän det var några timmar tidigt. Känslan där var alltså mycket bättre.

Inte bara fick jag ett nytt hostel utan nästan genast även en ny vän!! Pha (~22 från nordösta Thailand) Hade varit på hostelet en natt och 5 min efter att jag kom dit frågade hon om jag ville hänga med runt på scootern som on precis skulle hyra. Jag sa SURE

Pha och jag blev alltså, trots hennes ibland bristande engelska, en dynamisk duo på två hjul. Under två dagar besökte vi:

- Hotsprings
- Viewpoints
- Vattenfall
- China town
- Pai Canyons
- Pai walking street
samt lite olika restauranger och affärer

Hon var ute efter att se alla städer i Thailand för att sen kunna åka utomlands. Hoppas verkligen hon når sitt mål!! Var iaf väldigt smart att åka runt med någon som pratar Thai för färre missförstånd i beställningar osv. Hon grät på sin sista dag när vi åkte moppen för hon var så ledsen att lämna Pai </3 Riktigt söt va hon. När hon stack gav hon mig ett halsband som adjö!!! Jag dog så gulligt det var asså. Har haft på mig det varje dag sen dess nu. Verkligen så fint och mysigt <33

När Pha stack var jag själv igen. Den dagen gick åt till att vandra i Pai, kolla i butiker och äta mat. Fick en manikyr också som inte riktigt var worth it... Köpte en skjorta/jacka i grön manchester som jag är HELT KÄR I nu!! Är jätteglad för den <33 Även en gul bandana som matchar asbra!! (Aniara hade aldrig ens tagit i den hahaha :))) Känner mig så färgglad och fin i dem tillsammans. Åt även en asgod bagel med typ hummus och avokado på! Det var avokado säsong i Pai just då så var verkligen perfect timing att va där 🥑🥑

Hela dagen gick och just när jag lite ensamt skulle köpa pringles och kolla film mötte jag José på vägen! José trooor jag va ca 23 och kom från Spanien. Vi möttes i Chiang Mai på hostelet och småpratade lite där, och han var även med på elefant reservatet. Han va inte direkt någon jag blev asfäst vid där men var faktiskt riktigt kul att se honom i Pai. Istället för att gå tillbaka och kolla film gick jag alltså runt med honom och vi tog en drink och kolla livemusik. Va najs med ett välkänt ansikte att hänga med en stund :)

Dagen efter ville jag vara rad och hyra en scooter. Jag hade ju åkt runt med Pha i två dagar så rörelsen satt i kroppen och jag kunde nu vägarna i Pai helt ok. Jag hade hört talas om en grotta som låg lite utanför stan och tänkte det skulle vara skoj att åka dit. Vid närmare efterforskning såg jag dock att det var ca 1,5 h bort så på morgonen fick jag lite kalla fötter och drog ut på frukosten för att tänka över ifall jag ville göra det eller inte. Bestämde mig ändå för att hyra scootern och tänkte att jag bara kunde åka runt lite ifall jag inte orkade ta mig ända till grottan. Blev lite som ett proof till mig själv att jag kan allt klara mig själv och göra det här. Och det kunde jag!

Först var det lite svårt eftersom jag bara har kört scooter hemma typ en gång?? Googlade dock How to drive scooter och såg på när hon gick igenom det för någon annan så var ganska självsäker när jag satte mig på den. Var liiiite vingligt men inte så farligt hehe men åkte ändå först till en Buddha staty som bara låg typ 6 min utanför stan för övning. Det gick fint och sen tog jag mig tillbaka för att jag behövde tanka. Även det klarade jag bra. Sen tog jag mig norrut på den vägen som ledde mot grottan och svängde av vid ett vattenfall som fanns på vägen. Det var inte jätteintressant och klockan var redan typ två så ifall jag skulle hinna till grottan och tillbaka innan det blev mörkt kunde jag inte stanna där så länge. Bestämde mig där att ja jag åker fanemig till grottan, den verkar cool och jag tror på mig själv. Åkte alltså tillbaka till stora vägen och fortsatte norrut, förbi de varm källorna och utsiktsplatsen jag hade sett med Pha och ut på uncommon grounds. Vägarna i Pai är sjukt svängiga och kuperade (man åker ju på bergen liksom) så det var lite svårt ju men inte omöjligt.

Efter en dryg timme var jag framme, svettig och vibrerande från motorn men glad över min prestation :) Och shit vad grottan var värd det... Försökte ta bilder men förutom ljuset från gaslampan som den obligatoriska guiden bär så är det komplett mörker därinne.

Turen tog ca en timme och det var riktigt fett. Särskilt att åka på bambu-båtarna ut till andra sidan! Så extremt skör båt och så extremt mycket fiskar i vattnet. Skräckblandad förtjusning liksom :)))

En sak som var lite skum var att de filmade något i andra änden av grottan... Vet fortfarande inte var det var men jag hoppas som satan att det var typ Game of Thrones för OMG tänk så har jag varit så nära en got inspelning?!?!? Var röda flaggor uppsatta överallt så kan ha varit Lannisters base eller nåt asså är så pirrig inför nästa säsong nu hahahah. Innan grottorna började fanns det även tält där de förberedde allt och i ett av dem såg jag att de höll på att skulptera masker, liksom what!! Avancerat shit ju

Anyways, efter turen fick jag 1% ångest för jag visste nu att jag inte skulle hinna tillbaka till Pai innan solen gick ner... Det enda jag kunde göra nu var att köra, så jag körde som tusan. Det var lite läskigt att köra i alla svängarna i skymning. Hade väldigt få möten så det var iaf positivt. Efter kanske 40 min kom jag till utkiksplatsen som jag och Pha hade besökt så var glad att vara tillbaka i kända områden. Och inte bara var det tryggt utan SATAN så vackert med solnedgången!!!

Efter att jag hade passerat där blev det bara mörkare och mörkare och min lampa var inte direkt den bästa. Jag tänkta att detta var en real-shit-moment men sen började stjärnoran ploppa fram en efter en. Sen skymtade jag Pai mellan träden ibland och det var som ett glitter mitt i den mörka dalen. Och sen kom eldflugor susande förbi mig som vägledare. Alla dessa komponenter lyfte upp mitt humör drastiskt. Ifall jag hade åkt i dagsljus hade jag inte fått uppleva detta att finna trygghet när det är kallt och kämpigt. Det var faktiskt en väldigt utvecklande stund och jag tänkte att även i den mörkaste mörker finns det prickar av ljus som får en att ta sig fram <3

Vet att detta låter väldigt klyshigt och dramatiskt men för mig blev det faktiskt ganska metaforiskt, för ca 20 min ifrån stan kom det största ljuset av alla. En annan person. Tror det var en thailändsk kille i 20-30 års åldern. Han körde förbi mig på sin moppe och hade mycket bättre ljus än mig så jag försökte haka på honom så att han kunde leda. Han hade vanan inne och hans moppe kunde säkert köra mycket snabbare än min men jag märkte att han höll tillbaka. För att låta mig köra i ljuset. Det var så himla fint hahah att vi körde där tillsammans hela vägen till Pai. Det var så medmänskligt och starkt och jag blev så sjukt berörd av det fastän det inte var något stort. Det var bara att köra långsamt tillsammans.

Han vek av tidigare än mig så försökte vinka till honom som tack. Hade önskat att vi stannade på samma ställe så jag kunde tacka ordentligt men det blev bara att vi delade en nick och ett leende. Fint.

Väl i Pai var jag hungrig och kall men uppfylld av den glädje jag hade funnit där jag inte trodde att den skulle finnas. Jag skrev till José och fråga om vi skulle äta ihop men han var seg så hann köpa en massa goda grejer på the walking street, som veggie-wrap, brushetta med smält ost, uppskuren papaya, en cookie och en passionfruktssmoothie. Man äter gott i Pai asså. José mötte mig efteråt och han mötte även en annan snubbe han kände så vi tre gick runt lite grann. José hade blivit ”riven” av en katt tidigare under dagen så han var helt panikslagen över risken att ha fått rabies. Jag var rätt lugn då jag verkligen inte trodde att han hade fått rabies men den andra snubben sa typ ”dude you might be dead in 24 hours” så det slutade med att vi fick sitta och ringa hans spanska försäkringsbolag mitt på en gatu-restaurang ändå. Så konstig stund hahahah

Hade bestämt mig för att åka tillbaka till Chiang Mai dagen efter, så gick till mitt hostel rätt snart för att sova. Var riktigt nöjd över denna sista dag i Pai när jag somnade. Riktigt nöjd

SIDENOTE: Scrollade precis tillbaka i inlägget och insåg att jag började med att säga ”nu lämnar jag Chiang Mai”. Det var tre dagar sen hahaha... Tar tid att skriva såhär långa inlägg asså, fortfarande not a good system.

I alla fall så gick färden tillbaka till Chiang Mai bra. Hade ätit frukost i stan, blivit utskälld för att jag parkerade fel, lämnat tillbaka moppen, packat orgaiserat och ätit en riktigt god ”linner” (lunch/dinner) på hostelet innan jag stack, så det kändes som ett värdigt avslut till Pai. Denna gången i Chiang Mai ville jag bo på ett ställe som bästa Jim hade rekommenderat men som jag inte hade hunnit med förra gången, Julie’s Guesthouse. Det var uppbokat på hemsidan, men jag gjorde som Jim sa och bara gick dit utan bokning. Vilket funkade!

Så, var alltså tillbaka i Chiang Mai igen. Är rätt kul när man fått lite distans till ett ställe utomlands och sen kan komma tillbaka och känna sig en gnutta som hemma hahah. Åkte återigen till the night bazaar (som jag vid detta laget kände lika väl som min egen bakficka) och sedan till en jazz-bar som José verkligen rekommenderade. Där var det sjukt mycket folk och ett liveband som spelade bra musik. I början satt jag bara och kollade men efter någon timme när de började spela riktiga sing-along-låtar kunde jag och några andra främlingar inte hålla oss längre utan rusade upp och dansade. Vi utmanade varann att visa coola steg, sjöng ihop i en härligt skrikig stämma och dansade loss till sång efter sång. Nu låter det som att vi var uppe till soluppgång men faktum är att utekvällar avslutas redan runt 12 i Thailand så det var kort men intensivt istället. Skoj skoj. Efter det tog jag mig tillbaka till Julie’s och däckade direkt.

PÅ TORSDAGEN då hade jag inte så mycket att göra. Jag hade tänkt att jag skulle åka till Chiang Rai över dagen och se the white temple men tbh så pallade jag inte fler utflykter just då. Jag kunde alltså sova länge och chilla istället. Ungefär vid lunch skrev jag lite med pappa och han påminde mig om hela visumgrejen. Jag hade tänkt för mig själv att jag skulle göra det innan söndagen men Peetim hade vid detta laget skrivit en del med mig och ville att jag skulle vara med på ett bröllop i Sing Buri då så blev lite fundersam på när jag skulle ha tid att fixa visumet och var jag skulle kunna göra det. Bestämde mig istället att denna lediga dag fick gå till det så tog mig ut till The Immigration Bureau. Och det var.. well... förvirrande.. Visste inte var jag skulle gå och vilka papper jag skulle ha och vad som skulle hända. Tog någon timme innan jag ens hamnade i rätt kö med rätt dokument och efter det väntade typ tre timmar av att bara sitta och lyssna efter att mitt namn skulle ropas upp. Det var inte den roligaste dagen kan man säga men jag fick iaf visumet förlängt till den 18e januari så kändes skönt att jag gjorde det. Btw så glömde jag min handduk på tork i Pai så köpte en ny där när jag ändå va nära butiker. Kostade typ 11 kr. Love this country.

När jag kom ut ur köpcentret som the immigration Bureau låg i träffade jag elefantguiden Tyler som jag hade träffat veckan innan!! Han och hans kompisar hade också förlängt visum och jag kunde följa med i deras taxi tillbaka till stan. Var askul att se honom igen och vi pratades om att träffas allihopa på kvällen och äta eller något sånt (which never happened eftersom de somnade så fort de kom in i sin lägenhet...) well well vi följer iaf varann på instagram nu

Väl tillbaka på Julie’s hade jag fått nya room-mates! Det var fyra franska killar som reste ihop och vi kan väl säga att jag inte direkt var ledsen över denna förändring hehe :)))) Vi snackade lite om deras resa och även om deras engelska inte var heeelt flytande så var de fett trevliga.

THE DAY AFTER hade jag fått tips av en annan på hostelet att man kunde ta drop in yoga-klasser typ 5 min därifrån så bestämde mig för att ta morgonklassen. Sa bye till franskarna vid frukost (de skulle hyra moppar och åka till the canyons) och traskade dit. Jag hade ju gjort lite yoga hemma hos Peetim så var taggad på detta men asså halfway through var jag heeelt färdig. Satt typ och bitchblicka alla som ba kände the ”namaste”. Får jobba lite på det hahah

När jag kom tillbaka från det var franskarna kvar vilket var vad jag hade hoppats på. Tänkte under hela yogatimmen att ifall de var kvar när jag kom tillbaka så skulle jag ta mod till mig och fråga ifall jag kunde hänga med dem. Var nära på att skita i det men tänkte nää det värsta som kan hända är att de säger nej så jag frågade. And they said YAAAS. De väntade till och med på att jag skulle byta om och hitta en extra hjälm, och jag fick åka bakpå Francks moppe så jag va fett glad hahhah. Och det var en toppendag!! The canyons är typ en vattenpark nu och bland annat så fanns det cliffjumping. Hoppade 7,5 meter vilket var det högsta jag nånsin hoppat!!!! Och jag gjorde det 3 gånger dessutom så det verkligen skulle gälla!!! Gjorde dock en tabbe och glömde smörja in mig så när vi chillade i badringarna i typ en timme låg jag alltså och brände på.... Har underbart vackra tanlines från min sportbh nu.........

Efteråt åkte vi och åt lunch och sen tog vi oss uppför samma berg som jag och nederländarna hade försökt klättra uppför veckan innan. Var mycket lättare att åka moppe kan jag säga. Vi kollade på utsikten och åt kokosnötsglass. Riktigt mys. Sen ville de träna i en av parkerna i Chiang Mai vilket inte var riktigt lika mys. De erbjöd att skjutsa tillbaka mig till hostelet men jag tänkte näää de kommer säkert inte träna så länge, jag kan bara hänga här bredvid, så jag stannade. Efter ca 1,5h av armhävningar började jag ångra detta beslut. Kände även att jag själv inte ville träna där mitt i parken så var ganska mycket waste of time. OH WELL. Tillslut var det klara och vi åkte tillbaka till Julie’s. Vi åt middag där och gick sen till the night bazaar men vi va rätt trötta så vi stannade inte så länge. Jag hade även planerat att åka tillbaka till Sing Buri och Peetim dagen efter så ville inte vara ute så länge.

BEHÖVDE STICKA typ 7 dagen efter och ville inte väcka killarna för att säga hejdå så lämnade en lapp på min säng och tackade för gårdagen. Skrev i botten typ ”PS. You are all really hot” hahahah så hoppas verkligen de uppskattade det. Var förvånansvärt lätt att från busstationen hitta en buss till Sing Buri så ca en timme senare var jag redan iväg. Var väldigt skön buss också med breda säten och allt så var väldigt nöjd.

Antar att det var det sista på min resa i norr. Träffade många människor och gjorde många roliga grejer så är glad att jag bestämde mig för den detouren.
Nästa bit på min resa blir Peetim och sen Bangkok. (Vilket i verkligheten redan är förbi eftersom jag just nu skriver detta på bussen ner till krabi hahah...)

Hoppas någon orkade läsa detta. Kommer bli kul att kolla tillbaka på bloggen om ett par år och minnas allt hahah <3

PUSS OCH KRAM OCH TA HAND OM ER DÄRHEMMA <3333

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Look at this:

Denna dag var en helt fantastisk dag. Att få träffa elefanter på så nära håll är ett privilegie, och att samtidigt veta att man gör något bra för dessa individer är helt outstanding.

På Maerim elephant sanctuary bor fem elefanter, räddade från olika typer av missförhållanden som gjort att de inte längre klarar sig på egen hand. Genom att komma på besök här säkerställer man att sanctuaryt kan fortsätta jobba med dessa elefanter och kämpa för att köpa ut nya. Just dessa var köpta av ägare från turistorganisationer, cirkusar och trädfällnings-anläggningar där de blivit tvingade att jobba under onaturliga och oetiska förhållanden. En av dem hade dragit vagnar i 40 år!!!

Om ni reser till ett land med elefanter kommer det säkert finnas erbjudanden att rida dem. Gör inte det. Hitta ett sånt här ställe istället, där de faktiskt räddar dem och behandlar dem med kärlek och värdighet resten av deras liv. Jag har visserligen aldrig ridit på en elefant men jag kan med 99% säkerhet säga att upplevelsen är 1000 ggr starkare på detta sättet. Jag var iaf helt kär i dessa fantisar efter att ha fått spendera en hel dag med att mata, gosa, skrubba och bada dem :))))

Love

Likes

Comments

Ciao friends!

Nu har jag spenderat två hela dagar i Chiang Mai och börjar komma in i the hostel life. Har frågat frågan ”where are you from?” en bunt gånger och fått massor av tips för massor av ställen som jag troligtvis inte kommer besöka hehe MENNN jag har iaf company.

Ibland känner jag att jag har en bättre stund själv än med hostel-folket (inte så konstigt eftersom jag typ går ut och äter med folk jag känt i ca 5 min) men är rätt skönt att ha folk man kan vända sig till också! Tycker dock att jag hamnar längre ifrån ”the locals” på hostel (låter som att jag har asmycket experience redan, girl du har bara varit här 2,5 veckor) men anywayssss

Bor nu på The Monkey Toe guesthouse och ska sova min tredje natt här nu. Tror dock att jag ska byta hostel imorgon så jag får leva lite i en annan del av Chiang Mai också!

Saker jag hittat på de senaste två dagarna:
- Suttit och pratat med folk i lobbyn
- Gått runt i Gamla stan både själv och med andra
- Ätit mat/fikat både själv och med andra
- Varit på en girls-lunch som jag verkligen gillade!! (Varje onsdag samlas typ 20 tjejer på ett café och nätverkar, var asbra sätt att träffa nya människor)
- Tänkt att jag skulle träffa folk genom couchsurfing men inte löpt hela linan ut (har fått massor av requests att träffas dock så tror jag ska göra det de kommande dagarna!)
- Fått Thai-massage! (upplevelse: speciellt)
- Gått på the night bazaar! Gillade det riktigt mycket första gången när jag gick själv. Kunde stå och lyssna på livemusiken och verkligen njuta då. Idag var vi typ 11 pers från hostelet som gick tillsammans så majoriteten av tiden gick bara åt att hålla koll på varandra....
- Frusit som satan :((( Är jättekallt i rummen på grund av ACn så sover i mysbyxor och långärmad tröja. Did not expect this

Imorgon ska jag till Maerim Elephant Sanctuary med två tjejer från mitt hostel så det kommer bli fett!! Är lite dyrare än min dagliga budget, men har faktiskt klarat mig relativt billigt än sålänge så tror det är lungt med en dags övertramp hehe.

Ang Elefant-platsen så rekommenderade lobby-folket detta stället jättemycket eftersom det är helt fritt från all typ av våld eller tvång. Att rida på elefanter är generellt passé här, men det finns fortfarande på vissa ställen så är glad att detta inte är en av dem. Tror det kommer bli riiiktigt fett :)))

Well måste upp tidigt imorgon och packa och fixa så nighty 😘😘

Är väldigt glad för all streetart som finns här. Tror när jag är i Bangkok att jag ska söka mig till art-distrikten (om de finns...) för tycker det är mer intressant att se den delen av kulturen än typ oändligt många tempel....

#reseblogg #thailand #resa #backpack #följmedmigrunt #solofemaletraveller #budget #äventyr #chiangmai #norrathailand #thaimassage

Likes

Comments

G’day mates
How’s it hanging?

Som jag berättade om senast så träffade vi de andra volontärerna i fredags kväll! Vi hann dock klämma in en foodmarket innan, där vi testade sån där rull-glass som är så populär på facebook och såg ett thailändskt liveband. Va rätt mysigt att vandra runt och kolla på all mat, och lokalisarna tyckte det var roligt när jag försökte dansa med dem hahaha

När vi skulle därifrån va vår taximan dock borta :/ Efter ett knaggligt telefonsamtal med Peetim och en väntetid på ca 20 min kom iaf taxin och tog oss till volontärernas hem. Innan vi kom dit tänkte jag åh fett vad kul!!! Men, tbh, så va de inte så kul. Eller de visade sig iaf inte från sin bästa sida. Typ 50% var tyskar som bara pratade tyska hela tiden fastän vi bad dem att prata engelska. Och de var inte särskilt inbjudande eller festliga. Dessutom var deras hem inte ALLS lika najs som hos Peetim så efter vi hade stuckit därifrån var jag väldigt nöjd över mitt val att åka till ett homestay och inte med en agentur som hade skickat mig hit.


På lördagen var jag en smutta bakis men efter lite vattenmelon och jordnötsmörsmackor var jag fine igen. Det är btw min frukost varje dag hahah, 50% nyttigt och 50% not hahah. Som vanligt kom det lokala studenter till Homestayet på lördagen. Jag trodde att jag skulle ha en privatlektion men den blev inställt så gick med Tysk-Chris till fotbollsplanen ist. Min insats i fotbollen var väl inte top notch men barnen tyckte det skoj iaf. Det tyckte även det var supeskoj att putta ner mig i floden......


Påminner om att varaner även simmar i denna flod, mycket glad att jag inte stötte på en....

Efter vårt flodbad duschade jag, åt lite lunch, chillade och hjälpte Chris med att filma en scen till sin video. Sen skypade jag med familjen :) <3

På kvällen blev det ännu en market!! Och denna var ännu finare än på fredagen. Åt noodlesoup, dansade med de äldre kvinnorna i paraden, såg en buddahstaty installeras och testade massor av sötsaker. Det var verkligen såååå najs. Fick även gratis glass i ett stånd!!! De är alldeles för snälla mot oss här. Sist såg vi en dans och musik show på en flytande scen som de hade installerat i vattnet. Tror det var någon speciell dag i Sing Buri för en man som jag tror var borgmästaren eller liknande blev intervjuad med tv-kameror och allt!!


Söndagen blev också en händelserik dag. Sov rätt länge men åkte faktiskt och gymmade med tysk-Chris när jag vaknade!! Go me.


Vi hade pratat om att åka till swimmingpoolen så jag Chris och Chris hoppade på en (1!!) motorcykel och åkte iväg. Va som en chris-oreo. Not the bekvämaste tho.

Poolen var återigen såååå skön och skypade igen med familjen där :))) När jag låg och flöt i vattnet kände jag plötsligt två händer på min rygg och två sekunder senare hängde jag uppe i luften. Va tysk-Chris som lyfte upp mig och asså jag kände mig som en sån pardansare som gjorde ett avancerat lyft hahahah. Va skitkul och några thaikvinnor som satt och kollade på oss var mycket roade hahahah. Försöker att rita upp hur jag kände mig:

Efter poolen åkte vi en snabbis förbi Tesco (ugh igen) och sen hemmmm för att packa ihop väskan. Hade pratat med Peetim om att jag skulle åka på måndagen så hon fixade biljett åt mig. Det var alltså bara några timmar kvar på homestayet då :’(

Som the grand finally åkte vi till ÄNNU en market i Lop Buri på kvällen. Större, färggladare och högljuddare än båda de förra tillsammans. Var faktiskt riktigt häftigt att vara där bland alla människor. Här fick vi
- Testa lite olika sortens mat
- Skjuta med luftpistol för att slå ner små bollar (träffade alla mina skott förutom en men bollarna var för satans tunga för att vältas >>:(((
- Skjuta på en skjutbana (va fett bra på det med)
- Åka pariserhjul och lite andra rides (vilket Chippy inte alls var glad över hahah)
- Sjunga grattis till Greta som fyllde år på klockslaget :)))

Och sist men inte minst

- Se riktiga Thaiboxningsmatcher!!

Tror det var ungdomslag som tävlade men är inte helt säker. Hade lite blandade känslor mot det. I någon match blev en kille typ helt nockad vilken gjorde mig så sad :( Men sen var det en match mellan två tjejer som var riiiiktigt duktiga så det var fett coolt att se. Tyckte tjejerna hade bättra attityd mot varandra, trots att de fick in hårda slag mot varandra så kramades de efter varje rond, varav killarna såg ut att ta det mycket mer ”seriöst” och hade mer attityd. Vad som var häftigast var dock hur det finns en gel ritual innan varje match och hur tränarna tar hand om boxarna mellan varje rond. Det gav mycket mer mening till matcherna tyckte jag och även om jag inte gillar att de slåss så var det häftigt att se hela kulturen omkring det.


Just nu är det måndag och jag sitter på tåget påväg till Chiang Mai. Är lite nervöst men bredvid mig sitter en 86 årig man som konverserar med mig lite grann. Han bodde 15 år i England så han pratar bra engelska och han visar bilder på hans familj och hur han såg ut som ung! Tydligen han han en ”aunt” som är 115 år gammal!?!?! Det är som att jag skulle leva 96 år till!!! Är en hel livstid ju!! Hon är troligtvis en av de äldsta personerna i Thailand, och enligt Wikipedia kan hon vara den femte äldsta personen vid liv i hela världen!! Det är dock inte alla som är registrerade på listan, inklusive henne. Menmen, häftigt är det iaf!!

Hör honom nämna mitt hostel till sin son i telefon så tror han kommer erbjuda att skjutsa mig dit. Såååå söt!!!


Well nu är det inte långt kvar! Ses i Chiang Mai,

Puss och kram allesammans


Update: Han skjutsade mig <33 Love honom asså <333

Likes

Comments

Hello Peeps!

Sorry att jag inte har uppdaterat på en vecka. Kommer bli ett långt inlägg det här för vill berätta om så mycket som möjligt hahah. Alla detaljer är kanske inte intressanta för alla men jag bloggar ju både för att hålla er uppaterade därhemma och för att kunna kolla tillbaka på detta och minnas allt, så ni får stå ut ifall det är referenser ni inte förstår. Kan även vara kluddigt språk här och var. Har inte orkat korrekturläsa. ANYWAYS, let’s get into this.

FREDAG

Så senast jag skrev sa jag att vi skulle till ett dagis. När vi kom fram visade det sig dock att bara hälften av oss skulle dit och andra halvan (som jag var i) skulle vara på en annan skola. Och inte var det ett dagis som vi trodde utan där väntade en klass åttaåringar på att vi skulle hålla lektion. Så jag och UK-Chris fick helt oförberedda hålla en klass, hans första och min typ femte. Vi gjorde lite charader med djur och barnen fick komma på vad vi var. Sen skrev jag upp det på tavlan tillsammans med det thailändska ordet. Det är superkul att skriva i Thai faktiskt!! Jag bara skriver lite scribbles och de fattar vad jag menar hahah :))

Vi blev klara rätt tidigt så när vi kom tillbaka hoppade vi snabbt in i en mini-van som tog oss till Namtok Chet Saonoi national park. Där fanns vattenfall som vi ville besöka, men vad vi inte visste var att färden var nästan 3h enkel väg. Vi behövde gå på toa under tiden så jag tog fram google translate och spelade upp ”we need toilet” på Thai för chauffören. Roligt nog så fattade han vad vi menade hahahh

Vattenfallen va rätt små men fina, vi gick längst bort och lite till och hittade ett ställe som var helt isolerat från andra besökare. Vi simmade lire där men det va jättesvårt att ta sig runt eftersom det var massa stenar i vattnet. Var ett paradis dock så verkligen worth the struggle.

Vägen tillbaka var inte roligare än vägen dit om man säger så... och när vi kom fram var klockan typ sju så vi var alla väldigt hungriga.

Tyska Chris tyckte att jag och Hannie skulle dricka öl med honom och Engelska Chris. Det va rätt mysigt till en början och vi satt där och pratade strunt. Hannie gick efter ett tag men jag var kvar och småpratade. Vid ett tillfälle kom jag att tänka på metoo rörelsen och frågade Chrissarna om det var en grej i deras länder. This was a mistake. Deras åsikter var inte direkt i linje med mina och deras språk är vulgärt och opassande så jag blev så irriterad att jag gick därifrån. Var så arg på mitt rum den kvällen att jag hade svårt att sova och till frukost dagen efter ville jag inte ens kolla på dem så det blev ju lite stelt... Där kom tanken att jag kanske skulle åka härifrån tidigare än jag tänkte. Kommer tillbaka till det sen

LÖRDAG

Som sagt var frukosten lite stel, skrev till Hannie efteråt vad som hade hänt och hon ba ”ahaa that explains it” hahah
För övrigt var lördagen helt fullspäckad. Och då menar jag fullspäckad med folk.
För det första kom det tydligen munkar till Homestayet men dem missade jag.
Sen kom elever från bygden som var där för att umgås med volontärerna och försöka prata engelska.
Sen kom en privatelev från Bangkok som jag och Hannie fick ta hand om. Hon var såååå duktig, typ 9 år och kunde säga typ ”we haven’t learned this in school yet” asså damn!!! Så vi lärde henne substantiv, verb och adjektiv vilket är avancerade grejer, och hon ba hajade allt! Det va grymt.
Sen kom en grupp på 40 amerikanska studenter (?!?!) som studerade en termin nånting i Bangkok. Detta var tydligen deras sista exkursion innan de flesta skulle åka hem i December och vi volontärer fick ju bara försöka välkomna dem så gott det gick. De skulle sova en natt på Homestayet vilket är anledningen till att alla rum har varit till bredden fyllda med madrasser.

Med dem åkte vi först till ett båtrejs (vilket Sona var mycket missnöjd över). Jag tyckte det va rätt kul att hänga med några nya människor och båtrejset hade en marknad som man kunde gå igenom och spela sånna skutspel och testa olika sorters snask på.

På hemvägen behövde vi dock stanna hela tiden för att de skulle på toa så det va lite tråk. När vi kom fram var det middag och party för amerikanarnas del. De flesta av oss volontärer gick upp på taket och hängde, och därifrån kunde vi höra deras skrälliga karaoke, sentimentala tal och fulla utrop. Några kom upp till taket dock och vi hade en riktigt good time. Jag och Jim sjäng abbalåtar och Hannie och Sona gjorde stretches.

Fick kontakt med fyra av amerikanarna. Kat från Washington DC som eventuellt ville bli en barnmorska (ping mamma!). Desmond från North Carolina som va fett cool och som ville bo i New York så småningom. Kevin som var studenternas supervisor och hade en sverigetatuering på högerarmen. Och sist men inte minns Alex som va the best of the best. Vi låg på the rooftop och stjärnskådade och han berättade att hans expojkvän hade köpt en stjärna till honom. Det var fett mys


SÖNDAG

Även söndagen blev en busy busy dag. Inte minst för att amerikanarna skulle packa och dra, men också för att det var Peetims mans födelsedag! Utöver det hade vi även en del aktiviteter som vi ville göra tillsammans innan Sona och Matej skulle sticka.

Så, let’s start from the top. Som jag sa tidigare hade vi på lördagskvällen stått uppe på taket och stretchat. Det ledde till idéen att vi skulle ha en Yoga session på morgonen! Vi gick alltså upp tidigt på söndagen, tog fram våra mattor, satte igång en yogavideo på YouTube och körde. Fett skönt, fett kul

Efter det åt vi frukost med amerikanarna och tog farväl av dem. Addade även några på facebook. Ingen aning när jag någonsin kommer kontakta dem igen hahah men om jag nånsin ska ta roadtrip i USA har jag iaf några soffor att bo på :)))

Efter det hoppade vi på en truck lastad med bananer och vattenmelon, och åkte till the monkey temple. Min bild av det var att det skulle vara naturligt och fantastiskt, men i verkligheten var det ett tempel mitt i Lop Buri med apor som är så vana vid människor att de hoppar på dig direkt. Vi hade inte ens hunnit parkera bilen innan de var i vår truck och stal våra bananer... En av dem bet till och med Hannie på benet :((( Not very plesant. Jag och Hannie gick därifrån rätt snabbt och köpte kokosglass istället!! Hon tog typ tre stycken för de var så goda hahahha

På vägen hem stoppade vi på en annan plats där det fanns fler apor. Vi var rätt mätta på det dock men passade på att gå på toa där. Det var precis i botten på ett berg och uppe på berget fanns en buddah, så vi frågade de som bodde där hur man tog sig upp dig. Några barn tog med oss och ledde oss mot berget, men mot andra hållet vilket vi tyckte var helfel. Var dock vi som bedrog oss för istället för att ta oss up på berget tog dem oss under det till en helt fantastisk grotta. Där inne fanns hundraåriga statyer och heliga brunnar. Så himla häftigt. Vi upp på berget också och kollade på utsikten. Verkligen fett

Efter det åkte vi hem, träffade Peetim och Peenois vänner och åt resterna av födelsedags lunchen. Vi fick höra på helt fantastisk (gräslig) karaoke och Matej testade grillade musslor vilket var väldigt roligt.

Nån timme innan det skulle mörkna hoppade vi i trucken igen och åkte till the Bat Cave. Man kan se dem flyga ut i solnedgången och in igen vid gryning, och inte är det lite fladdermöss nejnej, vi snackar tusentals. Kanske miljoner. Heeeeelt galet många iaf. Ni vet i hitta nemo när skölpaddorna åker i sånna där havsströmmar, så såg det ut fast svarta och fladdriga. Och vi orkade inte ens se hela för det var så never-ending. Ett par fladdermöss flög in i mig dock och fick massor av bat-pee på mig eftersom några av dem flög över oss, men så jäkla häftigt.

Efter denna häftiga och hektiska dag var vi bra trötta.

MÅNDAG

Back into vardagen men inte back to school. På måndagen var vi faktiskt lediga men inte sov vi länge för det. Sona och Matej skulle dra vidare idag och jag och Hannie var fett ledsna. Dagen innan med dem hade varit så rolig så var tråkigt att redan säga hejdå. Vi tog lite bilder ihop och sen åkte de till busshållplatsen 😭

Jag och Hannie skulle eventuellt åka till en munkskola och lära ut engelska där, men det var först på eftermiddagen så hela förmiddagen var nu fri. Vi hade inget planerat så vi tog fram ukulelen och gitarren och började jamma lite. Var kul att spela igen och kul att spela ihop med någon annan (även om jag spelade typ 80% av tiden och hon 20 hahahha). Var skönt att ha kind of a lazy morgon efter den hektiska helgen.

Munkarna blev det dock inte så mycket med eftersom Peetim tydligen tog de andra till en marknad i närheten. När de var tillbaka var det försent at åka dit så istället följde vi med till Tesco för Peetims anda shoppingrunda för dagen. De andra köpte en gin där som de tyckte att vi skulle svepa innan Hannie skulle åka hem på onsdagen och sagt blev gjort. Efter middagen blev de andra nämligen partysugna och ville åka till en bar i Lop Buri. Jag var inte särskilt motiverad till detta då jag 1. Inte direkt älskade Chrissarna och 2. Det var en måndagkväll med skola dagen efter. MEN ifall nån ska ut på party så kan ju jag inte sitta hemma så tog en slurk av ginen och följde med ut.

Här tänker jag passa på att kalla Jim TRÅKMÅNS för att han inte följde med ut. Vet att du läser detta hehe

Det blev faktiskt grymt kul och massor av randomiserad saker hände. Ska försöka lista allt:
- Vi blev skjutsade till fel plats och hamnade på en go go bar. Jag var fett creeped out
- På vägen till att hitta ett annat ställe klättrade på en rörställng över ett dike som ”genväg” (de som gick iväg och tog bron kom snabbare till andra sidan)
- Vi blev skjutsade på motorcykeltaxi till den baren vi faktiskt skulle till och jag kände mig the safest jag någonsin har känt mig på en moppe (seriöst han körde så bra skulle kunna åka där forever)
- Jag spelade pool mot Hannie och när hon hade en boll kvar och jag typ fem tog jag magiskt igen alla som när sverige tog igen med 4-4 mot tyskland i VM. (Hon vann dock tillslut men jag hade iaf bara en boll kvar då)
- Vi klappade de mjukaste katterna ever på baren
- Vi gick vidare till ett annat ställe med liveband och en fulsmockad hel-thai publik.
- Jag fick partykontakt med en Thailändsk tjej som tyckte det var kul att hålla hand med mig så vi höll hand och dansade tillsammans hela den kommande timmen. (Asså så fort jag släppte för att applådera kom handen tillbaka några sekunder senare)
- Efter koncerten var över och vi stod och väntade på taxi gick jag fram till en annan Thailändsk tjej för att ge komplimang för hennes utfit och hon svarade med bred kalmar-dialekt ”JAG PRATAR SVENSKA”. Var verkligen det konstigaste mötet jag någonsin har haft. Fatta att mitt i lilla Lop Buri möter jag en kvinna som bott i Sverige i 12 år och inte pratar någon engelska, bara svenska danska norska och thai???!!?!? Vi stod iaf och snackade i kanske 30 min och va så kul för alla mina vänner fattade noll av vad jag och hon sa. Hon hjälpte oss iaf att få taxin att hitta rätt och ville bjuda oss på mat men vi behövde skynda hem och sova.

Somnade typ halv fyra i Hannies rum tillsammans med henne och tyska Chris. Verkligen supertaggad för skola dagen efter........

TISDAG

Schoolday!! Tror vi lämnade typ 8 i tisdags och boy did we were tired. Jag och Hannie var dock riktiga kämpar som tog oss upp, UK-Chris och Greta åkte till poolen istället.

Detta var samma skola som jag hade varit på veckan innan så kände igen några av barnen. De första två klasserna var alright, inte det bästa jobb vi gjort och inte de mest fokuserade eleverna. Tror vi hade för hög nivå på det vi lärde ut, är så svårt att pricka rätt. Klassen efter lunch dock, klass p3, asså de ÄR SÅ SÖTA!! När vi var på väg tog de våra väskor och bar in dem i rummet och Hannie fick till och med en tallrik frukter i lera som gåva. En pojke gjorde magitrick när vi kom in i rummet och jag FATTADE INGENTING. Så söt asså. Love dem

Tror vi va på Tesco igen på tisdageftermiddagen. Jag tänkte att jag skulle leta efter en minihögtalare men kunde inte hitta en billig nog. Jim gick barfota och köpte iste till mig. (Fin notering om dig va!?)

När vi kom hem var det bestämt att vi skulle lära oss göra vårrullar. De andra bastardsarna hade dock sagt att vi skulle skjuta upp det för att de var för trötta men icke! Jag var helt inställd på att göra det den dagen så så blev det. And I lööööved it!! Var så lätt och så gott. Will do again.

Hannie ville ha en Muai Thai lektion innan hon stack så även detta hann vi med under tisdagen. Peenoi, Peetims man, kan thai boxning så han var vår lärare. Vi fick till och med låna riktig fightingbyxor så vi såg riktigt badass ut. Jag trodde inte att jag skulle fastna sådär jättemycket för det, när jag fightades mot Jim föregående vecka hade det liksom varit kul men fett jobbigt, men när vi väl började träna mot slagpåsarna hade jag typ kunnat fortsätta foreve (tills myggorna kom fram that is). Sparrade även mot Jim denna gången och nu när jag visste mer exakt hur jag skulle slå och spaka var det om möjligt ännu mer kul!! Christian ville också sparra och eftersom han gymmar så mycket så tror man ju att han ska vara en start motståndare, men asså han sög. Noll flow och noll styrka. U were 1000 times better Jimbo 😘

Denna fina dag avslutades med Pizzaparty, eftersom det var Hannies, Jims, Lenas och Johannas sista kväll :((( Var inte särskilt happy över detta eftersom det var precis ALLA de människor jag gillade på Peetims homestay. Jag hade dock noll plats för pizza efter alla springrollsen så kunde bara äta två slicear innan jag behövde lägga mig på golvet.

Sov hos Hannie den kvällen också. Vi bar in en av tvättställningarna i hennes rum för att hennes blöta kläder skulle torka av ACn (spoiler alert: det gjorde de inte) och asså det var nog det mest imponerande nånsin. Kan lätt bli flyttare i framtiden. (Yes it’s a word)

ONSDAG

Saddest day ever 😞

Hann åtminstonne göra yoga med Hannie och Christian innan det var dags att säga hejdå. Följde med till busshållsplatsen för att vinka av henne och vägen hem till homestayet igen var så tråkig :(((

Ca en timme senare var det dags att krama hejdå av Lena och Johanna och efter ännu en timme var det Jims tur. Var så tomt efter att de hade gått 😞

Vi hade åtminstonne ingen skola på onsdagen så inplanerat var ett besök av Peakock temple och Sunflower fields. Men inte ens de var fantastiska nog för att hela min sorg. Solrosorna var vända bort ifrån oss så man såg snarare grönt än gult, och det var för kallt för påfåglarna (33 grader........) så var bara ca 20 av 200 ute när vi var där. Vi gick dessutom 400+ trappsteg för att komma upp till en fin utsikt och visst det var lite kul men mina ben skakade när vi kom upp.

Utflykten som jag trodde skulle ta hela dagen avslutades redan ca 12. Eftersom vi inte hade ätit någon lunch tänkte vi att vi kunde ta cyklarna och se om det fanns några restauranger i närheten. Peenoi ledde oss på moppen till en plats inte allt för långt ifrån. Vi cyklade mellan bananträden och asså det var såååå fint :))) På restaurangen (snarare skjulet, inga väggar endast tak) fick vi Pad Thai för 30 baht var. För er som inte har läst på om växelkurserna så ska jag berätta att 1 Baht ungefär är 4 ggr 1 Svensk krona. 30 baht är alltså 30 / 4 = 7,5 kr..... Vi blev fkn mätta på 7,5 kr. Damn this country is cheap. Efter middagen cyklade vi runt lite till men det blev för svettigt för att fortsätta så vi stack hem.

De andra ville åka till Bat Cave:n igen men jag var inte riktigt sugen på det så jag stannade hemma och kollade netflix. Var väldigt skönt att få koppla bort hjärnan en stund faktiskt och inte tvinga mig själv att beundra min omgivning hela tiden. För visst är allt helt fantastiskt här, men om jag ser 100 enhörningar på rad så kommer den 98:e inte vara riktigt lika spännande som den 5:e, så är bra med lite paus ibland så man kan uppskatta aktiviteterna mer.

Btw: Ett litet smygfoto på käre Jim hehe

TORSDAG

Skoldag igen. Jag, UK-Chris och Greta åkte till samma skola som jag och Sana hade varit på veckan innan så det var faktiskt väldigt kul att se eleverna där igen! Först lektionen var ganska givande och vi gick igenom hur den analoga klockan fungerar och hur man läser av den. Andra lektionen var vi dock feeeett trötta så vi gick snabbt igenom väder och lät dem färglägga worksheet-et i en timme typ.... #bästalärarna

Efter skoldagen åkte vi (surprise, surprise) till TESCO!! IGEN!! Lever vi våra liv där eller?? Denna gången var vi ute efter boardgames vilket vi inte fann men ISTÄLLET fann vi något annat mycket spännande. Europeer!!!

Ni förstår att Sing Buri är en väldigt väldigt liten by. Alla gånger vi har gått på Tesco’s har vi varit de ända värsterländska där, så när vi såg andra ljushyade människor blev vi genast konfunderade. Det visade sig att de också är volontärer men för en annan organisation (faktiskt den jag tänkt åka med först!) och att de bor kanske 30 min från oss. Addade en av dem på facebook och vi bestämde att vi skulle försöka ses hos dem på fredagkvällen. Excitingggg

Utöver det var torsdagen inte så spännande. Hängde med Christian en stund och hjälpe honom med hans videoredigering vilket var rätt kul. Jag kan mer än honom om det så finally har jag lite övertag över den arroganta saten hehe. Hittade även ett nytt snacks som jag gillade. Love life


FREDAG

Så, ÄNTLIGEN har jag kommit ikapp dagarna. Måste antingen blogga varje dag eller göra ämnen istället för ju fler dagar jag låter gå utan att blogga desto mindre orkar jag skriva.

IDAG var det åter igen en skoldag. UK-Chris fick åka till dagiset medan jag och Greta åkte till en skola. Jag trodde det skulle vara samma skola som förra veckan och att jag och Greta alltså skulle hålla en lektion tillsammans för att sen åka snabbt hem igen, men, så var det icke. Det var en helt annan skola och när vi kom dit låg det ett schema som inte endast sa att vi skulle har fyra lektioner, utan att vi skulle ha fyra lektioner vardera!! Alltså lära ut själva!!! Varken jag eller Greta hade gjort detta innan, eller var särskilt sugna på att göra det, men vad skulle vi göra. Ungarna väntade liksom.

Gick igenom känslor på alla av mina fyra lektioner men redan vid nummer två var jag redo att ge upp. Kändes som att de inte lärde sig nåt och att jag var tråkigaste läraren ever, sa verkligen till Greta på lunchen ”I don’t wanna do this, I wanna leave” men hon uppmuntrade mig att ta mig igenom de kommande två lektionerna ändå. Var glad att jag gjorde det för de gick faktiskt bättre.

Lektion 3 var med 13 åringar och tänkte att det skulle suga ännu mer men de var faktiskt väldigt kul. Sådär pranky klass liksom. För denna skolan var jag tvungen att ha kjol så jag hade fått låna en av Peetim, och den var välidgt söt men också ganska kort. I just detta klassrum fanns det även en fläkt som fick min kjol att röra sig när jag gick förbi. Detta tyckte dessa elever var väldigt lustigt, särskilt killarna. En av dem gick fram till fläkten, sänkte den mot marken, vred den mot mig och slog på högsta effekt. Diskret.... Sjävklart upptäckte jag det direkt och resten av klassen tyckte det var jättekul när jag ba ”OH HELL NO”. Sjöng även ”I’m in love with the coco” med eleverna och gjorde lite coola mooves så fick mycket skratt på denna klassen. Kändes bra 🙂

Klass 4 var något yngre men också ganska kul. Där fick jag bland annat applåder när jag skrev på Thai vilket gjorde mig mycket glad.

Nu efter skoldagen har vi ätit lite frukt och tagit naps. Jag sitter här och skriver, äter snacks och lyssnar på musik. Ikväll ska vi nog till de andra volontärerna. Känns stabilt nu.

Tror att jag ska åka vidare redan nästa vecka faktiskt. Att lära ut har både varit kul och skitjobbigt, men känner att det inte riktigt är i rätt form för mig. Visst kan jag stå där och lära dem djur och färger men det är inte vad dessa eleverna faktiskt behöver, utan de behöver en lärare som kan både engelska och Thai och som kan ta hand om dem hela terminer, inte bara ett par veckor. Och även om Peetim är typ den sötaste personen ever så har jag just nu inte något umgänge på homestayet som är så överväldigande kul att jag vill stanna. Drar nog på måndag faktiskt.

Har tänk att mitt nästa stopp ska vara Chiang Mai och att jag ska couchsurfa där. Chiang Mai har inte varit på min lista men alla pratar så gott om det att jag faktiskt inte vill missa det. Ska kontakta några hosts där och om jag inte hittar nån bokar jag kanske ett hostel på söndag. Känns bra.

Så, grattis. Du tog dig igenom min senaste vecka.
Är inte hållbart att blogga såhär hahah men kommer nog in i ett bra system så småningom. Om ni följer mig på snap vet ni att där finns mer direktsända uppdateringar. Även lite på instagram.

Nu ska jag äta middag och göra mig i ordning för kvällen :))

Puss och kram på er <3333

Likes

Comments

Hur mysigt ser inte detta ut!?

Fick byta rum idag efter att Shirley hade stuckit (u’re in my heart Shirley <3 ), vilken va en riktigt nice upgrade!! Kolla så mysigt liksom!! Enda minus är att jag bara har en kudde samt att sängen är hård, men det är de ju överallt så....

Idag hade jag två klasser tillsammans med en ny volontär (Sona, 30 från Slovakien. Här med hennes kille Matthew). Var lite nervös eftersom ingen av oss egentligen har hållt i en klass förut, men nu i efterhand är jag nöjd med resultatet faktiskt :))

Första klassen gick rätt lätt och det fattade ganska mycket, så efter vi hade gått igenom kroppsdelar kom jag på att vi kunde träna på singular och plural! Och det gick!! De fattade vad vi menade och kunde böja nya saker i plural efteråt, SUCCES

Andra klassen va inte lika najs, där va ungarna 9 och 10 tror jag. Det var typ två klasser ihopsatta i en så de va på olika nivåer också. Försökte få dem att fatta ”light colors” och ”dark colors”, men när jag bad dem att hitta något ”dark blue” i rummet så kollade de bara konstigt på mig..... Vi fick spela hangman de sista 15 minutrarna hahah, men de var åtminstonne fett glada efteråt! Exempelvis sprang fram till oss för att göra high five och thumb-wars, eller för att visa nåt coolt trick. Mycket söta <33

När vi kom tillbaka hade två nya volontärer kommit (Hannie, 24 från Melbourne & Chris, 28 från Sheffield) så jag tog på mig att hälsa dem välkomna och visa dem runt. Vi satt och snacka några timmar och efter middagen kollade jag faktiskt film med Hannie! Va fett mys.

Grupperna förändras hela tiden och det är både kul och mindre kul. Är najs att ha svenska Jim här iaf så kan jag ta honom till hjälp när jag tappar ord osv :)

Imorgon ska vi förmodligen till ett dagis och sen ett vattenfall i närheten!! Är fett taggad! Tror dock jag blev lite förkyld av min AC inatt så kanske inte ska bada... trodde inte jag skulle säga detta men skulle tagit med nässpray 😩


Anyways


Puss och godnatt ❤️❤️💤

Likes

Comments

Idag har varit en bra dag!!

När jag vaknade var jag var lite osäker på vad som skulle hända eftersom vi inte skulle till någon skola, men så mötte jag Lena uppe på ”the rooftop” och satt och hängde där en stund! När de andra hade vaknat gick vi ner och spelade pingis för att sen övergå till en amatör-session Muai Thai (stavning?! Thai-boxing!). Det va fett roligt faktiskt, trodde inte jag skulle gilla det.

Tidigare under dagen hade vi även pratat lite om hur skönt det hade varit att bada så vi alla gick med på att hitta en pool. Peetim fixade skjuts till oss och det var så härligt att få dyka ner i vatten!! Poolen var dock en bit bort, i centrala Sing Buri, så det tog en stund att komma dit, men damn vad det var värt det...

Efter det åkte vi till Tesco och gick runt där en stund och sen kom vi hem och åt. Maten var jättegod idag!!! Bästa hittills!!!

Jag hade ju med svensk choklad (ping Agnes ;) som jag bjöd på efteråt, och även om den hade smält till att vara helt rinnande och sedan stelnat i kylen igen, så va det en riktig succé!

Mycket bra dag helt enkelt :)

Imorgon vill Peetim att jag ska hålla egna klasser men är osäker på hur det kommer gå.... Vet inte vad jag ska fylla lektionerna med liksom?? I need good content!! I alla fall, vi får se hur det går....

Nu måste jag sova!! Puss godnatttt

Likes

Comments

Hej Sverige! Hur har ni det?
Här vaknar jag svettig varje morgon (ok iaf de 2 mornar jag har haft so far) men det är ju inte så konstigt för mobilen säger att det är 28 grader ute just nu. Tror Thailändarna skulle kalla detta en relativt sval dag.

Så ska jag börja med det negativa? Sängarna är hårda, svett är konstant ett faktum, maten är strange och det är svårt att veta hur jag ska agera då och då.

Det positiva då? Att det är så galet grönt överallt, att folket är så himla öppna och glada, att jag aldrig fryser och att jag trots de ynka två dagar som har gått redan känner mig som en traveller.

Här har ni förresten bilder från mina två senaste dagar.... Var svårt att välja så ni får en hel drös hahaha

Flyg osv gick bra. Var sorgligt och konstigt att lämna familjen på Kastrup, kändes onaturligt liksom, men rätt snart kom jag in i ett typ klara-mig-själv-mode så jag löste det hela fine tyckte jag. Hann se 2 filmer och ett par avsnitt serier på det långa flyget och sov kanske 5 halvdana timmar. På Bangkoks flygplats var det galet mycket folk i visa-on-arrival-kön vilket gav lite ångest, men tydligen kunde den med EU-pass gå förbi hela kön och vimlet till ”priority” och släppas in på ca en halv minut. Kändes lite taskigt mot alla som stod och fyllde i papper men rätt skönt ändå :))) Nu har jag iaf 30 dagar i Thailand som jag tänker att jag ska spendera här hos Peetim, för att sen åka ner till Bangkok och försöka förlänga.

Väl igenom immigration hittade jag min väska ganska snabbt och hamnade i en kö för att köpa sim-kort till mobilen. Tror jag betalade överpris där egentligen menmen, nu kan jag ta fram kartor osv när jag är mitt i ingenstans så rätt skönt ändå. Lite senare hittade jag taximannen som stod och väntade på mig och följde med honom ut. Tog ca 2 timmar att komma till Peetim’s homestay.

Peetim var inte hemma när jag kom fram men en annan tjej (Lena, 28 från Tyskland) som varit här i tre månader nu tog emot mig och visade mig runt. Stället är rätt stort och har hundar, katter en ko och massor av ödlor och fåglar. All mat lagas här i deras utekök och man får ta kallt vatten, frukt och snacks närhelst man vill. Det enda som saknas är en pool. Satan vad jag önskar att här fanns en hahah....

Lite senare kom en annan person hit (Chris, 26 också från Tyskland) som har var varit här så länge att han har kontrakt med en skola och jobbar officiellt med lön för dem. Han va iaf rätt kul och frågade om jag ville med och gymma. ”Visst” sa jag som precis kommit hit och bara sovit ca 5h på hela dygnet, så vi hoppade på hans moppe och körde iväg. Var kul att se området men var även lite läskigt för han körde (enligt mig iaf) alldeles för snabbt.. Vi gymmade lite på det sporadiska gymmet och sen åkte vi till Tesco för att ta ut pengar och handla lite. (Btw ska jag föra över till dig mamma). Sen hade det hunnit skymma så vi stack hem och åt middag. Totalt var vi fyra gäster den kvällen men under natten kom två till. Konstellationerna verkar ändra lite från dag till dag men det är rätt skoj :)

Så dagen efter (igår alltså) gick vi upp vid sju för att bli skjutsade 8.30 till en skola ca 50 min bort. Vi åkte bakpå en liten pickup och det var fett kul :) När vi väl kom till skolan möttes vi av en lärare där och skoldagen började. Gick bredvid på tre lektioner för att se hur de andra gjorde. Problemet med att lära ut på detta sättet är dels att det från barnens perspektiv är konstigt att ha nya lärare hela tiden som inte vet var de är i sin utveckling osv, och dels från lärarnas perspektiv att det inte finns något förberett upplägg utan att man får hitta på ett ämne och hoppas att de inte har arbetat med det tidigare. Vissa klasser hade väldigt svårt att förstå vad man ville att de skulle göra medan andra hade det förvånansvärt lätt. Lektionerna går mest ut på att skriva upp saker på tavlan och få de att skriva ner det i sina böcker samt repetera det muntligt. Inte särskilt givande skulle jag säga.... Barnen var iaf väldigt söta och de var jätteglada och poserade när de såg att jag hade en kamera. Vi fick massor av kramar och de skrattade gott åt att jag var så blek hahaha... Fanns även hundar och hundvalpar där som var söta men ganska skabbiga, och vi fick köpa glass efter lunch. En ganska okej skoldag helt enkelt :)

Resten av den dagen bestod av att åka tillbaka med pickupe, äta middag och prata med folket där. Snackade en del med en av de som kommit under natten, en svensk kille på 24 år, samt en äldre kvinna som varit där ett tag (gissar ca 60-70?) från USA. Är så kul att connecta med nya människor och höra om deras livsåskådning (cheesy I know)

På kvällen var det en tjej som skulle ha privatlektion så Lena tog hand om henne en timme och sen jag en timme. Var jättesvårt eftersom hon hade test på sjukt avancerade grejer (typ glosor som approximately och holographic?!?!?) fastän hon knappt kunde säga ”I’m 16 years old”... Det är verkligen så skevt att böckerna inte är enklare, för ungdomar som hon kommer aldrig kunna communicera bra ifall de inte får en bra grund :/ Finns verkligen mycket att jobba på här....

Anyways, efter det kollade jag nån serie och gick och la mig och nu har jag suttit här i 40 min och skrivit och svettats. Tror jag ska duscha av mig och sen gå ner och äta frukost. Vet inte riktigt var de andra är men hörde något om att det skulle vara en ledig dag idag så vet inte riktigt vad jag/vi ska hitta på...

Hoppas ni uppskattade att läsa lite om mina första dagar! Orkar inte korrekturläsa så kanske har skrivit något helgalet nånstans men det är väl bara lite skoj va ;)) Dunno om jag kommer ha lika stora utredningar i framtiden men ska försöka vara aktiv med bilder iaf så får ni åtminstone ta del av det visuella :)))

Okay, bye for now, puss och kram <3<33<3<33<3<3<3


PS. Sara can’t wait på att få läsa resten av dina brev, de är så mysiga, puss

Likes

Comments

Ryggan är packad! Blev faktiskt mindre än jag trodde så plats med mycket shopping hehe

När vi satt vi middagen nu ikväll så tänkte jag ååh så mysigt nu sitter vi här och alla har packat och imorgon åker vi... But wait..... ÄR JU BARA JAG SOM SKA ÅKA

Det har inte riktigt gått in än att jag måste klara mig helt själv på andra sidan jorden. Har smått panik.....

Anyways

Likes

Comments

Jodå, en update på livet då?


Jag vaknar. Jag jobbar. Jag kommer hem. Jag vilar en timme. Jag hänger med familjen. Jag går och lägger mig. Ibland kommer även inslag av dans och mina egna photoshoots. Har upptäckt en funktion på min kamera som är LIIIIFE, så lättare än nånsin att ta bilder på sig själv vilket jag utnyttjar till max.

Vet dock inte alltid vad jag ska göra med alla snygga bilder. Jag lägger fett med press på mig själv för att min insta ska bli intressant och då får jag ångest och måste spendera minst en timme med redigering bara för att lägga upp EN bild. Måste sluta med det. Så det händer inte aldeles för ofta. Måste btw rensa bland alla skitkonton jag följer för kollar ändå inte på dem... MEN så kom jag ju att Tova väntar otröttsamt på nya blogginlägg så då kan jag ju visa allt för henne >:)

So here u go Tova <3 Lite retrofeel en torsdagskväll

Likes

Comments