Tredje jobbdagen

Sitter här, helt slut och död av tre dagars jobbpass och vet inte hur jag ska orka de tre kommande veckorna. Jobbar på Rostahemmet och trivs verkligen, jättefin personal och de som bor där, dock tar det här jobbet mer på krafterna än vad jag trodde. Så mycket nya människor och så mycket nytt att ta in. Har varit ett par tre väldigt omtumlande dagar om man säger så.
Att jobba på ålderdomshem är så mycket mer än att bara gå runt och hjälpa dom upp ur sängen och tillbaka igen. Det är att sitta och prata med dom i timmar om livet och varför det är värt att fortsätta leva det när man väl satt sin fot på ett äldreboende. Ärligt talat tär det på mig som fan. Jag känner mig hjälplös och otillräcklig. Jag vill bara att dom ska må bra.
Sen är det klart att man får se mycket olika sidor, både glada och sorgsna, men det som skrämmer mig mest är nog ändå att veta att det kommer en tid då livet går mot sitt slut och man inte längre har något val. Jag älskar att jobba med människor och jag älskar att sitta och berätta busiga historier som jag har varit med om för att få dom att kanske tänka på lite annat, men det är nästan mer jobbigt mentalt än fysiskt, eller ja.. garanterat.

Förövrigt då? På fredag jobbar jag till halv ett, sen blir jag upphämtad för att sedan ta mig till stugan och fira midssommar med min kära släkt. Ser verkligen framemot det, behöver komma bort lite från stan och allt stoj och stim. Annars är det en vecka kvar till bråvalla idag och jag vill knappt gå in på det för då kommer det sluta upp med ett tokrus hos familjen Ståhlberg.
Nej, nu ska jag sova. Var hos frissan idag by the way, utväxten raderad TADA!
Sov gott, kram!

Gillar

Kommentarer