Resor, Vardag

Under denna trista tiden på året hinner man fundera på framtiden (tro mig, mycket mer än man borde). Det är både det ena och det andra, såsom vars man ska bosätta sig till hösten, vad man ska plugga, hur man ska spendera sommarn o.s.v. Därför ska jag dela mig mig av några av mina, än så länge, planerade händelser under år 2018:

Brännbollsyran

Jag tror få missat mitt senaste inlägg om brännbollsyran. Helt klart en av de upplevelser som väntar runt hörnet som, förhoppningsvis, kommer vara en av mina "topp 3" under detta år. Musik, värme ( håller tummar och tår) och glada människor.

Flytta och plugga

Att bo ensam har nog aldrig känts mer lockande just nu. En lägenhet som endast består av mina saker, som kan inredas precis som jag vill, som känns hemtrevlig och ett ställe var man kan tillbringa kvällar, både fartfyllda sådana men också lugna. Att plugga och flytta går hand i hand i mitt fall, därför känns pluggandet/flyttandet som ett spännande äventyr med nya personer. Längtar till jag får lämna mitt älskade (just nu ganska så tråkiga) Gällivare för nya äventyr, samtidigt som det blir med lite tyngd i hjärtat då jag har de mest underbara vännerna på jorden.

Båtluffa runt öarna i Grekland

Även om detta bara varit en tanke som varit med mig sedan sommaren 2017 känner jag nu att detta är någonting jag verkligen borde göra. Dra på en resa till Grekland, strosa runt och via båt ta mig runt till de supervackra öarna som finns runt om Grekland. Jag har börjat spåna på tanken, vilket är ett gott tecken, och det finns egentligen inget som stoppar mig mer än att jag vill ha lite sällskap på resan. Mest troligt får jag med mig sällskap då jag och några vänner redan börjat fundera på detta, nästa steg blir att planera upp denna resa.

Besöka kompisar i andra städer

För att inte växa fast i mitt lilla Gällivare har jag bestämt mig för att åka och hälsa på vännerna som befinner sig mer söderut, trots att jag jobbar heltid som lärare har jag tvingat mig själv till tanken att det är helt okej att ta ledigt några enstaka dagar då och då för att fara iväg. Miljöombyte, helst nu tack!

Spendera sommarn på annan ort/ resa runt så mycket som möjligt

Att spendera mestadels av sommarn på annan ort är nästa ett måste. Förra sommarn var jag i Luleå ca. var och varannan helg och detta gjorde verkligen min sommarn. Mestadels var vi ut på BBB- båten men mys, shopping och bio var också saker saker som gjorde våra helger. Hade såklart bästa sällskapet, så därför bör jag spendera sommarn på annan ort. Iallafall fara bort på helger och försöka resa så mycket som möjligt, tror det gör mig gott att få se något annat om det så bara ligger 25 mil bort.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Resor, Vardag

I fredags tog vi tag i det vi länge funderat på och bokade biljetter och hotell till brännbollsyran! Efter ett x antal sega månader i min hemstad kan jag knappt vänta på att besöka min allra första riktiga festival bestående av, vad jag tror kommer vara: härlig musik, härlig sommarfeeling, härligt folk och härlig fest hela helgen lång! Allt detta får jag göra med ett ännu härligare gäng! Snälla låt dessa mörka och kalla månader gå liiiiite snabbare, har så mycket roligt att se fram emot i sommar. Om det är en sak jag ska bli bättre på så är det att inse att upplevelser ibland kan få kosta på sig, det är ju ändå trots allt minnen för livet och det är sällan man ångrar sig!

Ps. Kommer ägna ett inlägg åt mina planer och mål under detta år, så håll utkik!

Likes

Comments

På bild: ett gäng ganska berusade vänner som firar första nykomlingen i 20-års kategorin


I helg stod 20-års firande på schemat, inte bara en dag, utan två dagar (dvs. hela helgen). Fredagen bestod av en extremt roligt överraskningsfest för den blivande 20-åringen. Det bjöds på tilltugg och senare mot kvällen drog lekarna igång, samtidigt som alkohol konsumerades. Måste erkänna att detta var en av de roligare festerna jag varit på! Festfixarna och de inblandade gjorde det verkligen bra måste jag säga! Hade mest ont i käkarna på lördag morgon efter allt skrattande.

Eftersom födelsedagsbarnet inte hade en aning om den fest som skulle hållas till hennes ära på fredagen, hade hon planerat eget firande på lördagen. Och trogen som jag är höll jag mitt ord och körde 2-dagars. Kan säga att det märks att man inte är van, men gud så roligt det var! En hålligång helg som får 11/10 i betyg!


Diana 20 år!

Likes

Comments

Årsresume

Oktober

Efter en månads vila var jag igång igen, i oktober gjorde jag en välbehövlig resa till Luleå med mamma för att bara koppla av en helg. Jag for på en välbehövlig resa till Ikea, där både möbler och festkläder inhandlades. Resan resulterade i att jag gjorde om mitt rum vilket var en välbehövlig förändring. En resa till Kiruna planerades in med familjen för att fira mommo. Även i Oktober fyllde ett antal kompisar år och det slutade med några fester och lika många turer till krogen. Mitt i allt resande korkades vinet upp och en nödvändig inplanerad vinkväll,där det skrattades och surrades om allt möjligt, blev succé. Jag/vi hann även med att renovera klart gästrummet (bra tidsfördriv), fira halloween med världens bästa ungar (som jag har turen att vara moster till) och jobba som aldrig förr.

November

Jag tror november månad var "tillbakablickarnas" månad. Extremt många bilder från både studentresan till Magaluf och studenten/balen redigerades och sparades. Några månader av väldigt mycket nytt och nya rutiner resulterade i längtan tillbaka till något av det roligaste jag gjort under mina 19 år. Utöver all längtan blev jag i november lärare på riktigt åt en åk 4:a, vilket även innebar mycket mer jobb, nya rutiner och planerande, men även mycket skratt. Hann med en mysig snabbvisit ut till skogen för att grilla, vilket slutade med förfrusna tår och full värme i bilen på vägen hem. Halloween/neonparty på krogen, tror jag aldrig sett så många tjejer i gänget med vita toppar på sig som den kvällen. Kommunfesten där jag och kollegan Tilda deltog, först "förfest" hos resten av kollegorna sedan vidare mot middagen, denna gång nykter. Hann även med en till sväng på krogen denna månad när bästisen från Jokkmokk kom på besök under helgen, en riktigt spontan fest som blev extremt rolig och läggdags blev sent på natten/tidigt på morgonen beroende på hur man ser på det. Myste med mosters charmtroll Theo och gick i slutet av månaden på julmarknaden för att fira in 1:a advent och julen.

December

Årets sista månad, december, och jag vet inte hur det känns att lämna år 2017 bakom sig. 2017 har helt klart varit ett av de bästa, om inte det bästa, åren hittills. December månad ut hade jag mer julkänsla än jag haft på tre år sammanlagt. Jag njöt av, nästan, varje sekund i det mysiga vinterlandet jag bor i. Som de flesta andra månader hann jag med ett par upplevelser. En resa till Luleå med mamma och pappa, för att gå på Al Pitcher's standup-show. En av de roligare sakerna jag gjort, och extremt mycket skrattande konstant under två timmars tid. Resten av helgen bestod av mysig julshopping, både till andra och tidiga julklappar från mig, till mig. Jag hann vara på utomhus spa och äta italiensk buffé med kollegorna. Det var längesen jag var så avslappnad och jag njöt till fullo. Jag tog fina bilder från bilen, vilket jag nu ser börjar bli en vana då jag hunnit med ett antal. På julaftonskvällen spelade vi brädspel, idyllisk julafton med andra ord. Självklart hann jag med lite fest också, även det blev över förväntan. Juldagen var super, den firades med alkohol och, som vanligt, med bästa gänget. Nyår var däremot inte lika stor succé, nästa år blir det att överväga ett lugnt nyår med god mat och bubbel. Hann med en spontan vinkväll med kompisar, utökade min garderob med massa nya färger, anordnade fyra-års kalas och kollade en av de bästa filmerna i världshistorien för typ sjunde gången: Dirty Dancing.

2017: ett känslomässigt jobbigt år, men samtidigt mitt bästa på alla sätt och vis. 2017 handlade om att växa upp börja ta ansvar i vuxenrollen. Tror och hoppas att år 2018 bjuder på massa roliga upplevelser och blir som jag tänkt. Några av målen för 2018: ta alla chanser jag kan få och sluta vara efterklok. Säg mer ja, gör roliga saker, res, gör det bästa av situationen, skaffa minnen, se det positiva i saker och inte oroa mig, för det mesta löser sig.

Hoppas ni får ett bra 2018!

Puss & kram

Likes

Comments

Årsresume

Juli

Juli månad bestod mestadels av helger i Luleå. 2 av 4 helger spenderades i Luleå, med vin på balkongen. Vi hann med många turer till BBB- båten, och någon tur till olles. Andra helgen i juli betydde Luleå hamnfestival och jag och ett gäng tjejer drog dit. Stressen var total när vi väl kom fram på fredagen, efter en timmes letande efter parkeringsplats tog vi våra väskor ( där fyra tjejers packning fyllde hela bagaget) och checkade in på hotellet, för att sedan börja festandet ca. 21.00 på kvällen. Det blev inte riktigt som vi tänkt oss, men med en risifrutti som middag och lite (ganska mycket) alkohol i blodet tog vi oss igenom kvällen med ett stort leende på läpparna, trots blurriga minnen. Dagen efter kom följderna men inte gav detta gäng upp för det. Festandet fortsatte och på söndag var det hemgång som gällde. I juli månad testade jag den nya nocco glassen, for på en riktigt behövlig grill/fisketur, serverade på ett bröllop för första gången i mitt liv (vilket var förvånansvärt kul), tog en roadtrip till Kiruna för att hälsa på m&m, blev bjuden på middag en onsdag som också ledde till en tur på Alla tiders, åt buffé med jobbet och for till Piteå med två vänner för att spendera helgen på pdol. Juli månad var över förväntan och det som gjorde hela juli, och sommarn, var helt klart alla roliga resor jag gjorde med vännerna.

Augusti

Även augusti var en händelsefull månad, precis som resten av sommarn. Den första helgen i augusti firades min födelsedag med fika, småplock, fest och ett superbra gäng att fira kvällen med, det blev en jätterolig kväll. Helgen efter det bestod av en helg i Luleå, riktigt rolig och mysig! Dock med en del problem på vägen, bland annat punktering på bilen men inga sura miner för det! Emellan helgerna jobbade jag, spelade bilbingo för första gången ( 10/10 i betyg), jag firades b.la annat genom att äta middag på steakhouse med nästan hela familjen, jag och nästan alla kompisarna från gymnasiet hade myskväll och åt fruktsallad, jag var ute på hundprommis, spenderade några fridfulla dagar i byn för att tänka och anordnade en avskedsfest för Sofi som skulle till Umeå för att uppfylla sin läkardröm. Jag hann även sluta ett jobb och börja på ett nytt fyra dagar senare, hann med en tur till ikea, en lunchdejt med syrran, mycket skratt men även mycket ångest och tårar. Ångest mestadels för framtiden men också på grund av mycket känslor jag inte upplevt förut. Allt som allt var augusti en riktig berg o dalbana som månad, men nu i efterhand ser jag tillbaka med ett leende på läpparna!

September

Sommaren tog slut och september månad kom. Vilket betydde att det riktiga livet efter studenten började. Nytt jobb och höst= inga resor och mycket tid att spendera hemma. En lugn månad för att smälta tre månader av resande, fest och bara allmänt roliga saker. Jag och tre kompisar (läs: även jobbarkompisar) anordnade en kräftskiva med god mat och vin, för att senare på kvällen försöka oss på en utgång som slutade med att alla, ganska snabbt, for hem och sov. Obs, inte pga alkohol. September bestod av ett antal festselfies då det blev några födelsedagsfester denna månad. Jag bjöd på middag en helg, hade en middagsdejt med en kompis som bosatt sig i söder, åt en hotellfrukost i bakistillstånd med bland annat vår läkar-Sofi som kom hem på en snabbvisit, deltog på en mysig vinkväll som resulterade med två halvnyktra och hungriga vänner som, istället för att dansa på krogen, satte sig och beställde toast i hotellreception. Höstvädret var en dröm så tog extremt många naturbilder. Klara skulle bosätta sig i Barcelona i några månader så en avskedsmiddag hon anordnade för alla vänner var obligatorisk, och så mysig! September: en lugn, men extremt välbehövlig, månad där framtidsnojja var prio 1.

Likes

Comments

Årsresume

April

Absolut en av dem bästa månaderna under år 2017, april! Denna månad var helt klart mer händelserik än föregående. Påsken bjöd på (mestadels) fint väder! Alkohol och grillning i backen på dundret med fina vänner kunde inte varit bättre, trots det dåliga vädret. Kvällen bestod av utgång på quality med samma gäng, plus några fler. Inte mycket slår våra förisar. Jag åt årets första mjukglass, testade på att vara vegan i två veckor, köpte ett halvt flak nocco och konsumerade det alltför snabbt. Firade valborg med att premiärgrilla, äta med vänner och sedan åka på fest med gänget (surprise va?).

Maj

Jag vet inte vars jag ska börja... maj månad var nästan oslagbar. Förväntningarna för denna månad var skyhöga och nu i efterhand, med facit i hand, kan jag med säkerhet säga att dessa skyhöga förväntningar uppfylldes. Äntligen var det vår tur att, i maj månad, få stå på trappan och ta den berömda mösspåtagningsbilden, som vi längtat! Ett gäng glada "soon to be studenter" fortsatte traditionen med att, skrikandes, springa genom skolan, för att sedan fortsatta till lunch på Alla tiders, där lyckonivån var väldigt påtaglig. Festandet fortsatte sedan inpå småtimmarna, med max en timmes powernap mellan dag och kväll. Nästa succé: studentresan, med destination Magaluf, som inte kunde passat bättre. Med ett gäng på 12 st förväntansfulla partytjejer blev resan en riktig hit, trots vissa intriger och diskussioner. Sol, värme och tanken på att studenten var nära var nog rena terapin för många av oss. Med drinkar i högsta hugg, solbränd hy och bra musik togs säkerligen flera hundratals blurriga bilder. Jag blev klar med mitt sista skolarbete på gymnasiet (!!) och var redo att, i skolväg, ta studenten. En "nu behöver jag aldrig mer plugga"- tanke slog mig, men den tanken var kort då jag insåg att universitetsstudier väntar i framtiden. Maj månad levde man på glädje och förväntan.

Juni

Äntligen var månaden vi alla väntat på här! Juni månad, vilket även betydde STUDENTEN! Av alla månader under år 2017 är nog juni den bästa. Juni månad bestod av en studentresa som började lida mot sitt slut, lugna dagar i skolan utan massa plugg, en studentbal och självklart också en studentdag. Studentbalen var extremt rolig och en dag jag kommer minnas livet ut. Ett gäng på 15-20 pers samlades hemma hos mig för fotografering och fördrinkar. Efter jag och min kavaljer gått röda mattan, som förövrigt var jättekul ( vilket jag inte brukar tycka), togs bilder och mer fördrinkar konsumerades. Sedan serverades maten, som förövrigt var väldigt god. Stämningen var på topp när priserna delades ut. Efter ett x antal drinkar och en jätterolig kväll for jag hem och hälsade en ny dag välkommen.

Sedan kom dagen vi kunde säga att vi klarade det, vi tog studenten trots många motgångar under året. Studentvecka betydde glädje, man gick runt med ett leende på läpparna hela tiden för vi var ju så nära! Studentdagen gick så snabbt, och nu när jag tänker tillbaka på det så minns jag hur jag inte riktigt hängde med. Dagen man förberett sig på i 3 år gick alldeles för fort. Bästa var helt klart att åka flak, sjunga(skrika) och att se alla okända människor vara så glad för ens skull. Ett genuint ansiktsuttryck som visade "ja fyfan! Du klara ju visst detta!". Festen fortsatte på kvällen ända till morgonkvisten, man levde på ett lyckorus. En av de bästa dagarna i mitt liv. Jag började jobba i juni, firade midsommar i Luleå/Piteå och jobbade lite till.Likes

Comments

Årsresume

Januari 

Januari månad var en relativt lugn månad. Diana fyllde 19 år i början på månaden, vilket betydde fest. Partyprissen var, efter det, igång och hann med ett antal fester (inkluderat en där jag hade feber), sena myskvällar och extremt mycket plugg. Såg filmen "The diary of a teenage girl" med Alexander Skarsgård i huvudrollen.

Februari

Februari.. en mindre händelsefull månad. Tog idylliska bilder från balkongen, väckte barnet inom mig när två kompisar drog med mig på madrassåkning och ännu mer pluggkvällar, där det hann bjudas på både mellanmål och kvällsmål. Hann, såklart, även med en och en annan fest. Denna gång en studentfest som sent kommer glömmas, förisen med tjejerna toppade kvällen.

Mars

Mars månad bestod av några kortare resor. For till IKEA med vänner och tog en välbehövlig roadtrip för att besöka min syster i Piteå. Min studentmössa damp ner i brevlådan och en pirrig Alice började tänka mer på framtiden. Många vänner fyllde år i mars, vilket resulterade i ett antal födelsedagsfester (och ett större antal knäppta bilder) Vi åt semlor och drack nya celsius med smak av vattenmelon på fysiklektionen en onsdag i mars, riktigt mysigt.

Likes

Comments

Nu är det jul igen, tiden går så snabbt just nu. Hinner inte riktigt med, det har hänt så himla mycket på ett år. Saker man inte lagt på minnet, saker man gjort men som överträffats av andra roliga saker. Måste ändå säga att 2017 varit mitt bästa år hittills, toppades av studenten och allt vad det innebär ( studentbalen, studentresan, mösspåtagningen etc), en händelserik sommar och en känslomässig berg och dalbana kring det mesta. Men det är just sånt som får en att uppskatta allt det roliga, de sorgsna stunderna har gjort att det roliga blivit lite mer roligt.

Till största del består vardagen av jobb, vilket tvingar på sig en " jag är vuxen nu"- känsla. Mentalt hänger jag inte riktigt med, men man måste ju bli vuxen nån gång. Roligt jobb har jag, kunde inte fått bättre kollegor!

Dagen till ära ska iallafall firas med familjen, god mat och kanske en omgång brädspel. Det är ju bara jul en gång om året trots allt.

P.s årsresume kommer inom kort

Likes

Comments

I bild: tre fulla och glada kompisar, trots omständigheterna, som köar in till krogen

Söndag... ännu en icke produktiv dag. Men det gör inget för just idag finns inga måsten. På söndagar är det okej att vakna 13.30, ligga i sängen halva dagen, äta glass till sen frukost och bara lyssna mysig musik i högtalarn. Så har min söndag sett ut, men gud så välbehövligt det var.

Lördagen spenderades med bästa vänner och alkohol. Även det var välbehövligt fast på ett annat sätt, missförstå mig rätt. Välbehövligt att träffa, prata och dansa loss med dessa underbara människor. Köandet in till krogen var värre, men hur kan man vara arg när man har två vänner som underhåller en i 1,5 h när ens blåsa håller på att sprängas? Tips: ta till vara på varje sekund och gör det bästa av det.

Imorgon är det måndag, tungt men skönt med en ny vecka!

Likes

Comments

Nu är sommarn över, vilket betyder att livet består av arbete och inte lika mycket roliga att se fram emot. Vardagen består mest av jobb och helgerna spenderas på favoritstället- i byn. Vår sista trip till Luleå var för två helger sedan. Eftersom jag och Amanda lyckades få punka 8 mil inpå resan fick vi börja byta däck och fick sedan byta bil. Vi kom därför fram ca 20.00/21.00 och vi bestämde oss då för att gå på bio då ingen av oss va speciellt sugen på att dricka. Vi såg Annabelle 2, bra var den. Lördagen bestod av utgång för mig och Ebba, som vanligt, men eftersom Diana också befann sig i Luleå bestämde vi oss för att ta en drink i Clarions skybar, jättefin utsikt!

Sedan bar det av mot båten, mycket folk som vanligt och efter det var det max som stod på schemat. Jag avstod mat denna gång, alla for sedan hem men jag stannade ute till morgonkvisten. Det blev inte mycket sömn för mig den kvällen. Söndagen bestod av Ikeahäng och sedan bar det av hemåt.

Förra helgen blev en spontan avskedsfest jag (och några andra) fixade ihop för Sofi. Vi bestämde och planerade det mesta på fredagen, bjöd in alla vänner och inhandlade allt på lördagen. Eftersom hon fick veta att hon kom in på läkare(!!!) på fredagen blev det otroligt spontant, men inte mindre roligt för det. Lekar lektes, beerpong spelades och drinkar blandades. Vid midnatt bar det av mot krogen, där stämningen var otroligt dålig och kan därför erkänna att förfesten med tjejerna var tusen gånger roligare. Bjuder på några av alla miljoner bilder som togs.

Sedan har helgerna bestått av terapidagar i byn, favoritstället. Mycket tid för att tänka och bara ta det lugnt, komma bort från den lilla stad jag just nu inte är alltför förtjust i.

Har även hunnit med en roadtrip till Luleå och tillbak idag, då jag lämnade favorithunden Fira till syster som just kom hem från Kreta, inte alls avis.

Likes

Comments