Vad betyder dina drömmar?

Alla drömmer då och då, antingen så drömmer vi glada drömmar eller de mest skräckfyllda drömmarna. På senaste tiden har jag drömt ganska mycket mardrömmar och verklighetstrogna drömmar som jag blir så rädd för. Jag har läst på lite om drömmars betydelse som jag tänkte dela med mig till er. Det är faktiskt så att dina drömmar visar mycket om hur du mår psykiskt.

Det är mycket drömmar kan visa åt dig, som bland annat lösa problem, ge uttryck åt förträngda känslor, ge perspektiv och ögonblick, avspegla kroppens tillstånd, förutsäga framtiden m.m.

Jag tänkte ta upp de moment som förekommer mest i drömmar som vi förmodligen alla har varit med om någon gång.

Flytt- ny lägenhet eller nytt hus, en förnyelse eller förändring har skett i ditt liv.

Examen, tävling- stressdröm, du är stressad inför ett prov till exempel, rädd inte duga, göra fel.

Falla/ramla- Släppa taget om något och slänga sig ut i det okända utan att veta hur det slutar.

Flyga- Livet flyter på, du känner dig lycklig, kompetent. Den negativa sidan kan handla om att du flyr från något. Försök att konfrontera och möta det som upplevs som en utmaning i ditt liv.

Jagad- Visar en sida av dig själv som du är rädd för och springer undan, att den är skrämmande och farlig beror på att du är rädd för denna sida (detta karaktärsdrag hos dig själv). Skuggsidan behöver bli mottagen och integrerad i jaget.

Komma för sent- Stressdröm, känsla att livet går ifrån dig medan du förbereder, sköter plikter, hjälper andra och krav hos dig själv.

Dina drömmar kan bero på att du behöver se över dig själv, hur mår du, behöver du möta någon sida hos dig själv, bearbeta något traumatiskt osv. Hoppas ni gillade detta inlägget :)

Gillar

Kommentarer

lovely wednesday

Tröja- gina tricot// byxor- hannalicious x nakd (skönaste och snyggaste byxorna ever!!)

Hej babes! hope you doing fine :) kom hem från skolan för en timme sedan. Planerna resten av eftermiddagen är plugg och ett träningspass på gymmet. Imorgon börjar jag klockan tolv vilket är så chill. Funderar om jag till och med ska stanna hemma i och med att jag bara kommer ha två lektioner plus att vi bara kommer jobba självständigt. Får se hur jag gör.

Jag tänkte göra ett inlägg lite senare om drömmar och dess betydelse. Sitter och läser om det hela tiden hehe, tycker det är så intressant :)

Gillar

Kommentarer