Header

Äntligen en våg av positivitet har slagit till. Det kanske var vikten jag fick på huvudet förut på gymmet, vad vet jag? Underbart iaf.


Gick och la mig igår kväll med en stress klump i magen över att jag har tackat nej till så mycket jobb det senaste och även över tentan som jag har nästa vecka. En tenta som jag känner att jag inte är så redo för eftersom att vi har haft så dåliga föreläsningar.

Har varit så otroligt ner på botten det senaste. Blev inte godkänd på min första tenta där jag hade kämpat röven av mig rent ut sagt. Så låg och grinade, tyckte att jag var korkad samt tyckte synd om dig själv i två dagar. För att sedan få reda på att jag va ett halvt poäng ifrån godkänt. Lägg av bara! Sluta oroa dig i förväg för saker, du gör aldrig det, varför börja nu? och ta det som det kommer. Fan du är allt annat en svag och negativ.

I vilket fall så vaknade jag imorse och hade en ledig dag framför mig. Så jag gick upp, gjorde lite gröt, tog mig en kopp kaffe i soffan och så tog jag en promenad till gymmet där mina favorit pass väntade, Yoga strech följt av crosscage. När jag gick ut från gymmet så var jag så energi fylld av energi och positivitet. Tog en promenad hem med en podd i lurarna och kände mig bara allmänt glad för mitt liv och för det jag har. Och ni anar inte hur glad jag är över att den här känslan fyller min kropp. Det var så länge sedan! Jag har varit så negativ och så hård mot mig själv.

Ville bara dela med mig av den här känslan och kunna kolla tillbaka på detta inlägg.


Porfin un poco de positividad que me llena el cuerpo. A lo mejor ha sido la pesa con la que me he pegado en la cabeza esta mañana ¿que se yo?.

Ayer me fui a dormir super estresada por la economia, por que estoy diciendo que no puedo trabajar por que tengo que estudiar y en realidad me haría falta el dinero... y tambien por que tengo un examen para el que no me siento preparada y ese pensamientome estresa. Es que llevo una rachita de negatividad impresionante, que horror! esta no soy yo. Pasarme dos dias llorando mares por que he suspendido un examen no es normal, ni típico de mi... que si que me lo curre mas que nada, pero no puedo estar tirándome mierda a mi misma y diciéndome lo tonta que soy por no haber aprobado, eso no ayuda. Ademas para luego enterarme de que estaba a 0.5 de aprobar.

Bueno la cuestión es que hoy cuando me he despertado tenia todo el dia libre por delante. Así que me he sentado en el sofá a desayunar y me ido a gimnasio donde me esperaban mis dos clases preferidas, 45 minutos de estiramientos y una clase intensiva que de inspira en el crossfit, de la que siempre acabo muerta. A lo que quiero llegar con esto es que depuesto de salir del gimnasio me he dado un paseo hasta casa con un podcast en los auriculares y me sentia tan agradecida por la vida que tengo. No sé era como nueva energía y positividad que que me recorría todo el cuerpo. Por fin!!! Haber si cambian las cosas a partir de ahora.

Nada solo queria escribir un poquito sobre lo que se me pasa por la cabeza en estos momentos para luego poder mirar atrás y encontrarme este post.
Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

 I onsdags hade jag min första examination och jag blev GODKÄND!! kändes jävligt ovärt att ha kämpat så mycket med den uppgiften när det verkade med att man sa typ en mening i den diskussionen som vi hade i grupperna och så va hela klassen godkänd, well skönt vara det iaf. Det var en kort och regnig skoldag så åkte hem och åt lunch och finslipade en uppgift som jag stressademig igenom dagen innan som inte behövde vara klart för ens dagen efter.... När det var klart så hade jag egentligen motagningen, men jag orkade inte gå på billådrace i spöregnet. Så gosade ner mig i min nya soffa med en kopp te och bara kollade av till lite serier, så himla underbart. Så fick jag även lite sovsällskap senare på kvällen.


Torsdag jag har gjort uppgiften och läraren kollade inte ens på den!!!! hon bad oss inte ens skicka de till henne? antar att alla dessa uppgifter vi får är endast förberedande för oss själva, för att det ska bra lättare sen när tentan kommer, men jag orkar inte att jag stressar så mycket varje gång och så blir det inget.

Anteckning som skapade på väg hem från skolan igår:

Har inget speciellt och berätta, men jag vill komma ihåg den här goa känslan jag har i kroppen av denna skoldag, fullspäckad men givande, där jag ännu en gång fått lära känna D gruppen bättre och skratta mycket tillsammans(Vi är 120 personer i klassen som är indelade i A,B,C & D. Dom grupperna består av 20-30 personer som sedan är indelade i 5 andra små diskussions grupper som består av 5,6/7 personer. D3 har jag som grupp). Sedan så känner jag mig väldigt glad över min grupp och speciellt över Mathilda och Rebecka, jätte goa tjejer som jag klickar med och som jag känner att jag kan vara öppen med. Dessutom så har jag fullspäckad schema i helgen och kan vara med på dagens mottagning (första dagen denna vecka) och det är pubrunda. Så ja som rubriken säger, ganska så happy girl.

Bilder från den lyckade pubrundan!

Vi hade som uppdrag att gå till lubbar som hade första boktävernas i gudphadrarnas namn, ta kort med så många bartenders som möjligt och byta ut en borste som såg ut ungefär som den på första bilden till andra saker, för att sedan ge den slutgiltiga saken till en gudphader.

Första byttet

Ta kort med bartender och byt mattan

ja som ni kanske ser så gick jag in ganska mycket för detta och det blev typ bara mitt uppdrag

Likes

Comments

Okej Alice i Lördags gjorde du inget av plugget som du skulle börja med så idag söndag får du faktiskt börja lite. Sova till sent är okej för du har ändå jobbat hela kvällen. Juste jag skulle ju träffa min gamla kollega Lana också! aja jag kan träffa henne en liten stund och sedan börja plugga. Ett meddelande från Valon... han är hemma från resan och vill träffas ååh vill inte ens träffa min kollega nu ju, har längtat så mycket. För i hela friden Alice du ska träffa din kollega och sedan så kan du träffa honom ge inte upp hela världen för någon.

I vilket fall så blev det så att jag hade en mysig tur på stan med henne åkte hem för att min soffa hade blivit såld så dom skulle komma och hämta den och så kom Valon samtidigt så plugg resultat 0.

Måndag. Mamsen kommer till stan och jag tar bussen och möter upp henne på Ikea bäckebol för att köpa mig en ny soffa, sedan åker vi till läkaren för det va det mamma hade kommit till stan för. Efter det blir det en lunch på stan och så köpte hon lite färska blommor till min lägenhet. Efter det åkte vi hem drack lite kaffe, så åkte hon vidare efter det OCH DÅ var det dags för plugg!!  i två timmar bara...  det den tiden som krävs för att bara läsa igenom några få sidor ur en bok, så nej det var inte mycket jag fick gjort... för sedan kom Valon för att han skulle hjälpa mig och bära in soffa i läggenheten när den blev hemkörd och då kunde jag ju inte koncentrera mig i plugget när han var hemma, då ville jag va med honom... trotts att vi bara log på golvet med kuddar och kollade på tv.

Kul iaf att bära och montera soffan med honom haha! asså det var tungt som fan och lådan var hal så fick stanna efter varje våning och sedan när vi skulle montera den så var han mer hetsig än mig och försökte göra det snabbt och det blev bara fel hela tiden och jag bara GAPFLABBA för vanligtvis har jag den rollen men med honom var jag den lugna och den som hade koll.

Tisdag.

Japp nu är jag stressad, alice du skulle ju vara duktig och börja i tid du går ju på högskolan nu? 13 timmars konstant plugg med endast mat och toa pauser( jag överdriver inte en sekund) det va vad min dag bestod av. Okej jag pausade lite när jag ringde Johanna och hade panik för att jag inte hittade svaren på det jag letade efter i boken och började grina.


skit ful bild på nya soffan.

Likes

Comments

Dagen före vilodagen, lördag.

Startade dagen med en jätte go brunch på Linnè tillsammans med Becca, Hanna Frössling och Becca för att sedan gå och strosas lite runt stan samt kolla i affärer.

Vid 15 tog jag mig hem åt lite lunch och så åkte jag vidare på provsittning, vilket betyder att vi skulle känna på lite hur det är att ha en sittning på riktigt, bara det att här tog alla med sig sin egna mat och var klädda vardagligt, men ändå roligt. dock var jag tvungen att jobba på kaki så gick lite tidigare men shit var jag gillar min grupp och alla verkar verkligen bry sig om och det är så himla viktigt för mig.


Likes

Comments

Dag 4
Tre föreläsningar och en seminarium tid står på schemat. Mycket bra info på alla föreläsningar jag känner verkligen att jag har fått nytta av dom! Dock va jag helt mos i huvudet efter den sista så lysande inte så jätte mycket, men man behövde inte ens anteckna eftersom att vi skulle få Powerpointen så jag överlever nog.
Efter skolan hade jag dilemmat om jag skulle träffa min mottagningsgrupp en stund innan jag träffade mina älskade tjejer, men min huvudverk som jag har haft i nästan en vecka kom tillbaka så jag fastande hemma, där vi hade en jätte mysig middag tillsammans.


Likes

Comments

Dag 3 Ledig från skolan.
Göra uppgiften var prio ett på morgonen efter frukost. Sedan var jag tvungen att planera min kalender med alla uppgifter, efter det fixade jag matlådor inför kommande dagarna och vi fem åkte jag till mottagningen i regnet! Vi va två stycken... och vi höll på i en timma sedan så gav vi upp och dom drog till lilla London för att dricka och jag drog mig hem och chillade samt kollade på serie.

Likes

Comments


Det har redan blivit allvarligt böcker som ska läsas till imorgon ( jag har inte en enda, vart fan har folk hittat infot?)
Men lyckades ändå ta kort på alla sidor som jag behövde läsa som tur va.
Känslor: hur FAN ska jag hinna allt?
Jag ska alltså lyckas hitta en jävla massa böcker, läsa dom, gå i skolan och samtidigt gå på mottagningarna på eftermiddagarna!!!!?!?
Som tur va hade jag en lucka så försökte läsa allt jag behövde för att hinna med mottagningen på eftermiddagen, problemet är att va det tråkigaste jag har läst, jag var nära på gå och ta en nap. Ska jag dessutom anteckna ur detta? Fattar ju hälften? Bryta ihop ✅
Som tur är så har jag inte bara någon som har pluggat själv utan en utbildad psykolog vid min sida och vem känner mig inte bättre en min syster? Så fick ringt henne och lugnat ner mig.

"Alice, läsa dom 5 första sidorna ur boken och dom fem sista och så går du på omtagningen och lär känna folk" oj va detta kändes bra efteråt.


Likes

Comments

Första dagen på skolan.
Går runt och kollar på folk och undrar och om det är deras första dag också, om hon eller han kanske kommer gå i min klass.
Kommer jag jag ha en bra klass? eller kommer det bara va en massa konstiga människor? Lärare kan ju va ganska speciella ibland.Visst alla behöver jag inte bli kompis med det kommer ju va typ 70 pers, men dom flesta hade varit bra, ett bra jävla gäng. Hemma efter första dagen. Herregud va slutkörd jag ÄR!
Fick chansen att lära känna två tjejer under introduktionen som sedan inte hängde med till mottagningen/nollningen, så då va man tillbaka på ruta ett igen ( tänkte jag) suck! men nej, för när jag kommer dit så ser jag två bekanta ansikten, Erik och Filip två killar som jag gick i parallell klass med i högstadiet.Åh va underbart det kändes trotts filips komentar om att då skulle vi aldrig lära känna andra haha. Men vi blev tilldelade i grupper så fort vi kom in i aulan med helt nya människors från alla olika inriktningarna, vilket är riktigt bra, för då lär man känna inte bara dom som man kommer att gå i samma klass som. Första dagens aktivitet va grillning på slottskogen, så vi åkte raka vägen dit för lite korv med bröd och lära känna varandra lekar .Och va bra det gick! Alla är jätte sköna och öppna för att lära käna varandra WONDERFULL. Dessutom kommer detta pågå under tre veckors tid, så vi kommer verkligen få chansen att lära känna varandra.

Likes

Comments

Om jag kanske ska ta och börja med det här igen, fast den här gången utan att någon vet om det.
Denna vintern har det jag haft fokus på mig själv, på min träning, på att må bra och på att spendera tid med minna närmaste. Försökt att inte ha stress över att jag kanske är hemma en hel helg utan att göra något speciellt och vila upp mig inför den kommande veckan.

Att flytta hem igen va väl både jobbigt och skönt. Att ha folk runt omkring sig 24/7 är ju underbart, samt få mammas goa lagade mat och någon som sköter städet och tvätten åt än👌🏽 men att kunna ta hem folk när jag vill, kunna komma och gå utan att behöva förklara mig eller ha lite liv på gatan har jag ju såklart saknat också! Jag älskar ju Göteborg.

Mitt jobb. Vad ska jag säga... Jag älskar mitt jobb och det fins inget annat jag hade kunnat tänka mig att hålla på med, jag kan bli tårögd av lycka när jag tänker på det ibland. Jag blir tårögd av lycka vissa dagar på jobbet och ja ibland är det inte av bara lycka utan för att det är så sjukt ansträngande och frustrerande när dom inte lyssnar. Men att se dom utvecklas dag för dag, se att något du har sagt till dom har satt sig i deras små huvud... vilken underbar känsla.
Och kärleken. Kärleken jag får varje dag ska vi inte ens prata om! När jag hade varit borta i två veckor och skulle tillbaka till jobbet på morgonen så såg barnen mig på parkering och sprang runt skolan hela vägen till dörren för att krama mig och tala om för mig hur mycket dom hade saknat mig och hur bra jag är (hur ska det va jobbigt att gå till jobbet?) Och dom minsta i förskoleklass som jag har på fritids, dom kan komma minst fem stycken varje dag och bara "AAAAAALICE!!!!!" Och krama sönder mig! Och dessa kommentarer dom kan slänga ur sig ibland som kommer från hjärtat "du är så fin" "min Alice" "jag älskar dig" asså jag dör för dom här barnen!
Det spelar ingen roll hur förjävlig jag är mot dom ibland eller hur mycket jag får skrika på dom eller hur mycket jag får prata med deras föräldrar dom alla är underbara på sitt sätt.

Vänner. Har valt att ta bort allt fokus från alla dessa ytliga vänner som jag inte får ut någonting av och bara njutit av mina närmastes som jag känner att jag blir lycklig i själen när jag är med dom och till och verkligen utvecklas. Vi kan liksom sitta på en soffa i flera timmar och argumentera om olika samhällsfrågor, beteende på folk, kärlek, vänskap you name it! Allt mellan himmel och jord och jag älskar det.

Pappsen. Jag har ju knapp haft någon kontakt med honom när han åkte till Sydamerika och reste, svårt med tidsskillnaden och sedan så hade han väldigt dålig wi-fi och när han väl hade wi-fi så blev det aldrig några långa konversationen... och jag är vann att jag kan skriva till pappa flera gånger i veckan och ringa honom när jag behöver det, så det har varit lite tufft... men när jag kom hem från Thailand så ringde han och sa att han om en vecka skulle komma och träffa oss så fick njuta av honom i en vecka! Helt underbart, vad jag har saknat att umgås med honom och framför att, att bara prata om allt och inget. Dessutom så hade Johanna precis kommit hem från USA så vi lyckades samlas alla syskon med pappa under den veckan.
Familjen. Asså min familj i Spanien har alltid stått mog väldigt nära men efter allt det tråkiga som har hänt så har det aldrig blivit detsamma och nu har vi haft under en längre period något positivt att se fram emot!! Min kusins bröllop och det ska bli så himla kul och bara umgås med alla och verkligen och ha kul tillsammans, blir så lycklig i själen bara jag tänker på det.

Kärleken. Åh herre du milda hur ska detta gå? Jag har det helt underbart just nu, vill inte va beroende av någon men självklart är det mysigt med lite uppmärksamhet och mys ibland. Men det är så jobbigt för jag vill så gärna ha barn HAHA!! Det här är så sjukt men vill verkligen det! Och nej ensamstående mamma utan utbildning kommer inte på fråga,menar det är väldigt många blandade känslor om detta.

Mitt liv, jag allt känns bra! Inget som är speciellt jobbigt förutom att det är slutet på terminen och det märks att både barn och lärare är väldigt trötta.

Ahora que empiezan a moverse la cosas un poco más, que anochece sobre las 22.30 y la gente empieza a despertarse después del invierno, voy a intentar recopilar un poco más sobre mi día a día.
Mi vida: vuelta a casa de mi madre a que me mimen me cocinen y me pueda relajar y no tener que pensar en la economía durante una temporada. Eso sí no podía estar trabajando y viviendo en la isla así que si tenía que pegarme el pateo de dos horas el coche al día para ir y volver del trabajo... pero si te gusta lo que haces no es nada.
Entrenamiento. Más motivada que nunca y cuidándome más que nunca también, por fin después de muchos años le he encontrado el gustillo.
Amigas. Eso de tener a muchos amigos conocidos está muy bien pero yo cada vez tengo menos ganas de tener ninguna relación con ese tipo de amistades. Así que he estado concentrándome mucho en la gente más cercana que cuida de nuestra amistad, gente con la que puedo estar sentada en un sofá horas y horas simplemente filosofando, argumentando sobre la vida, culturas, la sociedad, diferentes personalidades, formas de ver la cosas. Si básicamente buscándole cinco patas al gato en pocas palabras, pero es que me llena tanto! Puedo decir que cada vez que me junto con mis amigas aprendo sobre algo.
Familia. He estado bastante separada y sola la temporada que estuve viviendo en Gotemburgo así que me ha gustado mucho por esa parte volver a casa de mi madre. Luego ha estado mi padre de viaje y de pasar a hablar como tres veces a la semana a hablar apenas una durante poco rato ha sido duro... por qué al primero que llamo para pedir consejo siempre es a mi padre, pero ahora por fin a vuelto he podido disfrutar de él una semana y vuelvo a poder hablar con el cuando me plazca y además se ha buscado un trabajo, algo que me hace orgullosa por qué estaba muy espiritual y con ganas de trabajar con las manos con cerámica o construyendo pianos etc y pues qué queréis que os diga no es una idea que comparta con el pero bueno lo importante al fin y al cabo es que sea feliz.
En unas semanas tengo la boda de mi prima y no hay día que me acuerde, que ganas tengo! Sobre todo por qué estaremos toda la familia juntada disfrutando de un buen acontecimiento, que nos hacía falta un poco de alegría en esta familia... y si, no hay nada que me llene mas de felicidad el corazón que mi familia.
Amor. Ay amor amor ¿que haremos con tigo? Una etapa muy bonita y la vez dura con mi primer amor ha llegó a su fin. Y estoy en un etapa de la vida en la que tengo muchísimas ganas de tener hijos... jajaja lo sé muy raro, obviamente no es algo que me planteo seriamente hasta que haya acabado la carrera y si se necesitan dos y yo estoy muuuuy bien sola por primera vez en mi vida y no madre soltera no es una opción, pero es que tengo tan claro lo que quiero que lo veo difícil jajaja....

Trabajo. Mira que lo pase mal cuando me despidieron, intentaba buscarle el lado positivo pero es que nunca es agradable que te despidan.
Pero ahora engo un trabajo... que doy gracias al destino por hacerme dejarme mi trabajo anterior y poder darme la oportunidad de probar lo que será mi trabajo durante el resto de mí vida.
El magisterio, nunca encontrarás trabajo más satisfactorio que este. Ver cómo día tras día absorben como esponjas lo que les enseñas y lo ponen aprueba, ver día tras día como se apasionan por las cosas, sus enormes preocupaciones por cosas tan insignificantes como "profe fulanito ha dicho una palabrota" tener el placer de poder ser el ídolo de cada uno de ellos, su modelo a seguir.
Que vuelvas de tus vacaciones al trabajo y los niños nada más verte vengas corriendo a la puerta a abrazarte y decirte lo mucho que te han echado de menos, que te hayan incluso hecho dibujos por qué se han acordado de ti y que de la nada desde lo más profundo de su corazón te suelten te quiero Alice.... se me derrite el corazón. ¿Como no me va a gustar? Tienen tantísimo amor y energía metido en esos pequeños cuerpos... me fascina, me encanta.
Por eso he mandado la solicitud a la universidad para ver si tengo suerte y entro después de verano, por qué nunca he tenido nada tan claro.Åkte på en weekend tillsammans med Hanna i Rivieran för att se hur Becca har det under sitt år som aupair i där.

Me fui durante un finde con Hanna a la Rivera de Francia para ver la vida de Becca alli durante dos año como aupair.

Thailand. Vilken resa och oj vad nervös jag var över att få åka själv till och från Asien, har en och annan toalett historia ifrån denna resan... ( min mage är den första som reagerar starkt av nerverna) men vilken känsla när jag fick träffa Lisa efter så många månader, dom lyckotårarna när vi kramades efter så länge.... så underbar känsla. Sen levde vi livet där nere, vårt ända problem var att det inte skulle regna, vad vi skulle hitta göra på stranden, för att det va för varmt för att ligga och steka och vart vi skulle äta! Tufft liv va? Nej det va underbart.
Thailandia. Que viaje y que nervios. Mi primer viaje fuera de Europa yo sola. Tengo alguna que otra historia sobre visitas de emergencia al baño durante este viaje jajaja ( se podría decir que tengo una barriga muy sensible a los nervios ). Pero que sensción tan chula es la de darle un abrazo a una persona muy especial para ti después de haberla echado mucho de menos y esas lagrimas de felicidad...
Y el viaje de por sí súper bien nuestras preocupaciones diarias eran ¿donde comemos? Y ¿Que hacemos para no estar tumbadas solo tomando el sol y a la vez ponernos morenas? ¿Una vida muy dura verdad?.

Likes

Comments

Godmoorgon!!

Det är så himla svårt och blogga om min vardag nu när jag har flyttat till mamma och kommer hem så sent varje dag. Sedan så är det väl inte direkt så att jag har en jätte rolig vardag, jag jobbar, tränar och inte mycket till. Så jag tänker att från och med nu så kommer jag att göra ett inlägg i månaden där jag sammanfattar lite. Som jag har sagt ånga gånger förut, bara för att kunna blicka tilbaka.


Muy buenos dias!!

Es tan dificil subir un post todos los dias y mas ahora que me voy de casa a las 6 de la mañana y vuelvo a las 8 de la noche y tampoco es que haya mucho que contar sobre mi dia a dia. Voy de casa al trabajo, del trabajo al gym y del gym a casa. Asi que he pensado que apratir de ahora subire un post al mes donde resumo un poco todo lo que ha pasado durante el mes. Al fin y al cabo este blog es para yo poder mirar atras y saber lo que he he hice por ejemplo en diciembre del 2012.

Cousins day

Två utgångar och jul på Liseberg - Dos noches de fiesta y visita al parque de atracciones, famoso por su decoracion de navidad.

Helg i Trysil - Finde en Trysil (Noruega)

Huset som Mamma och Mikael bygger- Visita a la casa que se están construyendo mi madre y Mikael

The day before Christmas

Christmas day

Jul dagens utgång - De fiesta con la amigas como cada 25 de diciembre y lo mas raro es que siempre es igual de caotica jaja

Nathalie tog med sig en plastkniv till förfesten för att kunna skära sina citroner till drinkarna hahaha! - Nathalie se trajo un cuchillo de plastico para poder cortar los limones del cubata jajajaja (Hay que estar preparada para todo)

Dagen efter träffade vi några av oss hos Sara för att se hennes nya hus - Al dia siguiente nos juntamos las que sobrevivimos a la noche anterior para ver la casa que se acaba de construir nuestra amiga Sara.

Började dagen med ett träningspass med tjejerna som fortsatte med en go lunch och sedan åkte jag vidare hem till Becca för att ha myskväll med tjejerna. Becca hade tagit med sig en massor med goa ostar, korv OCH vin från Frankrike. - Empezé el dia en entrenando con Elin y Nathalie, seguido de una comida juntas. Luego me fui a casa de Becca que ha vuelto de Francia para pasar las navidades, asi que quedamos para comer cositas que se habia traido, abviamente acompañado de un vino Frances

En mils promenad en solig dag med Becca - Un paseo de 10 kilometros una mañana soleada

Igår var det syster dag. Elsa och jag åkte till Göteborg för att hälsa på Syrran som har kommit hem från USA för att fira Jul - Ayer pasamos el dia en Gotemburgo con Johanna que ha vuelto de Estados Unidos para pasar la navidad

Likes

Comments