Header

Jag hör ofta från folk som egentligen kanske inte har en sådan djup politisk analys att "varför ska de som kämpar och har tjänat så mkt pengar behöva skatta så mycket" "då lönar det sig inte att kämpa". Att kämpa. Smaka på ordet. Alla kämpar vi utifrån olika förutsättningar och att vem som sliter hårdast går inte att mäta i pengar eller framgång. En man föds in i en överklassfamilj och fostras till att bli en smart kille som glider genom livet med en pröjsar första lägga när han ska börja plugga industriell ekonomi på KTH. Han tjänar mycket pengar i slutändan. Han har kämpat. Tydligen. Eftersom han har, mycket pengar. Man ska inte beskatta det han kämpat för.

En kvinna kommer hit, sliter för att lära sig svenska. Lyckas studera till sjuksköterska samtidigt som hon är ensamstående och behöver ta hans om sina två barn. Ekonomin är svår att få ihop och tillslut bränner hon ut sig, hon sjukskriver sig. Hon går på sjukpenning. Det heter "ryck upp dig" och "varför ska jag som har kämpat betala för att hon ska slappa".

Men vem kämpar egentligen hårdast? Det är inte alltid den med störst karriär eller finast hus. Du har ofta en mycket mindre sträcka till det från början isf.

Snälla tänk efter innan ni slänger med begrepp som kämpa och slita inom borgerligheten, det finns folk som kämpar tills kroppen inte orkar mer men ändå har svårt att ta sig någonstans.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Förlåt för dålig uppdatering.

Jag antar att jag inte är den enda som under hösten känner mig väldigt trött och orkeslös. Tänkte därför ge er en liten lista på saker som kan hjälpa!

- gå promenader
Det hjälper faktiskt att röra på sig och få lite ljus på sig

- Umgås
Det blir värre när man är ensam i mörkret. Bokstavligen

- Börja julpynta lite väl tidigt
Om du nu gillar jul är det ofta ngt som lyser upp i vintermörkret. Ljusslingor, julmusik, granar, glögg, lussekatter! Ja ni fattar racet

- Träna
Jobbigt, men det ger dig energi i långa loppet.

Likes

Comments

​https://www.svd.se/1319-kvinnliga-politiker-i-upprop-mot-sexovergrepp​


Upprop! Har har jag och över 1000 andra kvinnliga politiker skrivit under mot att sexuella trakasserier inom branschen måste upphöra NU.

Läs

Likes

Comments

Hej! Har verkligen ingen ork till att göra saker idag. Har massa grejer att göra men en typisk grej då blir istället att man bara lägger sig i sängen och sluter sig för att man är så orkeslös. Ska iväg att jobba efter skolan idag och slutar vid 21 så oavsett om jag hade orkat så blir det inget av av det där plugget idag heller.

I alla fall är det skitkallt i Uppsala idag och jag hade öven lite väl mycket tid innan skolan imorse så det resulterade i att jag klädmässigt leker Blair Waldorf idag. Grön pälsjacka med knästrumpor, kjol och en extravagant blus. Tjoho. Kanske drar det uppmärksamheten från min annars trötta auraLikes

Comments

Jag möter ofta frustration hos jämnåriga. Klimatångest, psykisk ohälsa och kritik mot skolan. Jag förstår er. Jag förstår också att det kan gro ett "politikerförakt" när man ser att ingen tar dag i dem problem man själv upplever i sin vardag. Det är klart det är svårt. Men denna vilja att förändra måste kanaliseras om man på verkligen vill förändra. Jag förstår att detta inlägget kommer provocera, men då får det göra det. Jag är så oerhört trött på er som bara går runt och klagar, klagar och klagar och inte riktigt tycker engagemang är "er grej". Men då kanske inte "tycka" är er grej heller? Om man på riktigt vill motverka Sverigedemokraternas framväxt, om man på riktigt vill driva politik nedifrån och upp och man på riktigt vill göra något åt sexuella trakasserier. Då är det dags att ta sig i kragen och GÖRA NÅGOT. Tror ni världen hade förändrats om Nelson Mandela, Annie Lööf och Hillary Clinton hade suttit ner och varit lata? Nej.

Min poäng är att det mesta gör skillnad när man är engagerad i en organisation (för det är just det jag menar med engagemang, kanalisera, att köpa ekologisk mjölk kommer inte förändra lika mycket som aktivism i t.ex TRIS). Man behöver inte engagera sig partipolitiskt som jag, jag kan förstå att det kan kännas läskigt och lite sektigt (framför allt på vissa ställen hehe). Att anordna loppisar, gå på medlemsträffar och stötta en organisation is sig gör också skillnad (om inte annat, i form av statligt ekonomiskt stöd för varje medlem)

En hashtag är jättebra (apropå #meetoo ) men sen då? När alla glömt bort den? Är det då vi återgår till våra lata, normala liv där ingen orkar bry sig om annat än sitt eget?

Att engagera sig partipolitiskt i ett parti eller ett ungdomsförbund är dessutom inte så läskigt som många tror. Man behöver inte hålla med om ALLT, i så fall skulle vi aldrig kunna arbeta fram ny politik som stöts och blöts av diskussioner. Jag är till exempel med för att JAG kan lägga förslag som kan bli miljöpartiets politik och som blir verklighet i regering (säger inte att den vägen är sumpersimpel men det händer).

Gå med där du håller med mest och lägg förslag på den politik du vill förändra.

Tyck något och förändra, förändra=engagemang

Tips på var man kan engagera sig

De politiska ungdomsförbunden

Rädda Barnen

Röda Korset

TRIS

WWF

naturskyddsföreningen

rfsl

rfsu

jagvillhabostad

svea

fackföreningar

forum för frivilligt socialt arbete

LETS FÖRÄNDRA VÄRLDEN GENOM ATT _DU_ BÖRJAR PÅVERKALikes

Comments

Hade aldrig varit på Melrose Café i Uppsala innan. Det var skitmysigt! Br akustik och harmonisk atmosfär. Jag tog en acaibowl och hallonsoda och Thilde en cortado och chokladboll. Snart kommer mamma hem med sushi! Bra onsdag förutom att jag är sönderstressad över hur dåligt det gick på mitt matteprov igår, men jag antar att det löser sig


Likes

Comments

Hej! Fixade med kameran hos skolans it-tekniker idag, skönt! Behövde gå ut och provfota lite i snön med Olivia innan svenskan. Idag ska jag nog fika med en kompis innan jag åker hem till Mamma <3

Behöver plugga och preppa debatt så måste tvinga mig själv att inte vara hemma efter middagstid för att effektivisera min tid så gott som möjligtLikes

Comments

Har inte tränat på flera veckor (man hittar ju sina ursäkter ni vet) men i regel går jag med några kompisar på kickboxning, så idag körde vi i alla fall! Vår grupp kör på tisdagar och torsdagar med mer fokus på kondition på tisdagar och mer teknik på torsdagar. Fan vad jag svettades idag!

Elena<3

Älskar dem trots att de är så de är, hehe

Perrys gym i Uppsala!

Likes

Comments

Hoppas ni vill börja följa mina sociala medier som jag missbrukar (Ffa Twitter)
Ig: @Alicejosephs
Twitter: @alicejosephson_

Likes

Comments

Jag tror att ni, precis som jag, vill se kvalitativa bilder när man kikar in på någons blogg. Tyvärr strular min kamera och jag ska försöka lösa det i veckan men så länge kan jag inte dokumentera vardagen med annat än mobilbilder och internets krams. Kanske bör lägga ut en utförligare beskrivning sedan där jag även fotar vad problemet är så kanske ngn av er teknikpro's där ute hjälpa mig? Eller det kanske redan nu finns någon som känner på sig att ni brukar kunna fixa överföring av bilder när det strular och så? Hit me up isf!Likes

Comments