​Hejsan sitter just nu pa min engelska lektion, alla i min klass behover ta ett engelska test for staten kalifornia vilket jag inte far ta sa jag sitter bara och surfar pa datorn. Imorgon har vi junior prom, jag ar en senior men mina narmsta kompisar ar juniorer sa jag ska ga i en all girls group med nagra av mina narmsta kompisar. Skulle kunna g;ora en vlogg under dagen om ni vill?

Imorgon kommer hela dagen ga ut pa att gora mig iordning till prom, far haret fixat av min mamma da hon ar sjukt bra pa har, sen aker jag hem till Fia for att sminka mig, ta bilder och sen aka till restaurangen och efter det dansen. Temat ar "a night in lights" sa det kommer bli kul. 


En av mina narmsta vanner, Jasmine ar nominerad till att bli promqueen sa igar gjorde jag, Camilla, Jasmine och Katy cupcakes som vi ska ge ut pa min skola for att fiska lite roster haha, Det ar the best part about skoldanser osv att de nominerade gar runt och delar ut klubbor, kakor osv haha. 

Den har veckan och nasta vecka har vi blockschema pa min skola sa jag har tre lektioner om dagen som ar tva timmar langa utan rast vilket ar lite segt... Det beror pa att skolan vill prova och se hur det funkar samt att nasta vecka har vi AP prov i alla vara AP klasser. AP betyder advanced placement, vilket innebar att det ar en college klass sa manga tar AP klasser for att inte behova betala for lika manga klasser i college. Jag tar tva AP klasser, spanska och Calculus men jag ska bara ta provet for min spanska klass. Provet kostar aven 95 dollar att ta vilket for amerikaner ar billigt da dem slipper betala mer an 500 dollar for att ta klassen i college. Back to next week, hela veckan kommer vara fylld med olika prov for alla AP klasser, sa blockschema ar en smidigare losning for skolan da det anda ar runt 2000 elever pa min skola haha...


Vi hors senare, puss och kram


ps. Har inte ett svenskt tangentbord sa det ar darfor jag inte har vissa bokstaver lol

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Halli hallå!
59 dagar kvar tills jag kommer hem? Hur galet? Känns som att jag precis stod i min hall därhemma och försökte att inte gråta. Eller att jag precis stod på Arlanda och försökte tala mig ur allt det här då jag helt plötsligt insåg att jag skulle lämna allt och fick lite panik.

Dem sa hur tiden skulle gå fort innan jag åkte iväg och det är världens kliché men insåg inte att det skulle gå såhär fort. Fick mina biljetter ifrån Eureka till Washington häromdagen och insåg att jag ska lämna allt det här? Att jag inte längre ska bo i Eureka med min underbara familj här och mina underbara kompisar.

Känner att det är alldeles för mycket känslor angående min departure än vad jag klarar av. Ibland känner jag att jag vill hem imorgon och ligga i min egna lilla säng i Pershagen. Men två sekunder senare får jag panik när jag inser att jag måste säga hejdå till min familj och vänner här.

Det här året har förändrat mig på sätt som jag inte kan förklara. Jag är mer självständig och säker i mig själv. Jag bryr mig inte lika mycket över vad andra tycker och tänker om mig. Att komma ifrån den svenska jantelagen har varit bra. Har gått i fuzzy socks, slides, leggings and a hoodie to school och inte brytt mig alls. Något som inte skulle hänt i Sverige. Jag har provat på cheerleading, något som mina vänner hemma skrattade åt när jag berättade om min dröm men jag gjorde det. Alice, tjejen som aldrig gjort något liknande någonsin är Pac West national champion i varsity cooed cheerleading.

Det är svårt att själv inse hur mycket man har förändrats. Jag har ingen aning men det lär väll bli mer tydligt i Sverige.

Det är konstigt det här med att skriva av sig. Vet ju inte riktigt hur många av er som har kommit såhär långt i inlägget men det spelar inte så stor roll egentligen. Att skriva av sig är så otroligt skönt, även när ens tankar inte makes no sense för alla andra så är det skönt att få ur sig alla tankar. Lite som yoga förutom smärtan i alla poser haha.

Allt för mig, puss o kram!

PS. Tänkte hälsa till Jack och Kalle som är mina mest trogna läsare haha. Kommer hem snart, älskar och saknar er ❤️

Likes

Comments

Hejsan Svejsan! Om ni följer mig på någon av mina sociala medier borde ni ha sett att förra helgen var jag i Portland med the cheer squad för att tävla i Pac West tävlingen om att bli National Champions. Vi hade lagt ner otroligt många timmar på att förbereda oss, flera tre timmar träningspass för att få allt att bli så perfekt som möjligt,

Torsdag direkt efter skolan lämnade vi Eureka och begav oss mot Portland. Vi stannade på ett motell, åt frukost tillsammans och sen stannade vi på ett mall där jag fick med mig lite grejer(oregon har ingen salestax så allt är lite billigare lol). Vi kom fram till Portland och vi gick ner till poolen där vi övade olika stunts. En ny grej som jag lärt mig är att pool för cheerleaders=prova nya stunt haha. Jag fick flyga, eller var påväg upp i ett stunt och sen satte jag mig ner pga blev för högt hahah. På kvällen åkte vi till en restaurang och åt hamburgare och sen när vi kom hem somnade vi direkt då lördag var gameday.

När dagen d var kommen åt vi frukost och hade ett möte där vi gick igenom dagens planer och alla regler. Tävlingen vi åkte till var en stor tävling med en massa olika cheerleaders från flera olika divisioner och från all over america. Efter det sminkade vi oss och satte på oss våra uniformer för att sedan ta en shuttle till tågstationen och sen ett tåg till arenan. Var flera i laget som aldrig åkt tåg vilket för mig kändes jättekonstigt då jag tar minst ett tåg till skolan varje dag haha.

När vi kom fram till arenan(Oregon Convention Center) checkade vi in och sen fick vi lite fritid. Jag och Katy köpte hoodies, varsin söt bow att ha som nyckelring samt lite pizza till lunch. Vi båda var dock alldeles för nervösa för att äta  speciellt mycket haha. Helt plötsligt var klockan tre och det var dags att värma upp.

När man gick in i uppvärmningshallen tog vi först ett lagfoto och sen gick vi till en stretching matta där vi värmde upp samt stretcha våra flyers. Efter det gick vi till en stunt matta där vi värmde upp våra stunt och sist men inte minst till en fullout matta där vi gjorde hela vår rutin till musik en gång. På varje matta hade man åtta minuter tills man var tvungen att gå till nästa. Det var väldigt skönt att man kunde värma upp på en riktig matta och göra fullouts för då fick man ut alla nerver och blev mer lugn. 

Helt plötsligt var det dags att gå ut till scenen. Det var första gången för de flesta i laget att tävla på en sån här stor tävling så alla var jättenervösa. Jag och Hailie står bredvid varandra längst fram i början av rutinen så vi sprang ut tillsammans på scenen och höll varandra i handen och vinkade till alla i publiken samtidigt. 

Vårt performance gick väldigt fort. Helt plötsligt slog dem på strålkastarna och man kunde inte se något alls av dem i publiken vilket var väldigt skönt. Vi hit all our stunts förutom ett i vår pyramid men vi återhämtade oss från det vilket var skönt. 

Direkt efter vårt uppträdande var det prisceremoni, vilket innebar att vi fick sitta och vänta ett bra tag innan dem ropade ut att vi vann!!! Känslan när dem sa att vi vann var obeskrivlig, allt vårt hårda slit visade sig vara värt. 

Jag är så otroligt stolt över mitt lag, mina tränare och alla föräldrar som stöttade oss under resans gång och gjorde detta möjligt, Skriver ett inlägg om cheerleading sen men tänkte att tävlingen förtjänade sitt egna inlägg. För vi är ju trots allt national champions nu 😊

Likes

Comments

Hallå! Fick lite frågor om hemlängtan osv och hur jag hanterade det. Nu är det ju knappt två månader tills jag får krama om alla där hemma så känner att jag är entitled to speak about this.

Innan jag åkte prata många om hur mycket hemlängtan dem hade, hur dem kunde sitta och gråta för att dem saknade alla där hemma osv. Och missförstå mig inte jag älskar alla där hemma enormt mycket och jag saknar dem så otroligt mycket. Men jag har inte känt att jag vill åka hem. Tror att det kan bero på att jag är så bekväm i alla mina relationer där hemma. Jag är blessed med världens bästa kompisar därhemma och jag önskar dem var här med mig men samtidigt vet jag precis vart jag har dem. Dem skulle aldrig lämna mig och jag kan aldrig tänka mig ett liv utan dem.

Min moster ska tatuera sig när jag kommer hem, ordet balance ska hon tatuera in. Jag tänker mycket på hur viktigt det ordet varit för mig här under mitt år. Balans. Balans med hur mycket jag smsar mina föräldrar, balans hur mycket pengar jag spenderar och balans hur mycket jag pratar med mina kompisar. Varje gång jag gör något roligt, eller snarare varje dag vill jag ringa alla mina underbara vänner och berätta om det. Jag vill ringa dem och fråga vad dem gjorde idag, vad dem åt till frukost, vad dem gjorde i skolan. Ja jag vill veta allt för jag vill inte bli bortglömd eller känna att jag inte är involverad i deras liv. Men jag vet att om jag gjorde det skulle min hemlängtan vara olidlig. Jag skulle inte klara av det. Så jag försöker balansera hur mycket jag pratar med dem eller smsar dem. Och ibland är jag rädd att dem tror att jag inte vill prata med dem, men tro mig det vill jag.

Det här inlägget blev sjukt rörigt men det jag ville säga var att jag har inte någon speciell hemlängtan för jag trivs så bra här men framförallt jag har världens bästa vänner därhemma som alltid finns där för mig och aldrig skulle lämna mig. Och för det är jag evigt tacksam ❤️

  • USA

Likes

Comments

Hej tänkte berätta lite om min jul. Planen var att åka söderut för att fira med min pappas familj men tyvärr kunde jag inte åka med pga av min ankel. Istället stannade jag hos min mormor och morfar, bli inte lurad av att jag kallar dem mormor och morfar dem är yngre än mina föräldrar och har två söner som är 15 och 8.


Jag hade en underbar jul med dem, vaknade på julafton(som är 25 här) öppnade min julstrumpa och sen åt vi traditionsenlig frukost och öppnade paket. Trodde att jag skulle ha mer hemlängtan över jul då alla säger att det är då man har mest hemlängtan men jag spenderade hela svenska julafton sovande(då jag hade väldigt ont i ankeln+åt starka mediciner) och sen hade jag fullt upp den 25.


Längtar jättemycket dock till att fira julafton i Sverige i år då jag saknade alla julbord och den svenska julmaten.....


ps. Glömde publicera detta inlägg men bättre sent än aldrig hehe...

Likes

Comments

Hejsan, känns som att jag bara skriver här när något dåligt händer men är typ bara då jag har tid att skriva.

Igår var vi hos min mormor och morfar och åt middag och jag hade bestämt mig för at skrämma min morbror(som är två år yngre än mig) då han skrämde mig kvällen innan. Lång historia kort han gick i brottning förut så han gjorde ett brottargrepp på mig vilket ledde till att vi båda ramla. Väl på marken känner jag att min ankel (heter det så på svenska?) gör sjukt ont så jag spenderar resten av kvällen i soffan med is.

Jag vaknar upp dagen efter och min ankel är fortfarande svullen(såg ut som en tennisboll) och jag har så ont så jag nästan spyr. Jag och min mamma åker då till sjukhuset där dem konstatera att jag har en fraktur och a really bad sprain. Så jag sitter och skriver det här med gips just nu och väntar på en remiss till en fotspecialist. Vet inte hur lång tid det kommer att ta tills det läker. Var meningen att jag skulle åka med min familj till farmor och farfar som bor i södra Kalifornien men pågrund av det här kan jag inte åka vilket är väldigt tråkigt.

Åt sushi efteråt med min mamma som var sjukt god och det gjorde hela dagen mycket bättre. Ska även bo hos min mormor och morfar nu under julen så det går ingen nöd på mig. 


Anyhow merry Christmas ❤️❤️❤️

Likes

Comments

Hej har verkligen skjutit på att skriva det här inlägget allt för länge. Men vill verkligen kunna kolla tillbaka på allt jag gjort närt jag kommer hem så tänkte skriva om mina andra thanksgivings.

På onsdagen så åkte jag, min vmamma och vsyster till Turlock som ligger ungefär 7 timmar ifrån Eureka. Åka bil med en tvååring och inte ha service, inte ens radio var jobbigt ibland men uppskattar när jag kan spendera tid med min vfamilj så det var inte så jobbigt som jag trodde.

På torsdagen som är den riktiga thanksgiving dagen åkte vi till min mammas bästakompis och firade thanksgiving med hennes familj. Maten man äter under thanksgiving är jättegod men känner att det inte är mycket som man kan jämföra med julbordet(som jag saknar galet). Efter det åkte vi och plockade upp Jenny och Taylor och tillsammans åkte vi för att shoppa på "grey thursday". Lite ironiskt eller hur, man har en dag för att vara tacksam och sen är det massa reor. Hade förväntat mig kaos, precis som i alla klipp man ser på nätet men den enda långa kön var till victoria secret som inte ens hade bra reor. Vi åkte hem vid tolv efter ett pizzastopp på target och vid den tiden började det komma allt fler människor till the mall så var skönt att lämna.

På fredagen åkte vi för att kolla in lite fler butiker och sen på kvällen åkte vi till olivegarden vars breadsticks var så otroligt goda. Jag har aldrig varit på olivegarden tidigare och jag önskar att vi hade en närmare oss för maten var sjuktgod. Det var ett italiensktkök och köpte man en huvudrätt fick man obegränsad med breadsticks och soppa eller sallad som förrätt. Kan säga att jag åt mig ganska mätt på breadsticks haha...

På lördagen kom alla över till great grandma Lucy vars hus vi bodde i och jag åt en till fantastisk thanksgiving dinner. Och kan berätta att man har inte en hel turkey på bordet utan man skär upp den innan haha, tydligen är det något dem bara gör i filmerna. Åt även pumpapaj för första gången, smakade inte så mycket pumpa utan mer kanel och pekannöt men gott var det. 

Har tänkt att när jag kommer hem så ska jag styra ihop en egen thanksgiving dinner hemma, för vem älskar inte en ursäkt att samla ihop människor man älskar och äta otrolig mat?

På söndagen åkte vi hem och jag och min mamma stannade på ikea där jag köpte julmust, pepparkaksdeg(loooove), frysta köttbullar och lite annat gott. Kändes verkligen som att jag var i sverige ett tag med alla möbler med svenska namn osv. Var roligt att se alla förvirrade amerikaner som försökte uttala namnen på alla möbler.

Likes

Comments

Hejsan!! Igår firade jag thanksgiving för första gången. Vi har ju lov och på onsdag ska jag, min syster och mamma åka till Turlock(tar ungefär 7timmar med bil) för att på torsdag fira med några kompisar och på lördag fira med min pappas familj. Därför firade vi med min mormor och morfar igår och samtidigt firade vi halvt min morfar som fyllde 48(I think).

Skulle egentligen gått till kyrkan på morgonen men vaknade och hade ont i hela kroppen och kunde knappt röra mig så stannade hemma och försökte sova bort det. Tyvärr gick det inte så firade min första thanksgiving med världens huvudvärk och var sjukt yr hela tiden så gick in i folk(?).

Men min mormor hade gjort så otroligt god mat och alla gäster hade också med sig en rätt. Några av min morfars studenter som följde med honom till Kambodja. Men i alla fall det var jättemysigt och var så sjukt mätt efteråt pga alla ville att jag skulle smaka allt flera gånger för att jag skulle äta det på deras favoritsätt haha.

Nu ska jag åka till min mormor och morfar för att äta middag och fira min morfar, så vi hörs!

Likes

Comments

Hej tänkte ge er en liten update vad jag gjort senaste tiden. I lördags hjälpte jag min vmamma med en craftfair som hon arrangerade. Vi var där från 9-3, jag köpte inget tyvärr pga var för upptagen med att konstant äta donuts haha. På kvällen åkte vi till några kompisar och åt tacos och spelade brädspel. Slutade med att jag somnade i soffan med massa filtar över mig haha.

Idag var sista dagen i skolan innan thanksgiving lovet, så jag Fia och Jasmine åkte till Los Bagels och köpte bagels under lunchen vilket var jättegott och mättande. Just nu är några familjekompisar över och vi har precis spelat brädspel och druckit varm choklad med pepparmint sirap.

Har oxå fått vår lagbild ifrån fotbollen och häromdagen åt jag goldfish med vanilla cupcake smak som var asgott!! (Goldfish är min nya obsession här haha...)


Vi höööörs🙆🙆

Likes

Comments

Hej i onsdags så var det veterans day vilket betydde att vi var lediga ifrån skolan ✌️ min vfamilj och jag bestämde oss för att göra något tillsammans och alla mina kompisar här har pratat om ett ställe som man hikar till som heter strawberry rock.

Vi tänkte gå till ett zoo innan då det var gratis men när vi kom dit så var det så mycket människor så vi bestämde oss för att strunta i det. Det tog ungefär 45minuter att åka ut dit och sen tog det ungefär 45min att gå till toppen. Naturen här är sjukt fin med en massa stora redwood träd och grönt.

När jag pratat med mina kompisar om strawberry rock så har alla verkat gilla det och på något sätt råkat glömma att säga att för att komma till toppen måste man klättra upp för en jättebrant bergsvägg!! Jag brukar inte ha problem med höjder men asså jag fick panik när jag skulle klättra upp haha. Med gråten i halsen och peppande ord från mina vföräldrar tog jag mig upp. Väl där uppe var det otroligt vackert(inser jag i efterhand) men var alldeles för rädd för att kunna slappna av så satt mot en bergsvägg och vågade inte röra mig hahha.

Efter det åkte vi till Trinidad som är en stad med en massa fina hus precis vid vattnet(tänk er solsidan som område men mycket finare hus och vatten). Där gick vi till ett akvarium och sen gick vi bland annat ut på en pir och kollade på miljön.

Både jag och Abigail somnade under bilfärden hem(antagligen pga att jag var emotional exhausted) och när vi kom hem åkte vi till mina vmorföräldrar då min vmorfar är en veteran. Min vmamma lagade en otroligt god middag (som jag glömde ta kort på då jag var alldeles för hungrig haha) och sen spelade jag Nintendo med min vuncle Dylan som är 8år.

Likes

Comments