Youtubers inom dans

Hej på er!

Idag känner jag för att fortsätta lite på spåret med mina danstips! Jag är ju trots allt dansare, och då är det klart att min blogg ska genomsyras av det! I mitt senaste inlägg med tips på hur man börjar dansa (som du hittar här) tipsade jag bl.a om att man kan ta hjälp av Youtube.

Därför tänkte jag idag tipsa om några av mina favorit-Youtubers när det kommer till dans! Jag vill också säga att när det kommer till Claudia och Cathryn så har jag själv inte testat någon av deras videos fysiskt än, men de står högt upp på min lista med videos att börja med. Jag har dock tittat på deras videos väldigt mycket och inspirerats och blivit tipsad något otroligt.

Miss Auti

Auti är en av mina absoluta favoriter när det kommer till instruktörer på Youtube! Hon har SÅ många tips inom stilarna jazz, contemporary och ballet, och ibland ett och annat tips inom hip-hop. Hon har videos på både specifika rörelser, t.ex pencil turns, koreografier (som denna ovan), flexibilitet, och massor av videos med allmänna tips som t.ex veta din nivå, vilken dansstudio man ska välja, och hur man hanterar kroppsideal inom dansvärlden (så viktigt!). Väääldigt mycket, nästan majoriteten, av hennes innehåll är riktade till nybörjare och "fortsättare", så tveka inte att checka in!

The Fitness Marshall

Ingen har väl missat The Fitness Marshall? Så himla underbar människa! Hans videos rekommenderar jag starkt om man vill dansa bara för skojs skull! Hans videos är alltid lätta att följa och fyllda med energi. Varje video är också bara en låt, så det är bara att klicka sig runt och göra så många videos man vill! Stort plus också för hans två supervackra tjejer med olika kroppsformer, så inspirerande!

Claudia Dean World

Claudias kanal är väldigt inriktad på balett. Hon har många tips för just balett där man kan dansa tillsammans med henne och träna, men också många reaction-videos och mer videos i underhållningssyfte, men allt med balett i grunden. Hon har t.ex "I attempt the hardest ballet steps in heels, sneakers and pointe!?" och "Ballerina reacts to rhytmic gym". Rekommenderar starkt hennes kanal om man vill ha mer balett samt underhållning!

Mylee Dance

MYLEE är också en Youtuber mer inriktad på träningsdelen av dans och att dansa för nöjes skull! Här är det också bara en låt-videos, och varje låt har sin egna unika koreografi. Det är ett repetativt mönster så det är lätt att hänga på, MEN hennes koreografier är en aningen svårare än The Fitness Marshall. Därför kanske det tar två-tre gånger innan koreografin sitter helt. Perfekt om man börjar avancera sin dans och vill ha en liten utmaning, och jag själv älskar hennes koreografier för att få egen inspiration och utmana mig hur snabbt jag kan lära mig!

Kathryn Morgan

Också en balletdansös som jag gillar starkt! Kathryn har dansat för Miami City Ballet, och delar på sin kanal med sig av väldigt många tips samt fulla klasser, både för nybörjare och mer avancerade dansare. Hon har även en del styrke-och stretchvideos. Väldigt pedagogisk, tydlig och engagerad i sina videos. Gillar starkt!

Blev ni sugna på att testa någon video från någon? Från vem? Let me know!

Ha en fortsatt fin eftermiddag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Yasmine ,

Vilka bra tips! Kanske ska ta och dansa någon gång i veckan som träning och för att öka min flexibilitet! Kram

yasmissy.blogg.se
beattriicee
beattriicee,

Åh. Vad kul att få ta del av dina tips på youtube! ❤️

nouw.com/beattriicee
Linnéa,

Wow, jag blir så inspirerad av dansen, skulle vilja lära mig 🤩

nouw.com/linnealiebig
Enna,

Så kul inlägg! Jag måste testa den sista videon!!

sayyeastofashion.blogg.se
happyM
happyM,
Åhh saknar att dansa när jag ser sånt här ❤️ Kram
nouw.com/happym
Netti Starby,

Så himla bra tips! <3 Kramis

starbys.se
carroat
carroat,

Härliga tips. Den man dansar för skojs skull kan jag absolut tänka mig att dansa med Joline 💕

nouw.com/carroat
Linnéa,

Hoppas du också har en fin onsdag ⭐️😍

nouw.com/linnealiebig