Vi har blivit föräldrar

Hur många trodde av rubriken att jag blivit med barn? Men nej, jag har inte undanhållit en graviditet för er i nio månader och haft en intensiv natt på förlossningen, haha. Meeeen, nära på i alla fall! Okej, kanske inte riktigt så dramatiskt.

Ni vet nog vid det här laget att vi har tre fåglar; mamma Shakira, pappa Chucky, och lille Champis som föddes i maj. Shakira och Chucky har min sambo haft sedan 2013 så när vi flyttade ihop för två år sedan var det bara att acceptera att jag skulle bli fågelägare. Men jag älskar dem, de är så charmiga.

Igår hände det igen, fågelunge nummer två kom till världen!

Shakira la några ägg för några veckor sedan, varpå vi bestämde oss för att behålla ett. En fågel till har vi plats för då buren är enorm, men dessvärre inte fyra stycken om alla ägg blivit befruktade. Vi behöll ett "bara för att se", men hade inga höga förhoppningar på ännu en frisk unge då Shakira börjar bli gammal och lagt väldigt många ägg i sina dagar.

Men igår runt tio-tiden på kvällen hörde vi ett svagt fågelkvitter och såg sprickor på ägget! Vi satt uppe och vaktade en stund, men gick sedan och la oss. I morse när jag vaknade låg där en rosa, pytteliten, ful fågelunge! Jag skojar inte, det är verkligen inte vackra när de är nyfödda, haha.

Champis när han var tre veckor gammal.

Åh, det ska bli så roligt att följa hela processen igen! Redan när de är fyra veckor gamla är de i sin fullvuxna storlek, så utvecklingen går otroligt snabbt. Runt 8-10 dagar kan vi börja plocka med den försiktigt så att den blir tam. Champis lyckades vi bra med, han var väldigt tam i början, men när de fick en ny bur och vi flyttade blev han lite mer hemmakär. Men han går fortfarande att ta ut och mysa med, men helt på hans egna villkor, haha.

Jag har gått hela morgonen nu och tittat på den, hihi. Allt verkar som det ska, hen matas ordentligt och föräldrarna tar hand om den. Champis är väldigt nyfiken och undrar vad det är för konstig sak som ligger där i hörnet, haha.

Detta blev verkligen ett annorlunda inlägg, haha, verkligen personligt, men jag var bara tvungen att berätta. Det var så uppskattat av er att vara med under Champis utveckling, så självklart ska jag dela med mig nu också. Nu ska jag snart dra mig iväg för lite planer för dagen!

Hoppas ni får en jättebra torsdag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Stort grattis till den nya familjemedlemmen. Kul för Champis att bli storebror.

nouw.com/jossustravelpics
carroat
carroat,

Men wow vad häftigt att få uppleva det! 🥰

nouw.com/carroat
linneassofie
linneassofie,

Nej men åh vilket himla mysigt inlägg såhär på morgonkvisten! Så roligt med ett tillskott till familjen 😃<3

nouw.com/linneassofie
beattriicee
beattriicee,

Kan verkligen tänka mig att nyfödda fåglar är det finaste som finns men sen när det gått ett tag så blir dom fina! ❤️ Stort grattis till en ny medlem som föddes!

nouw.com/beattriicee
happyM
happyM,

Hihi nämen åhhhh så kul!!! Kram ❤️❤️

nouw.com/happym
linndossing
linndossing,
Men åååh vad kul!!! Man känner sig som förälder till djur <3
nouw.com/linndossing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Nej men alltså jag tror jag smäller av så söt den är! Finns inte gosigare än små djurbebisar! hahah en sekund trodde jag att du hade döljt att du var gravid 😉 Massa kramar <3

nouw.com/sofialissmyr
T',

Men hur häftigt!? Så amazing! Min barndomsvän hade massor av fåglar (pälsallergiker) men aldrig sett en tam fågelunge! Wow 😍

devote.se/babustyle
T',

Åh Nouw visar inte om mina kommentarer skickas. Tredje bloggen nu. 😟


Om du får denna så ville ja bara säga att det är helt amazing. Aldrig sett en tam fågelunge 😍

devote.se/babustyle
Ida,

Men åhh så roligt!! Älskar verkligen fåglar, de har ju sån personlighet (vad man sett på tiktok haha). Ser framemot att se den lille sen<3

idanilssonphoto.se