Veckans highlights

Godmorgon solstrålar!

Söndag, och slutet på veckan. Jag tycker det är viktigt att försöka hitta något positivt i varje dag. Även om det bara är något litet som att solen skiner, man fick titta på sin favoritserie, eller att de nyinköpta skorna skavde lite mindre just den här dagen. Därför har jag valt ut minst en highlight från varje dag att uppmärksamma i det här inlägget.

Telefonsamtal med Lilly

Ord kan nog inte beskriva hur mycket den här vännen betyder för mig. I söndags (I know, men tycker denna förtjänar en plats här på bloggen trots att det var förra veckan) hade jag och Lilly en FYRA TIMMAR lång FaceTime-dejt. Hur underbart? Det jag älskar med oss är att vi alltid hittar något nytt att prata om, något litet, outforskat hörn vi inte diskuterat än och som vi kan fördjupa oss i till max. Lilly misslyckas aldrig med att lyssna på mig, ställa frågor, motivera mig, och hjälpa mig räta ut mina frågetecken. Efter vårt samtal kände jag mig mer motiverad än någonsin att våga satsa och utvecklas!

Ny koreografi

Måndagen betydde rep, och då fick jag lära ut en ny koreografi, äntligen! Jag har haft det lite trögt på den kreativa fronten den senaste tiden och inte riktigt spottat ut något jag känt mig nöjd med, men när jag beslöt mig för att bara koreografera för skojs skull och skita i hur bra det blev, blev det ju toppenbra! Tjejerna var jättenöjda och tyckte den var jätterolig, vilket såklart är en enorm bekräftelse när man kört fast.

Zumba och Bujo

Och vet ni vad jag gjorde i tisdags? Jag gick på Zumba! En förening i stan håller gratis Zumba-pass på ett fält i närheten, så Ebba hade hört talas om det och vi drog dit. Det var så himla roligt, och så kul att bara få dansa för skojs skull utan prestation! På tisdag är det dags igen, hihi.

På tisdagen tog jag mig även tid att göra mitt Bujo-upplägg för juni. Älskar verkligen att pyssla med den och få vara kreativ och leka med färger, former och tejp. Väldigt glad att jag tog mig den tiden.

我学习了中文

En del av mitt lilla motivationssamtal med Lilly i söndags var att jag SÅ saknar att plugga kinesiska. Jag var väldigt bra på det, och tyckte det var väldigt roligt, så det är något jag verkligen saknar. Så därför har jag nu börjat repetera kinesiskan på egen hand! Mycket kommer tillbaka väldigt snabbt, vilket är skönt, men jag ska lägga mer tid på skriften vilket jag kände att jag inte riktigt hade tid med när jag pluggade det på heltid. Jag gillar ju faktiskt att plugga och att lära mig saker, haha, så det är kul att hitta tillbaka till den sidan av mig också och inte bara den kreativa och estetiska.

Afrobeat och dance hall

På torsdagen hade min vän Ruvejda danslektion med The Aces med fokus på känsla och ansiktsuttryck. Alltid bra att få in någon annans input och perspektiv! Vi gjorde lite olika övningar över golvet, och i slutet fick vi lära oss en riktig köttig koregrafi! Ruvejda sysslar ju med afrobeat och dance hall, något jag aaaldrig kört förut. Som tur är ligger det på något sätt ganska nära streeten i fråga om gung och känsla, så det var ändå ganska lätt att hitta mjukheten i det, men jädrar, vissa steg var riktigt kluriga, haha!

Men så roligt att testa något nytt utanför min comfort zone och att verkligen bara kötta! Mycket av min dans själv bygger på så mycket teknik, och eftersom det här var en helt annan teknik var det så skönt att bara kunna släppa loss. Har haft träningsvärk i framsida lår i flera dagar nu, helt sjukt, haha.

Picknick

Fredagens highlight går som ni redan vet till picknicken med Lilly. Inte så mycket mer att orda om där, vad mer behövs än en bra vän, mat, solsken och skratt?

Sandviken och drink

Och igår då, till sist, hade jag kvalitétstid med min kära sambo på dagen. Vi köpte med oss fika från ett lokalt café och satte kurs ut mot Sandviken. Där satte vi oss på brygga i solen och fikade och pratade. Supemysigt, men liiite för blåsigt.

Kvällen sedan spenderades med Frida, en annan väldigt nära vän till mig. Vi tog oss en varsin drink på Trädgårn, och sedan promenerade vi omkring i kvällssolen. Härligt, va?

Jag tycker det har varit en väldigt bra vecka! Samtalet med Lilly hjälpte mig verkligen massor att hitta tillbaka lite till mina rötter och vad jag tycker är roligt. Jag tror alla i min ålder då och då slås lite av den där "Vad gör jag med mitt liv?"-tanken, och "Vad vill jag?". Då är det väldigt skönt att kunna diskutera med vänner och nära och känna att man 1) verkligen inte är ensam om det, och 2) få tips och råd på vägen. Communication is key guys, så våga prata med folk!

Hoppas ni får en fin söndag, och uppmärksamma era mammor lite extra!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Jasmine,
Så kul att få en skymt av din BuJo! Jag uppskattar själv att ta mig tid att sitta med min. 😊

Så många härliga stunder från veckan. Tid med nära och kära betyder mycket, speciellt då man i sommartid kan sitta utomhus.

Önskar dig en fin kommande vecka.
Kram
rosanatt.blogg.se
Josäfin,
Wow så härlig veckan låter, speciellt med picknick!! 😃
jossanamigo.blogg.se
Johannna
Johannna,
Åh vilket peppande inlägg 💕
nouw.com/johannna
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Blir verkligen så glad av det här inlägget Alice, det är så fint att du hittat så mycket under veckan att vara tacksam och glad för! Zumba måste ju ha varit något av det roligaste, guud vad kul det skulle vara att gå på 😃 KRAM hjärtat <3
nouw.com/emmaengstrom
Sara,
Så mycket härligt <3
www.aamaziing.se
emelie andersson,
Så härligt inlägg och så fina highlights 😊 älskar att se från Bujo, så kreativt 😊 kul med kinesiska, du är fan grym på allt! Jag har förresten hört Sugas nya låt, vet att du frågade om de 😃 <3
nouw.com/emelieanderssoon
Hannativeskog
Hannativeskog,
Åh så underbart ❤️
nouw.com/hannativeskog
hilmak
hilmak,
Såå fint inlägg Alice! Och så mysigt att läsa❤️ Hoppas nösta vecka blir fin den med!! Kram!
nouw.com/hilmak
ebbaalexandraa
ebbaalexandraa,
Åh va spännande med kinesiska!!
nouw.com/ebbaalexandraa
Heléna,
Så mycket härligt! Hoppas den här veckan blir fylld med massor av härligt också! Många kramar vännen <3
lehdla.blogg.se