Vad är du stolt över idag?

Jag tycker det här med att vara stolt över sig själv är så viktigt, men dessvärre något som mer och mer ses som "skryt".

Jag ser många som ofta ursäktar sig först innan de nämner något de är stolta över. Jag själv gjorde faktiskt det häromdagen utan att jag tänkte på det; "Jag är faktiskt väldigt nöjd med den koreografin, om jag får säga så." Precis så sa jag. VARFÖR kände jag ett behov av att ursäkta mig? Varför har "att vara stolt över sig själv" blivit så lätt förknippats med skryt? Vem ska vara stolt över en själv om man själv inte kan vara det? Jag ser en otroligt stor skillnad mellan skryt och att bara var stolt och glad över sig själv och vad man åstadkommit.

Nu blev detta en väldigt lång inledning, men jag kände verkligen att jag ville skriva det. Vad som inspirerade mig till detta inlägg var faktiskt mig själv, i morse mer exakt, när jag blev riktigt stolt över mig själv. Låt mig berätta.

Sambon min drömde hemska mardrömmar i natt vilket störde sömnen otroligt för oss båda (älskade älsklingen). När klockan ringde klockan sex i morse var jag långt ifrån utvilad, och det sista jag ville var att gå upp och träna. Men jag tog mig upp ur sängen och genomförde ett träningspass. Än sen att jag kortade passet med tio minuter? Det viktiga är att jag gjorde det, och ändå lyssnade på min kropp. JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV.

Efter en kort powernap i soffan satt jag aktivt i föreläsning i två timmar. JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV.

Efter det gick vi på en långpromenad i en timme. JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV.

Väl hemma igen satte jag mig med plugget. Jag kanske inte har fått lika mycket gjort idag som de andra dagarna i veckan, men jag har ändå gjort något. JAG ÄR STOLT ÖVER MIG SJÄLV.

Förstår ni vart jag vill komma? Nej, inte jag heller, haha. Nej, jag bara skojar, det jag menar är att jag i morse vaknade och var så otroligt trött och ändå gjorde en värdefull dag. I vanliga fall kanske de här sakerna varit småsaker, men idag kändes mycket av dessa lite mer som en kamp p.g.a. att jag inte varit tillräckligt utvilad.

Man ska vara stolt över småsaker, och man har all rätt att faktiskt vara det. Vi måste bli bättre på att uppmärksamma de små vinster vi gör i vardagen. Du ska vara stolt över dig själv för att du tog dig ut på en kort promenad fast du inte ville, du ska vara stolt över att du lagade en ordentlig lunch istället för att bara ta en macka, och du ska vara stolt om du bara pluggade en timme istället för fyra timmar.

Därför frågar jag dig;

Vad är du stolt över att du gjort just idag?

Fina @celinelundqvists delade häromdagen ett inlägg på sin blogg där hon sammanfattat massor av positiva och tacksamma saker som ni läsare hade skrivit i kommentarer. Det tyckte jag var en helt fantastiskt idé, så jag tänkte att jag kanske skulle göra en liknande sak av det här inlägget där jag tar era kommentarer, sammanställer i ett inlägg, och lägger som ett nytt inlägg? Då kan vi tillsammans peppa varandra och uppmärksamma de små (och stora såklart om man vill!) sakerna vi stolta över! Jag kommer inte skriva med namn så bara att ösa på!

Ha en fortsatt fin eftermiddag och kväll!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

johnssons
johnssons,

Vilket härligt och bra inlägg<3

nouw.com/johnssons
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Så himla sant de du skriver! Jag ursäktar mig alltid innan jag är stolt över något jag har gjort eller något som har känts bra ❤️

nouw.com/emelieanderssoon
beattriicee
beattriicee,

Alltså det är verkligen så viktigt att vara stolt över saker och man ska inte behöva ge en ”ursäkt” samtidigt som man säger vad man är stolt över. Man ska få vara stolt och jag tycker det är bra att du tar upp ämnet!! <3

nouw.com/beattriicee
happyM
happyM,

Åh vilket himla fint och peppande inlägg, självklart ska du vara stolt över dig själv!!!! ❤️❤️

nouw.com/happym
linndossing
linndossing,

Åh vilket fint inlägg. Jag är stolt över att jag gick på meditation igår och börjar lära känna min kropp och hjärna till 100%. Jag är stolt över att jag lyckas se på livet positivt fast mycket går mot mig just nu. Att vara stolt över sig själv borde vara en självklarhet! Kram

nouw.com/linndossing
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Otroligt intressant och bra inlägg du har skrivit älskade du! Det är så ofta man ser andra göra det men även en själv. Man ska verkligen inte behöva ursäkta sig själv när man är stolt över något, tvärtom. Något jag är stolt över idag är att jag och sambon tog oss ut på en promenad. Har som mål att iallafall komma ut minst 1 gång i veckan på en promenad nämligen. All kärlek till dig! <3

nouw.com/sofialissmyr
Julia Svensson,

Åh vad fin du är!!

juliasvenssons.se
Enna,

Håller med dig verkligen!! Man ska få vara stolt över sig själv och få berätta om det 😊 Jag är nog stolt och nöjd varje dag jag läst de sidorna jag satt som mål för plugget 😊

sayyeastofashion.blogg.se
Johannna
Johannna,

Så sjukt härligt och inspirerande inlägg <3

nouw.com/johannna