Två små tips

Hej på er!

Hur har er måndag varit? Min har varit väldigt bra för jag har ÄNTLIGEN fått dansa lite igen! Jag dansar ju för fullt hemma, men idag hade jag och min vän Alice (haha) bokat in en dansträff för att repa på en ny duett som jag koreograferat! Verkligen skönt att få lite tid i studion och dansa på riktigt.

Idag tänkte jag faktiskt tipsa om två serier som jag tycker väldigt mycket om! Jag vet inte hur det är med er, men under de här mellandagarna har jag väldigt mycket degat i soffan framför julfilmer och en och annan serie, haha. Det är okej tycker jag.

Spinning Out

Den första serien handlar om konståkerskan Kat som efter ett brutalt fall tappar allt självförtroende för sin förmåga inom sporten. Men en tränare ser hennes potential och övertygar henne att börja med paråkning istället. Först trodde jag att det skulle vara en väldigt typiskt "tjej skadar sig, hennes drömmar krossas, och nu måste hon hitta något annat"-historia om ni förstår hur jag menar, men när man får reda på att både hon och hennes mamma kämpar med bipolär sjukdom får hela serien en väldigt intressant tvist. Jag tycker att denna serie var otroligt bra och gripande, och till och med Conny fastande för den, haha.

Tiny Pretty Things

En dansserie, wiho! Jag är ju verkligen ingen balettdansös, och under min utbildningen var det den stilen jag hatade absolut allra mest, haha. Men jag har verkligen börjat sakna baletten, och jag är så otroligt fascinerad av konstformen! Därför föll denna serie mig precis i smaken. Vi får följa studenterna på Archer's balettskola under perioden då en elev brutalt ramlat ned från ett tak och ligger i koma. Här blandas dans, drama och tonårsproblem tillsammans med utredningen av ett eventuellt mordförsök.

Något jag gillar starkt är att skådespelarna själva dansar också! Oftast används dubbletter, men här har vi människor som både är proffs på balett OCH kan skådespela. En annan grej jag verkligen tycker om också är hur de tar upp ämnen inom dansen som avundsjuka, kroppsideal, och ätstörningar bland män. Hur ofta hör vi egentligen om ätstörningar bland män? Inte särskilt ofta, och tyvärr är detta väldigt vanligt och inte bara något som drabbar kvinnor.

Har ni sett någon av dessa serier?

Hoppas att ni får en bra kväll!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer