Tre dokumentärer

När jag senast gjorde ett inlägg med tips med serier från Netflix blev det himla uppskattat! Därför tänkte jag göra ett liknande inlägg, men med dokumentärer från Netflix!

Jag älskar dokumentärer. Jag tycker att det är otroligt intressant och lärorikt, och jag tittar gärna på dokumentärer om natur, historia, näringsliv och liknande. Den senaste tiden har jag kommit över några dokumentärer om brott som jag tänkte tipsa er om och som jag fann otroligt fängslande.

Jeffrey Epstein: Filthy Rich

Denna dokumentär handlar om Jeffrey Epstein, en otroligt rik man, som under flera års tid utnyttjade unga kvinnor, med hjälp av sin fru. Han lurade dem till sitt hem, sin privata ö, med tron om att han skulle hjälpa dem med jobb och utbildningar. Det tog dock otroligt lång tid innan han blev åtalad på riktigt, vilket jag tycker är så sjukt. Makt och pengar kan tyvärr göra mycket. Väldigt intressant och gripande dokumentär med många lager.


Vi överlevde R.Kelly / Surviving R.Kelly

Jag hade faktiskt inte en aning om att artisten R.Kelly hade varit med om, och gjort, allt detta. I och för sig var jag väldigt ung när han var som störst, men ändå. Därför ville jag titta på denna för att förstå vad som hänt, och jäklar vad tufft det var. Även han utnyttjade unga flickor sexuellt genom att locka dem med framgång och karriär, men de fastnade sedan i hans grepp och kunde inte ta sig därifrån. Vi får faktiskt även följa en mamma som kämpar för att få hem sin dotter från hans fångenskap. Det sjuka tycker jag är att det finns så otroligt många uppenbara bevis och vittnen mot honom, och ändå har han aldrig blivit fängslad eller visad skyldig! Helt sjukt vad makt och pengar kan göra...


Fallet Madeleine McCann / The Disappearance of Madaleine McCann

Jag tror ingen har missat fallet om Madeleine McCann som pågått under flera år. Madeleine kidnappades när familjen var på en resa i Praia De Luz, Portugal. Det var väldigt intressant att följa denna dokumentär med alla misstankar, ledtrådar, och liknande. Man slängs hej vilt mellan polisen, anhöriga, journalister, och turister. Otroligt detaljerad dokumentär, men så hjärtskärande.

Även om sådana här dokumentärer om brott är så otroligt hemska, är de ju på något sätt så fängslande. Jag ogillar starkt skräckfilmer, men sådana här dokumentärer ger mig verkligen rysningar och kalla kårar. Jag tror man dras till det just för att det är så otroligt hemskt och "ovanligt" och att det känns så långt bort från en själv och ens vardag att man blir så tagen över vad en människa faktiskt kan göra. Usch.

Men ja, vill ni ha några riktigt bra och starka dokumentärer rekommenderar jag dessa!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Liv,
Jag gillar också dokumentärer. Älskar även att lyssna på P3 dokumentär-podden. Finns så mycket intressant!
ambivertaliv.blogg.se
Vilka bra tips kanske ska sätta mig och titta på dessa. Min favorit är "Black Fish" den har jag sett tre gånger tror jag, osäker på om den finns på Nettflix ännu men finns den så se den.
www.saramadeleine.se
hilmak
hilmak,
Men gud jag och min sabo älskar att se allt om brott haha. Plöjt igenom allt TV3 gjort (typ i huvudet på en mördare och alla liknande). Dessa ska jag absolut kika in 😍 Tack för tips!!! ❤️
nouw.com/hilmak
carroat
carroat,
Åh tack för tips 😍
nouw.com/carroat
Yasmine ,
Den första har jag sett och berörts otroligt mycket av. Så hemskt att pengar/makt kan köpa både liv och frihet. Nej usch den var verkligen hemsk men också ögonöppnande!
Surviving R Kelly är nästa på listan jag vill se faktiskt. Min mamma har sett den och hon tyckte att den var bra!

Kram
yasmissy.blogg.se
My,
Vilka bra tips 😃
mynordqvist.se
Ida,
Åh måste kolla på alla dessa tre! Älskar att kolla dokumentärer men håller med dig att vissa är bra läskiga för de är ändå på riktigt..
idanilssonphoto.se