The Shape of Water

Åh, häromdagen såg jag en så himla bra film som jag bara måste tipsa om!

Den heter The Shape of Water och är från 2017, och jag minns att jag redan då tyckte den verkade intressant, sen har den liksom glömts bort litegrann. Sen letade jag runt på ViaPlay häromdagen och hittade den och tänkte att jag skulle passa på! Vi kör en liten recension på den.

Genre: Fantasy, Romantik

Åldersgräns: 15 år

Handling: Filmen utspelar sig under Kalla kriget i staden Baltimore år 1962. Elisa är en stum städerska som jobbar på ett laboratorium/rymdcenter. En dag upptäcker hon ett hemligstämplat projekt som involverar en mystisk havsvarelse. Efter hand blir hon förälskad i varelsen och när hon inser vad varelsen står inför för hemskt öde bestämmer hon sig för att befria den.

Personlig åsikt: Jag ÄLSKADE den! Som jag tidigare sagt är jag väldigt fascinerad av havet och havsvarelser, så alla filmer som innehåller något sånt fångar alltid mitt intresse lite extra. Dock är jag ju inget stort fan av fantasy, och det kändes som en film som lätt kunde ha blivit "för mycket" fantasy, men jag tyckte att det hölls på en väldigt lagom nivå för min smak. Själva storyn är väl inte jätteunik egentligen, det här med att någon blir förälskad i någon/något den inte borde, men jag tyckte det hela blev allt mer intressant just för att hon var stum och sedan med alla intriger runtomkring.

Det var också en väldigt komplex och intressant historia bakom hela storyn mellan henne och havsvarelsen som gjorde att det blev ett annat djup och fler lager i filmen. Många scener gav mig även kalla kårar, rysningar, och lite obehag. Man får en väldigt "kall" känsla i många av scenerna, och speciellt av den ena av karaktärerna.

I alla fall en riktigt bra och sevärd film med många lager!

Har du sett denna? Vad tyckte du i så fall?

KRAM.

Gillar

Kommentarer

happyM
happyM,
Åh tusen tack för tips!! Måste verkligen se denna!!! Kram ❤️
nouw.com/happym
Johannna
Johannna,
Åh den lät verkligen riktigt intressant 😍
nouw.com/johannna
Yasmine,
Jag skulle ALDRIG våga se den filmen då jag har fobi mot allt som har med under vattnet att göra hahah! Kram <3
yasmissy.blogg.se
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Tips tas alltid emot så TACK för det vännen! Låter otroligt spännande <3 KRAM
nouw.com/emmaengstrom
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Åh den lät riktigt bra 😍
nouw.com/emelieanderssoon