The Grand Cristmas Show 2018

Jag vill säga innan jag börjar detta inlägg att alla proffsiga bilder, både från photoshooten och föreställningen, är fotade av Niclas Sandberg.

Ni som följde mig förra året på mina gamla blogg vet ju att jag under november och december jobbade som dansare på en julshow här i stan! Det var verkligen ett stort steg i min danskarriär, otroligt roligt och givande, och det bidrog ju såklart med massor av julkänslor, hihi!

Vi började redan i augusti med fotografering inför affischer och diverse reklam! Himla kul och glammigt, hihi. Ni som har varit riktigt inbitna, hehe, känner säkert igen min goda vän Vilma längst ut till vänster på sista bilden. Det är även henne jag jobbar med tillsammans med Look Twice. Vi både hade ingen aning om att vi var antagna till samma show så det blev en otroligt positiv överraskning för oss båda!

Sedan någon gång i septmeber-oktober började vi repa på allvar, och oj, vilken show det skulle bli! Koreografier skulle göras, koreografier skulle läras, låtar skulle väljas, kläder provas. Jag var verkligen med i början av hela processen vilket var otroligt kul! Vi lärde även känna varandra mycket under denna period och med dagar som blev otrooooligt långa fick man se varandras både bra och mindre bra sidor, haha. Men jäklar vilket tight gäng vi blev!

Vi repade, och repade, och repade lite till, och ett tag kändes det som premiären aldrig kom närmare! Men jodå, den kom, och då var det fyra fullspäckade torsdagar, fredagar och lördagar i flera veckor som det kördes show! Och tro mig, det var sååå kul och jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det, no way, men att bolla detta med en heltidsutbildning, flytt, och allt annat som ska göras under juletider blev en aning hektiskt.

Många sena kvällar, sedan många tidiga mornar, och lite betalt. Det tänker jag inte sticka under stolen med att det var för det är dessvärre ofta så i min bransch, därför får man ofta väga fördelar över nackdelar för varje gig man får innan man tackar ja, och här vägde fördelarna helt klart över. Det är även viktigt att faktiskt just lyfta upp att dansare ofta får mindre betalt än de övriga artisterna, något som verkligen går att diskutera då dansare oftast lyfter numret till en helt ny nivå. Men detta är en annan diskussion (och kanske ett annat inlägg?), haha, och som jag sa handlar det om att väga fördelar och nackdelar när man får frågan om jobb!

Showen i sig var ca tre timmar lång med julbord för gästerna. Det var alltså "julbord med show". Vi bjöd på lite jullåtar, lite hits, lite pop, ja, lite av allt helt enkelt! I bilderna här över ser ni t.ex Shape of You med Ed Sheeran (koreografi av mig, hehe) och Om du vill bli min fru med Drängarna, så verkligen en salig blandning! Det gjorde det extra roligt för både oss och gästerna.

Det absolut stressigaste ombytet var mellan ett Avicii-medley och Drängarna här ovan. Då hade jag och Vilma ca 30 sekunder på oss att slita av oss byxorna (som var fake-skinn och klibbade fast som satan på svettiga ben, haha), dra på oss kjolarna, byta från sneakers till klackar, och fästa hårbandet i håret. Det var verkligen KAOS bakom, och det var minsann en rolig syn backstage när vi stod lutandes och knäppte på oss skorna och Jakob och Anders sprang och drog upp kjolar och rättade till hårband, haha.

Otroligt vacker var jag på bilden med Linnea, hehe.

Så ja, såhär rullade det på i ungefär fyra veckor! Otroligt, otroligt roligt, helt klart, och jag är så glad och tacksam för hela upplevelsen. Det var verkligen något ut över det vanliga, och det vore så roligt att få ta del av det igen.

Hela gänget med allt från oss artister till kockar, servitriser, och ljud och ljus! Vilket gäng.

Hoppas ni tyckte det var roligt att få en lite större inblick i mitt liv som dansare! ^^ Jag är ju faktiskt inte bara instruktör, jag är ju showare också, tjohej!

KRAM.

Gillar

Kommentarer

Linnéa,
Vad kul med julshow! Och vilka snygga bilder 😊
linneakinis.blogg.se/
happyM
happyM,
Alltså wow!!! Såååå himla kul att få se ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym
Yasmine,
Låter som en superrolig upplevelse även om jag förstår att det är tråkigt att man får så lite betalt...! Kram
yasmissy.blogg.se