Svar på frågestund #dans

Sådär! Här kommer första delen från min frågestund! Denna del är fokuserad på min dans, och jag hoppas verkligen jag svarade på allt. Har haft det lite rörigt med kommentarerna och det här inlägget, haha, så risken finns att jag missat något, men tveka inte att skriva igen om det är något ni känner att ni inte fått svar på.

I nästa vecka kommer del två som är svar på mer allmänna frågor!

Hur länge har du dansat och vad har du för mål med dansen just nu?

Jag skulle nog säga att jag egentligen dansat hela mitt liv, men att jag började mer seriöst där i 16-års åldern. Mellan åldern 4-13 dansade jag på dansskola, och sedan tog jag ett break och dansade mest hemma och i musikalerna på min skola. Och sedan vid 16 började jag mer seriöst med mina egna grupper.

Just nu har jag nog inga konkreta mål på det sättet. Jag har bara så otroligt många grejer jag vill testa inom dansen, haha! Jag vill bara testa att satsa och se vad som händer helt enkelt.

Hur länge har du dansat? Vilken stil?

Som tidigare nämnt; nästan hela mitt liv. Jag skulle nog säga att jag berört många av de klassiska stilarna inom dans, t.ex på min utbildning dansade jag ju street (dock bara house), jazz, modernt och balett, som jag då dansade heltid i ett helt år. Sedan har jag även kört mycket hip-hop, feminine o.s.v. Favoriterna har alltid varit street och de lite mer feminina och sexiga danserna, men efter min utbildning har jag verkligen fått upp ögonen för jazz och floor work inom den moderna dansen!

Hur länge har du dansat och är det något du kommer fortsätta med så länge du känner, vad du vet?

Nästan hela mitt liv, och ja, så länge jag tycker det är roligt och känner att min kropp orkar med kommer jag definitivt fortsätta med det!

Vad fick dig att älska dans?

Jag har alltid älskat att showa och vara i centrum, så att prata inför folk eller stå på scen har jag bara tyckt om. Men när jag var yngre sågs jag alltid som den där väldigt snälla, lite försynta, oskuldsfulla och duktiga tjejen, vilket jag var, absolut, men när jag började dansa street fick jag visa en helt annan sida av mig själv. Det var attityd, känsla och självsäkerhet. Folk brukade bli chockade när jag sa att jag dansade street och lyssnade på hip-hop. Så för mig handlade det i början mycket om att jag fick upptäcka en helt ny sida av mig själv, likadant med de mer feminina och sexiga dansarna. Någonstans i tonåren insåg jag att jag faktiskt kunde vara sexig och kvinnlig!

Jag hade mycket komplex som ung då jag kom in i puberteten snabbt och fick breda höfter, stor rumpa och kurviga lår. Varför var jag så? Alla andra mina vänner var ju så smala och slanka? Jag såg inte att jag också var smal, bara mer "kvinnlig", om ni förstår mig rätt. Men med dansen lärde jag mig också att älska min kropp på ett annat sätt och hur min kropp kunde röra sig och se ut. Så ja, kort och gott så var det känslorna och självförtroendet jag fick genom dansen som gjorde att jag älskade det. Jag fick uttrycka mig på helt annat sätt och hitta nya sidor hos mig själv som jag inte visste att jag hade, och allt detta smittade av sig på mig som person.

Vill du jobba med dansen proffesionellt och på heltid? Eller vill du ha det som något kul vid sidan av? Och vad vill du i sånna fall jobba med?

Just nu känner jag att jag gärna vill jobba med det, men eftersom jag aldrig gjort det på heltid innan är det ju svårt att veta om det verkligen är rätt fit for me liksom. Kanske ska jag jobba med större projekt i perioder istället? Eller som bakgrundsdansare då och då? Svårt att veta, men jag vill absolut testa, och det ska jag ju få göra nu i höst (nästan heltid i alla fall)! Annars skulle jag gärna jobba som kinesiska-tolk eller som guide för kineser, eller guide överlag vore roligt då jag älskar historia och kultur.


Vad är drömmålet med dansen?

Som högre upp vore det otroligt roligt att jobba med det i samband med kinesiskan eller Kina på något sätt. Gärna vara en omtalad koreograf och jobba med några fina och betydelsefulla föreställningar eller projekt.

Kul att ni ville veta så mycket, tycker ju det är så kul att berätta, haha!

Ha en fin söndagkväll, kram!

Gillar