Svar på frågestund #allmänt

Här kommer del två med svar från min frågestund! ^^

Var det svårt att lära sig att prata kinesiska och vad fick du inspiration till att lära dig det?

Jag har alltid haft väldigt lätt för språk. Det brukar ju vara lite så ibland, att man antingen är väldigt duktig på språk, eller väldigt duktigt på matte och liknande. Jag fick språk-delen av mig och min syster, haha. Så för mig har själva prat-delen i kinesiska inte varit särskilt svår, det lägger sig ganska naturligt i min mun faktiskt. Kanske eftersom jag också kan sjunga och kinesiska är ett språk byggt på toner? Who knows? Men däremot är ju att skriva otrooooligt svårt. Läsa går bättre, men att skriva skulle jag säga är det svåraste.

Inspirationen kom från att jag under min gymnasietid lyssnade mycket på K-pop (koreansk musik). När det inte gick att välja italienska som jag först hade tänkt tänkte jag att kinesiska vore coolt då jag var, och är såklart, väldigt intresserad av Asien, samt att artisterna ibland gjorde sina låtar på kinesiska också. Så jag fastnade direkt och det var därför jag fortsatte efter gymnasiet också!

Drömyrke?

Drömyrke är så himla svårt, haha. Det vore ju verkligen underbart att få kombinera dansen och kinesiskan på något sätt, t.ex genom att jobba med någon föreställning i Kina eller så. Det vore underbart att vara koreograf för någon stor uppsättning, det är verkligen en fantastisk känsla att se sina verk träda fram på scen. Jag vet i alla fall att jag gärna jobbar med människor. Jag älskar att inspirera och lära människor och bara vara kring människor.

Drömresmål?

SVÅRT! Otroligt svårt, haha. Men jag skulle vilja åka till något exotiskt, typ Maldiverna eller så, sedan gärna till Sydkorea. Och så kommer alltid Kina och Italien ligga mig varmt om hjärtat så dit skulle jag gärna åka tillbaka.

Från min resa till Kina 2017.

Varför valde du just kinesiska?

För att italienska inte fanns kvar att välja och att jag var väldigt intresserad av Asien och dess kultur, samt koreansk musik, K-pop, och såg mycket samband där.

Vart hoppas du att du är om 5/10 år?

Otroligt svårt, om fem år är jag 26 (hjälp!), och om tio år 31. Jag hoppas att jag kommit en bit med dansen, om jag nu fortfarande vill satsa på det då, eller att jag hittat någon annan passion som jag kanske pluggar till eller jobbar med. Mycket kan ju hända på fem/tio år gällande intressen och omständigheter o.s.v. Jag skulle gärna vilja ha gjort eller vara påväg att göra en dansresa till Kina, och gärna ha en liten kanin springandes här hemma hos mig och min sambo.

Vem inspirerar dig?

Jag har många som inspirerar mig. Bl.a är jag själv faktiskt en av mina inspirationer. Jag tycker det är väldigt viktigt att uppmärksamma sig själv och vad man åstadkommit och tagit sig igenom och se sig själv som en inspirationskälla. Annars finner jag RuPaul och Cher väldigt inspirerande av olika anledningar, samt en heeel del olika koreografer och dansare. Det skulle bli alldeles för långt om jag skulle lista alla dem, haha.

Vilken frukt förknippar du med sommaren?

Jordgubbar, helt klart! Och körsbär. Hemma hos mamma och pappa har vi ett körsbärsträd som alltid bär körsbär nu runt juli. De brukade jag gå och äta direkt från träden nästan varje dag under sommartiden, haha. Minnen.

Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag brukar jag faktiskt inte ta sovmorgon, haha. Jag brukar försöka, men min kropp har en annan timer än jag vill, så den vaknar av sig själv runt sju senast. Då gillar jag att gå upp och träna direkt, ta en lång frukost framför någon serie, fixa i min Bujo o.s.v. Jag gillar även att vara produktiv, kanske ta tag i något projekt här hemma, tvätta o.s.v. Sedan gillar jag såklart att planera in saker med, t.ex träffa någon vän, åka någonstans eller så.

Vilken husyssla tycker du minst om?

DISKA! Och det är inte för att det egentligen är så tråkigt eller tar tid, utan mer att vattnet är så äckligt, det skvätter upp vatten på en från diskborsten, det blir trångt i diskstället, handdukarna känns äckliga o.s.v., haha.

Planer för framtiden?

Mina planer just nu är väl mest att satsa så mycket som jag vill och orkar på dansen, sedan får vi se helt enkelt! Försöker leva och njuta av nuet så mycket som möjligt.

Tre materiella ting du inte kan klara dig utan?

Min bujo (plus pennor då om jag får lägga till det, haha), min mobil, och vår säng.

Om du fick pengar för att åka utomlands, vart hade du velat åka?

Just nu hade jag direkt åkt till Kina eller Italien, eller tagit någon solsemester någonstans!

Vad har du för planer till hösten?

Som hösten har jag fått jobb som danslärare, hihi! Så det ska jag satsa på all in!

Vill du bo kvar eller är du sugen på att flytta?

Just nu trivs jag jättebra här och har hela min karriär och mitt namn här, så jag bor gärna kvar ett tag till!

Planer för sommaren?

Jobba, jobba, jobba! Haha, men typ. Nejmen, nu i helgen ska jag giga på en nattklubb, nästa helg gigar jag på festivalen i Helsingborg, och sen har jag lite andra smågig med dansen. Men just nu är det inte jättemycket planerat. Jag och Conny har ju redan varit i Västervik, sedan funderar vi på att ev. ta en liten tripp till någonstans i Augusti när båda slutat sommarjobben.

Vilket är det första minnet som du har?

Oj, vad svårt. Första minne? Hmmm, hur långt tillbaka ska man titta då, haha? Det enda jag kommer på nu som verkligen var något som skedde tidigt i mitt liv var när jag kanske var sex-sju år och min granne och jag skulle ut och leka i snön. Mamma försökte tvinga på mig de tjockare vantarna för det var ju kallt, men jag ville absolut inte ha dem på mig och ville ha ett par tunna som definitivt skulle blivit genomblöta direkt. Det slutade med att jag grät och grät och var så arg och mamma fick be min granne att gå hem. Det blev inget lek i snön den dagen, haha.

Favoritfilm?

Mycket svårt! Jag är ju ett fan av animerade filmer så älskar det mesta där, haha. Men Burlesque med Christina Aguilera är nog en favorit, och sen The Proposal.

Pasta eller tacos?

Hmm, säger nog pasta! Man kan göra så mycket mer med pasta än med tacos.

Detta får avsluta frågestunden för den här gången, kul att ni hade en del ni undrade, och kom ihåg att det alltid går bra att ställa frågor såklart!

KRAM.


Gillar

Kommentarer

Netti Starby,
Så kul att läsa alla svaren! 😃 Kramis
starbys.se
happyM
happyM,
Åhhh grattis till jobbet som danslärare!!!! Kan ju inte bli bättre ❤️ Kram
nouw.com/happym
Jag är inte heller så glad för att diska 😋
www.henrikolsson.eu
Yasmine,
Så roligt att läsa! 😃 Kram
yasmissy.blogg.se
Angelica,
Så roligt att få läsa svaren ju 😃
angelicawahlin.se