Spöket på dansskolan

Okej, jag bara MÅSTE berätta om en grej som hände i danssalen häromdagen.

Är ni vidskepliga? Tror ni på spöken och liknande? Själv är jag väl den som tror på det lite halvt, det beror lite på, men aldrig fått några riktiga "bevis" på att något faktiskt existerat.

Mitt jobb, Dansverkstan, har sin verksamhet i en väldigt gammal lokal från slutet av 1800-talet. Det finns två våningar, varpå vi håller till på undervåningen och på den övre annan blandad verksamhet.

Under ett personalmöte när jag var ganska nyanställd kom det fram att vi faktiskt har ett "husspöke" i form av en gammal dam som bor i huset. Mina kollegor har märkt av henne ganska tydligt t.ex genom tydliga fotsteg, dörrar som varit låsta som helt plötsligt öppnats och liknande, men själv hade jag aldrig märkt det så tydligt, jag trodde väl mest att jag inbillat mig att jag hört något och tänkt att huset ju faktiskt är väldigt gammalt. Vi har faktiskt haft ett medium hos oss som då berättat att den här damen jobbade eller bodde i det här huset, och att hon inte vill något illa utan bara ha koll och veta att vi har det bra.

Häromdagen var jag i danssalen och repade med några vänner då vi helt plötsligt hörde ytterdörren öppnas och slå igen. Att det kommer och går folk är inte särskilt ovanligt eftersom det är olika verksamheter, men att någon mer skulle komma just den stunden jag var där när jag inte varit där på flera veckor, kändes faktiskt konstigt. Vad var oddsen liksom för att vi prickat in exakt samma dag och tid när det inte är några aktiva verksamheter under sommaren?

Så jag öppnade dörren från danssalen och ropade "hallå" ut i hallen. Inget svar, inte heller några skor som visade på att personen gått upp på övervåningen. Gick till personalrummet, öppnade dörren ut i hallen, ropade "hallå". Inget svar. Tittade ut på gården. Inte en människa, allt helt tyst och stilla.

HUR OBEHAGLIGT?! Jag lovar, hade jag varit själv hade jag sprungit därifrån direkt, haha. Det som gör det så verkligt och obehagligt var ju att mina vänner också verkligen reagerade på att dörren öppnades, de hörde det också jättetydligt. Och den dörren är väldigt tung, ingen dörr som vinden kan blåsa upp hur som helst.

Så ja, det var verkligen en obehaglig upplevelse! Även om man vet att hon är snäll blir ju det hela lite obehagligt. Jag har aldrig varit med om något övernaturligt själv, utan bara hört vänner och bekanta som upplevt, så att uppleva det själv gav mig faktiskt kalla kårar.

Har ni upplevt något övernaturligt?

Hoppas ni får en fin fredag, jag kör mitt sista pass för veckan 8-17!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Men gud vad läskigt att läsa, och kan bara tänka mig hur det är att ha varit med om det?! Sjukt ju!! Även om det är en snäll dam blir det ju såklart obehagligt! Kram på dig ❤️
nouw.com/emmaengstrom
Yasmine ,
Fy så läskigt! Jag hade dött om jag hade varit dig! Kram
yasmissy.blogg.se
Caroline,
ahh så obehagligt! jag har haft svårt att tro på sådant här tidigare men under morfars begravning nu i sommar rörde sig plötsligt kistan när min mamma höll tal och det ska inte kunna hända... jag är helt säker på att det var morfar <3
carro93.se
linndossing
linndossing,
ÄLSKAR spöken och allt andligt, tycker det är så häftigt och spännande!!
nouw.com/linndossing
My,
Vad läskigt!!! :O
mynordqvist.se