Småsaker hemma

Har ni flyttat hemifrån? Eller bor ni fortfarande hemma? Jag tror att ni som flyttat hemifrån verkligen kan stämma in i vilken skillnad det är att bo ensam och hemma! Nu bor ju inte jag ensam utan med min sambo, men ni fattar grejen, man har inte mamma och pappa där på samma sätt som servar med mat, städning och sånt lyx. Och ja, sånt man tog för givet förut ÄR verkligen lyx, så njut medan ni bor hemma.

Jag tror verkligen jag samlar in en hel del vuxenpoäng nu med den här listan, haha, då detta är småsaker i vardagen kring hemmet som är så himla tillfredsställande. Och då talar jag inte om första koppen kaffe, äta frukost på balkongen, eller känna solens strålar, nej nej, här är sådant man bara förstår om man flyttat hemifrån! Tråkiga, vuxna, och helt vanliga saker som helt enkelt känns så bra i själen att göra.


Tillfredsställande saker i hemmet

Gå ut med soporna. Drar ni er också för att gå ut med soporna till de nästan är överfulla? Hur skönt är det inte när man väl tömt de och bytt ut till nya, fräscha påsar? Underbart.

Fylla på kylskåpet. Känslan när kylskåpet är sådär riktigt fullt efter en storhandling, mmm, den är bra.

Städa badrummen. Även när jag bodde hemma ÄLSKADE jag att städa badrummen. Varje gång vi hade veckostädning hemma var jag först med att ta på mig badrummen, haha. Men på riktigt, finns det något bättre än ett skinande rent badrum som doftar helt underbart?

Plocka undan disk. Ibland tar disken ett litet extrastopp i diskhon eller på diskbänken innan den hoppar in i diskmaskinen. Känslan när disken helt magiskt försvinner och man har en tom diskbänk igen är ju himla skön.

Matlådor. Känslan när matlådorna för veckan är klara och man känner sig riktigt, jäkla produktiv.

Tvätta handdukar. Jag älskar att tvätta våra handdukar och de åker nog med i tvätten nästan varje gång. När man tvättat sina handdukar, både till kroppen och händer/ansikte, känns allt så otroligt fräscht. Rena handdukar is the shit!

Städa hallen. Varför hamnar alla ens saker helt plötsligt i hallen? Nycklar som ligger överallt, sopor som ska ut, burkar som ska pantas, jackor som ska bytas ut, paraplyet som ligger där "ifall att", ja, allt verkar hamna i hallen på ett eller annat sätt. Och eftersom det är det första man möter när man kommer hem är det ju inte jätteroligt att mötas av ett kaos. När man väl tagit tag i allt det där och plockat undan är en välstädad hall en otroligt tillfredsställande känsla.

Nya blommor. Vi har typ sjuhundra fönster i vår lägenhet, plus en balkong. Självklart vill man då ha lite blommor! Jag älskar blommor, och det ger en så fräsch och härlig känsla. Om jag sen är så bra på att ta hand om dem är en annan fråga...

Vädra. Jag vädrar ALLT. Skor, kläder, träningskläder, mattor, you name it. Inget slår känslan av att hänga ut ett plagg man haft hela dagen och låta det blåsa i vinden, det känns genast mycket fräschare!

Känner ni igen er i de här sakerna? Har ni andra punkter att lägga till?

Hoppas ni får en fin tisdag!

Många kramar!

Gillar