Sju tips för en lyckad vecka

Måndag igen och en ny vecka! Härligt, eller hur? När jag vaknade i morse slog tanken mig om detta inlägg och jag blev sååå sugen på att skriva det! Vilken tur att idén slog mig på just en måndag också, haha. Här nedan kommer alltså några av mina bästa tips för att skapa en bra vecka!

Sju tips för en lyckad vecka

Fokusera på det roliga under veckan. Allt man ska göra under veckan är inte roligt, så är det bara. Det kanske inte är så roligt att åka och handla, ha det där mötet, eller skriva den där uppgiften. Men försök att fokusera på det roliga du ska göra under veckan istället! Tillåt dig att bli riktigt exalterad över myskvällen med sambon, shoppingrundan med vännen, eller yogapasset på gymmet. Och såklart, för att göra det jobbiga lite lättare, försök hitta något positivt med det, t.ex "Mötet är bara en timme", "Så skönt med en välfylld kyl när jag väl är klar", o.s.v.

Ta dig tid för vänner och familj. Att checka in med sina vänner och familj är så viktigt. Har du tid så boka in en träff med en vän eller familjemedlem. Om inte, kör ett telefonsamtal! Det är minst lika värdefullt.

Planera. Planering är nyckeln för en lyckad vecka, i alla fall om du frågar mig! När du vet vad du ska göra blir det så mycket lättare att faktiskt göra det. Ett tips är också att göra det jobbigaste i början av veckan, om det är möjligt, så att det värsta redan är klart.

Skapa en morgonrutin som funkar för dig. En hållbar morgonrutin gynnar varje dag, och i sin tur hela veckan. Något jag infört i min morgonrutin är yoga och meditation och det älskar jag. Hitta vad som funkar för dig för att hitta fokus och ett bra mind-set under dagen.

Sprid positivitet. När andra är glada blir man själv glad, eller hur? Ta för vana att hitta det positiva i alla situationer, och att sprida den vidare till andra. Le mot folk, skicka ett extra sms till din vän, ge någon en komplimang., hjälp till med maten, listan kan göras lång! Sprid glädje omkring dig!

Ta tid för dig själv. Egentid är så viktigt! Min egentid är t.ex min yoga på morgonen, när jag får pyssla i min Bujo eller vara kreativ på annat sätt, ta en kaffe för mig själv på ett café, eller när jag sitter med bloggen. Hitta vad som är din egentid och planera in den! Det är så viktigt.

Börja på söndagen. En bra vecka för mig börjar redan under söndagen! Jag brukar under söndagen skriva ned allt som ska göras under kommande vecka, planera min träning och dans, fixa matlådor om det behövs, och så städar jag lägenheten. Då känner jag mig redo för den kommande veckan, och speciellt det här med att ha det städat omkring mig. Kaos i lägenheten= kaos i huvudet, haha.

Och för att avsluta det här inlägget med flaggan i topp bjuder jag på en riktigt mysig och positiv pepp-låt!

Hoppas ni får en jättebra start på veckan nu! Själv har jag börjat dagen med ett träningspass och frukost, och nu ska jag fixa lite här hemma. Senare idag ska jag träffa Jossan för att redigera filmen till Kulturnatten, hihi, och ikväll undervisar jag på Dansverkstan!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

linndossing
linndossing,

Så himla bra tips!! Detta tar jag med mig till veckan <3

nouw.com/linndossing
celinelundqvists
celinelundqvists,

Allt detta är verkligen så viktigt för en lyckad vecka!

nouw.com/celinelundqvists
Netti Starby,

Så himla bra tips och jag längtar till att komma igång med vardagen efter sin sjukskrivning. <3 Kramis

starbys.se
happyM
happyM,

Åh så himla bra tips verkligen <3 Stor kram och ha en underbar vecka

nouw.com/happym
hilmak
hilmak,

Så många bra faktorer som verkligen påverkar en vecka positivt!! Planering och bra rutiner är allt! 😍 Kram! <3

nouw.com/hilmak
Yasmine,

Bästa peppen! Håller med om alla punkter 😊 Älskar att kolla in på din blogg! <3 Kram

yasmissy.blogg.se
Sara,

Bra tips <3

www.aamaziing.se
Josäfin,

såååå härlig lista!! hoppas du får en fantastisk vecka :'D

jossanamigo.blogg.se