SHEIN plus och minus

Hej på er!

Kul att ni gillade mina fynd från SHEIN! Som lovat kommer här mina plus och minus om SHEIN. Jag har bara beställt från SHEIN 2-3 gånger på två år, så ta inte mina åsikter på blodigt allvar, det finns säkert folk som beställt mycket oftare och kanske har lite mer koll, men här är i alla fall mina åsikter och upplevelser!

Plus

Utbudet -Något som är bra är att det finns så otroligt MYCKET att välja på. Man kan scrolla i flera timmar på de olika kategorierna och hitta hur mycket fint som helst. Också en bra grej; det finns många kategorier så allt blir lättare att hitta.

Priset-Det är billigt, vilket är väldigt bra om man är student eller har en annan budget.

Rabatter -De har hela tiden olika rabatter man kan använda, samt nästan konstant rea.


Recensioner- Just för att det är en väldigt stor sida är det många som lämnar recensioner, och många gör det även med bilder, mått, vikt, längd o.s.v. så att man verkligen kan läsa och få en ärlig uppfattning om plagget. Jag tror även man kan få poäng när man lämnar recensioner som man sedan kan använda som rabatt på sina köp.


Storlekarna - Nästan alla kläder sträcker sig mellan storlekarna XS-XL, och det finns även en kategori som heter "Curve + Plus" med större storlekar.

Youtube-Det här har inte så mycket med sidan i sig att göra, men många Youtubers gör hauls och liknande där de ger ärliga recensioner om varorna. Stort tips om man vill göra lite research innan sin beställning!


Kvalitén-Nu kan jag ju bara tala för de plaggen jag själv fått hem, för jag vet att kvalitén kan variera, men alla gånger jag har beställt har kvalitén varit väldigt bra. Detta är dock något man verkligen bör kolla recensionerna för, beställ inte ett plagg om folk skrivit att det är dålig kvalité.

Bra förpackat -Allt var helt och rent och kommer välpackat.


Gratis frakt - Om man handlar för över 450 kr blir frakten gratis. Vad den kostar exakt har jag inte riktigt koll på, men om jag läste rätt kostar frakten 60 kr.

Minus

"Fast food fashion"- SHEIN går tyvärr i folkmun under kategorin "fast food fashion", vilket menas att det är en massproduktion av kläder till billigt pris och som tillverkas under dåliga arbetsförhållanden. Därför kanske det inte rekommenderas att ha just SHEIN som sin number one klädbutik.

Leveranstiden -Just eftersom det ligger långt härifrån kan leveransen ta ett tag. På mitt senaste paket nu väntade jag nog tre-fyra veckor, men innan det har det inte tagit alls lika lång tid. Jag vet också att p.g.a Corona har ju internethandeln ökat något otroligt, så beställer man nu får man räkna med lite extra lång leveranstid

Mycket plast -Nog för att det är bra förpackat, men allt packas i separata påsar för att sedan hamna i en, stor, gemensam påse. Onödigt mycket plast.

Returer kostar-Det kostar att skicka tillbaka och returnera sina varor.

Kvalitén kan variera -Eftersom kvalitén kan variera från plagg till plagg, så se till att läsa recensionerna!

Storlekarna -Just eftersom man inte kan testa plaggen kan det här med storlek vara knepigt. Vissa plagg är sanna till storleken, vissa bör man gå upp eller ned i storlek. Detta kan göra det lite knepigt och omständigt. Det är ju lite tråkigt om man väntat på ett plagg i tre veckor och så är det för stort eller för litet. Läs recensionerna och ta dina mått, det kommer att hjälpa.

Hoppas detta hjälper er lite på traven om ni funderar på att göra en beställning!

Ha en fin dag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Hannakarlzzon
Hannakarlzzon,
Älskar dina inlägg! Kram 💗
nouw.com/hannakarlzzon
tildakarlsson
tildakarlsson,
Åh så bra inlägg, har varit så sugen på att beställa lite därifrån! <3
nouw.com/tildakarlsson
Hilma
Hilma,
Åh det här var verkligen så bra grejer att få veta! Har nämligen varit inne på att testa beställa från dom. Tror jag ska göra det nu när jag läst lite mer vad du tycker 🥰 tack!
nouw.com/hilma
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Uppskattar verkligen såna här inlägg och perfekt att du gjort med Shein, har ju varit sugen på att beställa därifrån nu faktiskt! Är fortfarande lite kluven och det kan ju vara så svårt med just storlekarna tycker jag. Tusen tack för detta i alla fall, gav mig lite mer trygg info :> Alltid skönt at höra från någon som beställt därifrån! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
linndossing
linndossing,
Har beställt därifrån en gång och blev jättenöjd, håller på med en beställning just nu också! Kram
nouw.com/linndossing
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Vilket roligt inlägg!! ❤️ Så fina plagg!
nouw.com/emelieanderssoon