Saker jag insett sen jag flyttade hemifrån och blev sambo

Jag slog ju två flugor i en smäll och flyttade hemifrån OCH blev sambo på samma gång! Första veckan i januari är det ett år sedan allt detta skedde, och jag tänkte dela med mig av lite saker jag insett det här första året som "riktig vuxen", hehe.

1. Ingen fyller kylskåpet åt dig. Och inte heller rensa bort saker som råkat mögla... Här gäller det att ha koll och handla smart!

2. Du bestämmer själv vad du vill äta. Vilket är jättenajs, du kan verkligen laga det du (och din partner) är sugen på, men det betyder också att du själv faktiskt måste välja mat, vilket inte alltid är jättekul när man står där och inte har någon inspiration till middag alls.

3. Fortsätt dejta. Med en sambo är det lätt att man faller in i vardagslunket och "tar varandra lite för givet". Men det är så viktigt att fortfarande visa det där extra! Köp hem blommor, bjud på middag, eller pussa din partner lite extra godnatt. Då Conny pluggar heltid kan han vara på universitetet flera timmar per dag för att sedan komma hem och plugga ännu mer, men ändå ser han alltid till att ta en paus, pussa mig, prata några minuter, och sedan återgå. Det är verkligen så viktigt.

4. Saker kostar. "Nähe, kostar saker?!" Det hade jag ingen aning om! Nja, kanske inte riktigt så, MEN med nödvändiga saker som hyra och mat varje månad inser man vad mycket ens nöjen kostar, som att t.ex fika med vänner, shopping, gymma o.s.v. Pengarna försvinner ganska snabbt.

5. Utelivet är lite gone. Nu låter ju säkert som en pensionär, haha, MEN när jag var 18-19 och fortfarande gick i gymnasiet var jag ute nästan varannan helg. Jag dricker ju otroligt lite, så jag hade inga galna fyllor, jag tyckte bara det var så roligt att klä upp mig, dansa, och träffa vänner! Nu är det inte det att jag inte gillar det, det gör jag, men det har inte alls blivit på samma sätt och suget efter det är inte lika stort. Jag myser hellre hemma med Conny när vi för en gångsskull har en lördagkväll tillsammans.

6. Relationen med familjen har förändrats. Jag har alltid haft en otroligt bra relation med mina föräldrar och det är jag så himla tacksam för, och jag tycker i och med att jag flyttade att den har blivit ännu bättre. Varje gång man ses blir det något speciellt, och man tar sig verkligen tid för varandra. Saker man förut tyckte var tråkiga att göra när man bodde hemma, t.ex som att följa med och handla eller laga mat, är ju nu världsmysigt. Sedan blir det också alltid som en liten mini-semester varje gång man åker hem och sover kvar en natt, hihi.

Ha en fin fredag, kram!

Gillar

Kommentarer

Josäfin,
Håller med på så många punkter! Värsta var dock när man fick reda på hur dyrt det är att köpa ost haha!
jossanamigo.blogg.se
Emmamehrali
Emmamehrali,
Såå sjukt fin du är vännen! Det var riktig roligt att få läsa denna listan 😃 <3
nouw.com/emmamehrali
fridachristinas
fridachristinas,
Håller verkligen med som sista punkten! Jag uppskattar tiden med min familj sååå mycket mer idag än när jag bodde hemma. Kram på dig <3
nouw.com/fridachristinas
happyM
happyM,
Haha åh, det där med att saker kostar har jag verkligen fått känna på, både när jag började jobba samt när jag nu hjälp pojkvännen att flytta flera gånger ❤️ Stor kram ❤️
nouw.com/happym