Rispa på hornhinnan

Oj, sicken dag jag hade på jobbet igår! Vi tar det från början;

I onsdags på eftermiddagen kände jag hur jag hade ont i vänster öga, precis som när man får skräp i ögat ni vet. Jag sköljde och sköljde, men tyckte inte att det blev bättre. Jag hade jättesvårt att sova på natten då det bara gjorde ont att blunda och jag gick till och med upp mitt i natten för att skölja igen.

På morgonen igår var det fortfarande inte borta, och jag sköljde och sköljde innan jobbet. Väl på jobbet gjorde det väldigt ont och jag blev både torr och irriterad i ögat, samt att huvudvärken började tränga sig på p.g.a det. Efter några timmar gav jag upp och gjorde ett försök till på jobbet med att skölja ögat. Stod nog en halvtimme på toaletten och bara försökte gråta och skölja, haha.

Inget funkade så jag gick till Apoteket och pratade med vår personal där. Fick jättefin hjälp och köpte lite ögondroppar som min kollega sedan hjälpte mig att applicera. Inget hände. Testade att applicera dropparna själv. Inget hände. En stund senare kom två apotekare för att kolla till mig och hjälpte mig även de med dropparna. Inget hände.

De beslutade sig för att jag borde gå över till optikern som kanske kunde titta på ögat och se om det var något, så sagt och gjort gick jag över dit. Gudars, jag såg ju inte riktigt klok ut med ett sminkat öga och ett osminkat och helt svullen och röd, haha.

När jag informerat optikern om problemet fick jag vänta en liten stund innan jag fick följa med in. Medan jag väntade kom en av apotekarna igen och kollade till mig, och en av optikerna sa att beroende på vad de hittar kunde jag eventuellt behöva åka till akuten. "Hjälp", var min första tanke.

Men han tittade på ögat och konstaterade en rispa på hornhinnan som orsakats av något skräp. Det skulle läka av sig själv, men om det fortfarande gör ont om några dagar ska jag kontakta Vårdcentralen.

Det kändes såklart jätteskönt att veta vad det var och att jag inte behövde ödsla mer tid på att få ut något som inte fanns där, men usch, de sista timmarna på jobbet var riktigt jobbigt. Både optikern och apotekarna tyckte jag skulle åka hem och vila ögat, men det var lite svårt så jag fick bara härda ut.

Det var så otroligt skönt att komma hem sedan och sova och inte utsätta ögat för något starkt ljus och många intryck, något det är mycket av på jobbet. Jag sov bra, men det gör fortfarande ont i dag. Inte jättetaggad på att återgå till jobbet med allt starkt ljus o.s.v, men bara att kämpa på och sedan sova så fort jag kommer hem ikväll.

Men jag vill verkligen ge ett stort tack till alla som hjälpte mig igår. Hur apotekarna verkligen hjälpte mig och kollade upp mig under hela dagen, och hur optikerna fixade det direkt och hjälpte mig, och såklart mina egna kollegor. Tycker det är så fint hur folk bara släpper allt för att hjälpa till.

Hoppas att ni har en jättefin fredag, kram!

Gillar