Resetips i Norrköping

För er som missat så bor jag i Norrköping, Östergötland. Jag gillar verkligen Norrköping, det är en väldigt vacker stad med strömmen i centrum och med så mycket liv och kultur. Jag vet att Östergötland, speciellt Norrköping, är ett populärt resmål för många under sommaren. Därför tänkte jag tipsa om några godbitar ni inte får missa om ni väljer en semester i Norrköping!

Halvars glass

Halvars Glass ligger på Södra promenaden och är verkligen THE glasställe. Jag vet inte varför just Halvars blivit så populärt, men jag rekommenderar det verkligen. När man köpt sin glass kan man vandra längs vår vackra promenad, eller ta sig neråt stan som ligger nära. Mitt gymnasium jag gick på ligger även precis bredvid. Tror ni det blev några glassar på vårkvisten när man gick där, hehe?

Söderköping

Om man vill åka en liten bit utanför Norrköping kan man åka till Söderköping. Detta är verkligen sommarstaden deluxe, och jag är här minst en gång varje sommar. Där kan man gå längs med Göta Kanal, äta glass på massor av olika ställen, och även mat. Hela området är väldigt pittoreskt och mysigt, och det är väl det som gör att jag gillar det så mycket.

Kolmårdens Djurpark

Ingen har väl missat Kolmårdens Djurpark? Här kan man vandra omkring och se alla möjliga djur och shower. Man kan även hälsa på Bamse i Bamses Värld och klappa getter. Delfinshowen är populär, och likaså bergochdalbanan Wildfire (men inte hos mig, hehe). Eftersom att det ligger i skogen också precis vid Bråviken finns även möjlighet att ta del av den fantastiska utsikten. Verkligen en mysig och lärorik utflykt för hela familjen!

Tropicarium

Om det regnar och man inte känner för en tur i parken, kan man besöka vårt Tropicarium! Det ligger precis bredvid djurparken, och här kan man se tropiska djur i form av apor, ödlor och ormar, samt vattendjur som fiskar, hajar och rockor. Jag som är så fascinerad av vatten verkligen ÄLSKAR Tropicarium. När jag var liten var det här ofta en utflykt vi gjorde tillsammans med familjen. Jag tror till och med vi hade året runt-biljett, haha.

Sandviken- Sjöstugan och First Camp

När man ändå är i området kring Kolmården rekommenderar jag starkt att stanna vid Sandviken! Där kan man äta vid restaurangen Sjöstugan som ligger precis vid vattnet, eller ta en glass vid någon av glasskioskerna. Man kan bada och titta på båtar, och vill man sova kvar erbjuder campingen First Camp stugor och tält-/husvagnsplatser. Har man tur är kanske någon av hantverksbutikerna öppna.

Färgargården

Precis vid strömmen i vårt vackra Norrköping ligger Färgargården. En gammal och pittoresk liten gård där man kan fika och äta lunch i deras fantastiska trädgård. Jag rekommenderar även starkt att då passa på att ta en promenad runt strömmen, och speciellt om man är här lite tidigare på sommaren när allt fortfarande blommar så vackert! Himla mysigt och harmoniskt.

Museer

Och till sist vill jag tipsa om tre av våra museum, perfekta en regnig dag, eller om man besöker Norrköping under hösten och vintern! Konstmuseet, Arbetets museum, och Norrköpings Stadsmuseum. Väldigt unika och olika museum som bjuder på bl.a historia, Norrköpings arbetarhistoria, konst, nutida utställningar och liknande!


Det var mina tips för den här gången! Har ni besökt något av de här ställena och vad tyckte ni?

Många kramar!

Gillar