Resan till Göteborg

Godmorgon på er!

Igår kom jag hem från Göteborg och jag tänkte ta och skriva om vår lilla resa dit! Detta var alltså en resa jag gjorde tillsammans med min klass på min utbildning, en liten studieresa med andra ord!

Torsdag

8.55 gick bussen mot Göteborg, och väl framme tog vi oss till Kultur i Väst där vi fick en ordentlig föreläsning om community dance, något som hela utbildningen har kretsat kring. Det var jättebra och intressant och vi fick med oss en hel del foldrar o.s.v. därifrån att bläddra i, hihi.

Sedan begav vi oss till hotellet för att fräscha till oss innan vi promenerade och upptäckte Göteborg. Självklart blev det en liten flash mob, vad gör man annars med dansare i Göteborg? ;) Vi åt sedan på ett jättemysigt ställe, innan vi avslutade kvällen på hotellets sky bar med dans, drinkar och spel!

Fredag

Efter ett pass på hotellets gym, och en låååång och god hotellfrukost begav vi oss ned mot Haga i Göteborg och strosade runt där, så mysigt! Självklart var vi tvungna att ta ett stopp på Dansbutiken. Dansbutiken ligger bara i Göteborg och Stockholm (och på internet) och har väldigt bra danskläder och skor. Jag fick med mig ett par rosa benvärmare, hihi, så fina!

Sedan gick vi till Göteborgsoperan där vi fick en guidad tur. Det var verkligen så roligt att se, och man förstår hur mycket arbete det ligger bakom en opera eller musikal med rekvisita, kostym, peruker o.s.v. Riktigt coolt, och vi hann även smygtitta lite på när de repade Figaro som har premiär snart!

Efter det åkte vi till Botaniska Trädgården, och wow säger jag bara! Vilken fantastisk plats med blommor och växter från världens alla hörn. Så vackert och harmoniskt, jag rekommenderar starkt!

Efter det var det några timmar kvar till tåget hem gick, så då valde vi att strosa runt lite på stan, äta mat o.s.v. Sen bar det av hemåt!

Det var dessa två dagar, och jag är riktigt nöjd! Tanken var ju faktiskt också att vi skulle ta dansklasser både torsdag och fredag på lite olika ställen i Göteborg, men då vi märkte att de klasser som var öppna hade väldigt låg nivå och inte riktigt de stilar vi ville köra, så struntade vi i det. Vi hade så trevligt med varandra så vi ville ta vara på det, verkligen så mysigt att umgås utanför danssalarna liksom!

Hoppas att ni får en fin lördag, kram!

Gillar