Professionella dansare

Jag tycker ju att dans är otroligt roligt (no shit, haha), men ibland är det lätt att glömma hur mycket hårt arbete det ligger bakom också. Man kan jobba med dans på otroligt många sätt, inte bara som faktiskt dansare, utan t.ex som dansproducent, koreograf, community dance-ledare o.s.v.

Något som jag finner väldigt lärorikt och inspirerande är att titta på videos om hur professionella dansare lever sina liv. Jag hittade dessa från kanalen Glam, Inc som jag tyckte var riktigt bra!

Här får man följa vardagen hos en Moulin Rouge-dansare, balletdansare och Show Girl-dansare! Jag finner det väldigt intressant, och man får verkligen en enorm respekt för deras jobb! För tyvärr är ju vi dansare inte riktigt jämställda med andra artister utan är "bara dansare" som inte förtjänar ordentlig lön. Inte alls frustrerad över detta, nej nej, haha.


Gillar

Kommentarer

Netti Starby,
Oj vilka grymma videos! 😃 Kramis
starbys.se
emmeliesehlin
emmeliesehlin ,
Tycker oxå att det är så intressant med videos som dessa, behind the scenes! Kram
nouw.com/emmeliesehlin
Hilma
Hilma,
Det är verkligen ett hårt arbete! Jag håller ju på med teater och även lite dans i vissa föreställningar och det är SJUKT mycket jobb! Sånt som inte syns när man har uppvisningar <3
nouw.com/hilma
lindajanssons - fashion,
Älskar detta!🙌
lindajanssons.com/