Nio tips för att må bra

Idag vill jag tipsa om lite saker som gör under för kroppens psykiska och fysiska mående! Och jag tror knappast detta är några revolutionerande tips jag tagit fram, utan mycket är väldigt logiskt och välkänt, men jag tror att alla någon gång behöver påminnas om att ta hand om sig själv lite extra, speciellt i dessa tider.

Så här kommer några av mina bästa tips för en pigg kropp och knopp!

Nio tips för att må bra

Drick mycket vatten. Det är så viktigt att fylla på med vatten under dagen. Jag dricker så mycket vatten, och märker direkt om jag inte druckit tillräckligt. Jag får huvudvärk och blir lätt trött, så lär känna din kropp och hur mycket kropp du behöver.

Peeling på kroppen. En riktig lyx är ju att köra med peeling på kroppen i duschen! Jag känner mig alltid så fräsch efteråt. Min favorit är den här, som jag tipsat om så många gånger tidigare.

L'Oreals hudvård. Att ta hand om sin hud är viktigt, både med rengöring och återfuktning, och för mig finns det hittills inget som slår L'Oréals hudvård. Verkligen ett stort tips från mig, men oavsett vad du använder för hudvård, glöm inte att ta hand om din hy.

Ät mat. Och unna dig det du vill! Balans är ju nyckeln till alls, och jag tror inte att någon som går på en extrem diet mår bra av det. Att hitta en balans som är bra för DIG mellan bra mat och sötsaker är det bästa.

Friska promenader. Promenader har sin charm oavsett årstid! Oavsett vilken tid på året det är, är det alltid skönt att komma ut i friska luften och få lite rörelse, luft, och förhoppningsvis solljus.

Rör på dig. Oavsett om du gillar styrketräning, simning, yoga, eller promenader som ovan, är all rörelse bra rörelse! Kroppen är till för att röra på sig, så se till att hitta en rörelseform som funkar för dig.

Skratta. Skratta är väl underbart, eller hur? Tänk så tråkigt det vore utan skratt! Se till att hitta saker som får dig att skratta, antingen hänga med bästa vännerna, se en komedi, eller spela sällskapsspel med din sambo.

Egentid. För mig är egentid något otroligt viktigt. Jag behöver tid för att ladda om och ladda upp. Så se till att du får dig lite längre egentid varje dag för att bara vara med dig själv.

Morning pages. Något som jag gör i perioder är något som jag lärt mig under min tid som jag pysslat med Bullet Journaling. Det är att skriva "morning pages". Konceptet är så enkelt som att man bara direkt på morgonen skriver några sidor om vad som helst. Kanske om vad man drömde om, vad man ska göra under dagen, vad man går och grubblar om, you name it! Tanken är bara att man ska skriva och få ut sig tankar och känslor, oavsett hur djupt eller lättsamt det är. Jag älskar att sitta och skriva och känner mig genast mer produktiv och kreativ, även om jag bara skrivit om dagens planer eller min frukost.

Hoppas dessa tips hjälper er, glöm inte att ta hand om er, det är SÅ viktigt!

Har i en bra lördag? Har ni några planer? Mina planer för dagen är att vi ikväll ska åka till mina föräldrar för lite middag och mys, och även sova kvar där och ha lite första adventsmys imorgon. Hör ni hur härligt det låter? Så taggad!

Ha en superfin lördag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

hilmak
hilmak,

Så bra punkter!! 😍

nouw.com/hilmak
Hilma
Hilma,

Superbra tips ju 😊 Älskar den lermasken från Loreal 😃

nouw.com/hilma
carroat
carroat,

Underbara tips! Att skratta är det härligaste som finns! 💕

nouw.com/carroat
emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Så himla bra tips och jag håller med dig om allt! Framför allt unna dig något gott, egentid och skratta..så viktigt 🥰

nouw.com/emelieanderssoon
Josäfin,

sååå mysiga tips! ♥


jossanamigo.blogg.se