Mitt dansprojekt

Tidsinställt.

Jag fick en fråga om jag inte kunde berätta mer om mitt examensarbete jag jobbar med på min utbildning, och självklart kan jag det!

Som ni vet läser jag en dansutbildning med inriktning projekt och entreprenörskap. Vi jobbar mycket med något som kallas för "community dance", och det finns hundra olika definitioner på det, haha, men lite kort kan man säga att det handlar om att göra dans tillgängligt för alla, oavsett ekonomisk sits, funktionshinder, stadsdel o.s.v. Dans ska alltså vara för alla som vill, och kultur också för den delen.

Under hela året driver vi ett eget projekt just för att det är fokus i vår utbildning och vi ska få testa på alla delar som ingår. Projektet är valfritt, men måste ha en koppling till stadsdelen Skäggetorp, vilket är en ganska utsatt stadsdel (eller har i alla fall varit) med mycket kriminalitet och segregation. Tanken är att vi ska ta dansen och kulturen till dem.

När jag reste till Kina 2017 hamnade jag i en turistgrupp med bara pensionärer, och det var så underbart! Vi hade så roligt tillsammans, och så mycket att dela med varandra, och vi bevisade verkligen för varandra att ålder faktiskt bara är en siffra. Där skapade jag unika möten som jag aldrig hade gjort om jag inte åkt på den resan. Och det ville jag fortsätta med.

Därför samarbetar jag med ett äldreboende i Skäggetorp! Jag har träffat en grupp människor där över trevliga fikastunder där de har fått berätta om sina liv. Händelser i deras liv ska jag sedan i april iscensätta i en dansföreställning, med den gemensamma kopplingen att alla dessa människor med så olika livshistorier nu sitter på samma äldreboende i Skäggetorp. Så man kan säga att det blir en dansföreställning om deras liv!

Jag är verkligen så taggad på detta, och det är verkligen ett gäng supertrevliga äldre jag arbetar med! De är så mysiga och så villiga att berätta och delta. Det ska bli så roligt att presentera detta för dem sedan!

Så det är mitt projekt! Ni kommer såklart få följa med mig under processens gång, men just nu har jag haft två möten hittills och planerar för fullt i projektplanen. Håller på att välja ut musik med, tänker på rekvisita, koreografier, film och foton jag vill använda, ja, allt! Detta kommer verkligen bli ett ambitiöst projekt! Men det vore ju inte jag om det inte var lite överambitiöst. ;)

Tveka inte att ställa frågor om ni vill det!

Kram!

Bildkälla: Pinterest.com

Gillar