Mina favoriter från ESC

Det var nog få som missade att finalen av Eurovision Song Contest gick av stapeln i lördags! Själv har jag kollat båda deltävlingarna, men inte hela då jag varit för trött, haha, och likadant i finalen. Tror jag såg till bidrag 20 eller något innan ögonlocken slog ihop sig här i soffan. Därför har jag ju inte hört alla bidrag lika mycket o.s.v., och kanske då skulle ha andra favoriter, men jag tänkte att jag här delar med mig av några av mina favoriter från finalen! Let's go! Självklart var ju Sverige en stor favorit för mig, verkligen älskar den låten, men vi bortser från den nu, haha.

LUCA HÄNNI- SHE GOT ME (Schweiz)

Denna har jag faktiskt lyssnat på i flera månader innan deltävlingarna, så denna var verkligen en favorit för mig! Lite mainstream, men sådär härligt dansvänlig vilket jag tycker om! Sen att han kan dansa är ju alltid ett plus för mig scenmässigt, haha!

LAKE MALAWI- FRIEND OF A FRIEND (Tjeckien)

Blev positivt överraskad av denna faktiskt! Tyckte den var väldigt charmig och härligt trallvänlig! Tycker även att scenupplägget var roligt och intressant med de olika boxarna och färgerna.

LEONORA- LOVE IS FOREVER (Danmark)

När jag hörde denna första gången var jag väldigt skeptisk och tyckte den var lite "töntig", speciellt det här med att blanda in så många olika språk, för mig känns det lite som att man försöker "show off" och det hela blir lite töntigt istället. Jag tyckte väl inte heller riktigt att den passade just Eurovision, MEN efter att ha sett den i finalen märkte jag att den fastnade mer än jag trodde, haha. Den är väldigt charmig och söt, och just för att den inte är "typisk" Eurovision så sticker den ut vilket är kul!

ZALA KRALJ OCH GASPER SANTL- SEBI (Slovenien)

Detta var också en låt jag var väääldigt skeptiskt till först och inte alls förstod mig på. Men med tiden växte den hos mig, och jag tyckte om det lite "spaceiga" och moderna i musiken eller vad man ska säga, haha. Fick även väldiga tankar om dans och koreografi till denna, eller kanske ha som improvisationslåt på min klasser. Sedan tycker jag att scenframträdandet är väldigt unikt och intimt jämfört med de andra låtarna. Yes, denna växte hos mig!

TAMTA- REPLAY (Cypern)

SVENSKA DANSARE! Haha, nejmen det är sant, alla bakgrundsdansare här är från Sverige, OCH han längst till vänster, Benjamin Trossö, har jag haft som gästlärare på min utbildning, hihi. Hur sjukt?! Jag tycker det är ganska coolt i alla fall, haha. I alla fall, låten, "tyvärr" är den ju ganska mainstream och väldigt lik förra årets bidrag Fuego från samma land, men som sagt gillar jag dansvänliga låtar och ett snyggt scenframträdande vilket detta verkligen var för mig!

MICHAELA- CHAMELEON (Malta)

SVENSKA DANSARE IGEN! Likadant som Cyperns bidrag tycker jag att denna är väldigt dansvänlig och har ett väldigt snyggt scenframträdande, vilket ni nu vid det här laget förstått att jag gillar!

Såg ni Eurovision? Hade ni några favoriter? Jag tyckte faktiskt att det var väldigt många starka och fina bidrag i år vilket var väldigt roligt!

Hoppas ni har en fin tisdag, kram!

Gillar