Melodifestivalen 2021

Ikväll är det ju final av Melodifestivalen, och jag tänker inte sticka under stolen med att jag är ett stort Mello-fan!

Jag kan många gånger känna att jag är född i fel tidsperiod och har lite "musiken var bättre förr"-inställning, haha, för finns det något mer ikoniskt än Afrodite, Jan Johansen, Tommy Nilsson och Alcazar? Jag är helt klart den som dansar mest när gammal Mello-musik eller hits från 80-90-talet slås på, och det vågar jag stå för, haha!

Så ikväll blir det ju självklart myskväll framför årets final! Sambon min är inte lika förtjust som jag, men några timmar tycker jag han kan kriga sig igenom för min skull, haha. ;)

Nu när alla årets bidrag faktiskt är out and about tänkte jag dela med mig av mina favoriter från årets tävling! Och då alltså inte mina favoriter i finalen, utan mina favoriter överlag i årets tävling!

WIHO, här kommer dem utan inbördes ordning!

Mina favoriter i Melodifestivalen 2021

Egentligen tyckte jag inte den här låten stack ut särskilt mycket, liksom en vanlig, lättsmält pop-dänga, men jag tycker numret i sig är väldigt bra och cleant! Jag kan ju inte göra ett sånt här inlägg med massor av musik och dans och inte säga något om dansen, haha, och dansaren Daniel Koivunen (till vänster) är en av mina största förebilder inom dansen!. ÄLSKAR HONOM. Det var faktiskt när han dansade bakom Anton i "Begging" 2013 som jag föll pladask för hans utstrålning på scen, så det är roligt att se att han fortfarande är bakom Anton såhär många år senare!

Den här blev jag riktigt positivt överraskad av! Jag har egentligen inte så jättemycket att säga mer än att jag verkligen tyckte att låten var bra, dansen grym, och hela numret kändes riktigt cleant och genomtänkt!

Jag kanske är jätteefter nu, men jag hade aldrig hört talas om Lovad innan den här låten, och jag blev helt tagen! Jag brukar ha lite svårt för ballader i Melodifestivalen då Mello för mig egentligen är schlager, glitter och glamour, haha, jag vill ha det fartfyllt, men denna var verkligen så vacker! Jag fick rysningar. Även här ser vi Daniel Koivunen dansa i bakgrunden, underbart. Är faktiskt själv väldigt sugen på att slänga ihop någon koreografi till den här, hihi.

Inte bara önskar jag ibland att jag var född i en annan tidsera, utan också i en annat land. Hur kan man inte bli glad av latinska rytmer?! Det är något med mig och latinsk musik, jag kan inte sitta still! Blev väldigt glad över att se något latinskt i årets startfält, och känner på mig att det här kommer bli en sommarplåga hos mig i alla fall, haha.

Också en låt som jag blev lite extra kär i p.g.a. dansarna, haha. Absolut, låten i sig är verkligen bra, men tyckte verkligen att dansarna höjde hela helhetsintrycket, och det är ju precis bra bakgrundsdansare ska göra! Verkligen en bra låt på många plan som verkligen föll mig i smaken.

Ännu en otroligt vacker ballad av en otroligt duktig sångerska! Den här blev jag väldigt kär i på direkten, och älskar även hur numret är byggt. Fridas klänning skulle jag också gärna bära vilken dag som helst, haha.

Också en otroligt positiv överraskning! Jag trodde verkligen att Eric skulle komma med en "typisk" pop-låt i riktig Manboy-stil, just eftersom jag själv inte följer Eric aktivt annars, så jag blev otroligt överraskad av denna! Det kändes genomtänkt, fräscht, och väldigt unikt för att vara Eric! Sedan är såklart den väldigt "icke-Mello-dansen" ett stort plus! Gillar när man experimenterar mer med dans än det man förväntas se i ett showigt program.

Har du någon favorit från årets tävling?

Jag tycker faktiskt att det varit ett stark startfält hela året och har nog inte hört en låt som jag inte tyckt varit jättedålig! Jag har ju otrolig beslutsångest, haha, därav det blev rätt många låtar i det här inlägget, men det hade kunnat bli ännu längre. Är också ett stort fan av Tusses och Paul Reys bidrag, och hur kan det inte rycka i smilgroparna när man hör "Rena Rama Ding Dong"?

Jag är i alla fall riktigt taggad på kvällens final!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

emmapetersson
emmapetersson,

Brukar inte följa mello, men brukar kolla finalerna, vilket jag även gjort idag! Favoriten är nog Tusse faktiskt!

nouw.com/emmapetersson
hilmak
hilmak,

Tyckte många var bra faktiskt! Och tyckte Tusse förtjänade att vinna 😍

nouw.com/hilmak
Ida,

Kollade faktiskt inte på ett enda mello förutom finalen detta året haha! Blev bara så då jag missade första mello då vi flyttade den helgen sen kände jag ej för att kolla på det haha! Men jag tyckte iallafall verkligen rätt låt vann, Tusse är så duktig och kändes som att den låten var den enda som har en chans i eurovision hehe :')

idanilssonphoto.se