Matlåde-måndag

Med mina tre jobb (=Maxi, dansskolan, och jympa för äldre) är det inte många lediga timmar i veckan. Måndagar är jag i alla fall ledig på förmiddagen då jag inte börjar undervisa förens 17.10, så då passas många "måsten" på att uträttas, då bl.a laga lite mat!

Jag gillar att laga mat, det gör jag, men när jag har tid. Jag är inget fan av att sluta jobbet vid sju, komma hem halv åtta, och då börja ställa mig och laga mat. Som tur är har jag en sambo som ofta kan ha maten redo eller påbörjad, men det är ju inte alltid våra scheman tajmar. Därför älskar jag storkok, och ett redigt sådant blev det idag!

Ignorera lampsladden som uppenbarligen har gett upp sin vänskap med taket, haha.

Denna gång letade jag ut frysen rejält vilket resulterade i följande rätter;

- Potatisgratäng med kyckling och wokade grönsaker med spenat.

- Falukorv i ugn med äpple och rödlök samt ris.

- Korvstroganoff och ris.

När jag ändå var i farten tog jag mig tiden att göra mina energibars! Det var längesedan jag gjorde dem nu, så det ska bli skönt att ha som ett smidigt mellanmål! Det är bara en blandning av diverse nötter och torkad frukt, ägg, och honung! In i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter, sen är det klart!

Har ni några bra matlåde-tips?

Nu tar jag det bara lugnt och fixar lite saker här hemma innan det är dags att dra sig mot dansskolan för kvällens undervisning!

Hoppas att ni har en bra start på veckan!

Många kramar!

Gillar