Måndagspepp

Måndag idag, och en ny och fräsch vecka! Måndagar är ju tyvärr mångas "värsta" dag på veckan, så därför har jag tagit några av mina favorittips och samlat ihop i detta inlägg på hur man verkligen gör måndagen till den BÄSTA dagen!

Förbered dig på fredagen

Om du har ett kontorsarbete, tänk igenom vad du vill mötas av när du kommer tillbaka efter helgen! Städa skrivbordet, organisera, skriv ned vad som ska göras på jobbet kommande vecka o.s.v. Det kommer vara mycket skönare att komma tillbaka till en ren och organiserad arbetsplats!

Använd söndagarna

Använd söndagarna väl för att förbereda dig inför måndagen. T.ex genom att laga matlådor inför veckan, lägga fram kläderna, packa väskan, städa hemmet, utvärdera förra veckan, och se till att ladda upp med massor av energi.

Planera in något roligt

Gör måndagen lättare genom att planera in något du verkligen ser fram emot! Kanske en dejt med en vän, se på favoritfilmen, gå ut och äta, eller ta favoritpasset på gymmet?

Planera helgen

Måndagen kan kännas lättare om du redan nu planerar in något till helgen! Då har du något att se fram emot under måndagen och hela veckan.

Frisk luft

Se till att få frisk luft, gärna under morgonen eller förmiddagen! Har du möjligheten att promenera till jobbet? Eller ta en powerwalk innan frukosten? Eller bara komma ut en stund på lunchrasten? Ta vara på luften och ljuset!

Planera

Struktur är viktigt, både i arbete och privatliv, så se till att strukturera upp din måndag (och vecka om du har tid!) med saker som måste göras den dagen. Ibland är det lättare att se vad man har planerat än att hålla allt i huvudet.

Lista positiva saker

Börja måndagen med att lista vad du är tacksam över, och avsluta dagen med att lista vad som varit positivt den dagen! Oftast finns det ljusglimtar i även de tuffaste dagarna.

YAY! Hoppas ni känner er inspirerade nu till en riktigt grym måndag!

Hoppas ni får en fantastisk dag!
KRAM.

Bilder från Pinterest.se

Gillar