Måndagens dansinspelning

Detaljer i inlägget är godkända av Ruvejda. Alla var friska, handsprit fanns på plats, och vi höll ordentligt avstånd mellan alla tagningar. P.g.a. deadline kunde inte inspelningen vänta.

Hej på er!

Nu tänkte jag äntligen ta och berätta lite om inspelningen i måndags! Och för er som gillar att titta på videos så kommer det faktiskt komma en liten "VLOG" om den här kvällen också, hihi.

Den här inspelningen var alltså ett bidrag till en poesitävling. Då min vän Ruvejda både sysslar med dans och poesi ville hon kombinera detta som sitt bidrag. Jag har koreograferat två av danserna och Ruvejda den tredje. Numret är baserat på sexuellt ofredande och att ta sig ur det, vilket gjorde hela upplevelsen och den koreografiska processen otroligt stark och känslosam. Som en nära vän och dansare ville jag göra mitt yttersta för att stötta och förmedla budskapet med respekt.

Vi började filma klockan åtta på kvällen, då det inte var ledigt på Skandia innan dess, och var klara någon gång runt tio-tiden. Som ni ser hade vi stora, svarta kläder som vi drunknade i, haha, och ögonbindlar! Just ögonbindel var otroligt intressant att dansa i då vi inte alls såg mycket genom dem. Mycket svårare än man tror, haha, men det fyllde verkligen sin funktion av att göra oss så anonyma som möjligt.

På händerna hade vi även fejk-blod som vi använde i början, och då kan jag faktiskt säga att blodet tillsammans med poesin verkligen påverkade mig. Det blev så otroligt riktigt på ett sätt.

Filmare den här gången var grymma Chriz som vi i The Aces samarbetat med förut! Det var han som filmade vår dansvideo till Applause (som ni kan hitta här), så jag vet att resultatet kommer att bli grymt! Vi fick se en liten snutt ur kameran efter en tagning, och det såg SÅ himla bra ut, hihi. Är så taggad på att se det färdiga resultatet!

Något som också är så intressant är att det märks så tydligt att jag, Josefina och Melinda har dansat så länge tillsammans. Vi har ett ögonblick i filmen där vi gör så kallad "kontaktimprovisation", och det är så sjukt hur vi kan känna av varandra så otroligt bra genom att bara känna in varandras kroppar. Är man inte dansare kanske detta låter jätteflummigt, haha, men det är så himla fascinerande hur vi med så enkla medel kan känna av varandra, synka in, förmedla samma känsla, och samtidigt få in Ruvejda på ett tryggt sätt. För jag kan säga er; har man aldrig gjort kontaktimprovisation, ÄR det väldigt svårt och kan upplevas obekvämt, men wow, vilka fantastiska resultat man får när alla är med på samma båt!

Hoppas ni är lika taggade som jag på att se resultatet, hihi! Det kommer att vara ett version utan musik som skickas till tävlingen, och en med musik som vi kommer att lägga upp som en dansfilm.

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Ullie,

Åh va skoj när det känns så bra . Ja man känner ju varandra bara att känna med liksom

wweberskold.se
Enna,
beattriicee
beattriicee,

Härligt att få följa med under kvällen när ni jobbade, tänkte kolla eran andra dansvideo men när jag tycker på där du ska lagt länken så händer inget 🤷🏽‍♀️ Eller uppfattade jag fel?

nouw.com/beattriicee
aliceemericsson
aliceemericsson,
Nejmen, gudars, haha, så bra att du sa till! Jag hade glömt att lägga in länken, haha, nu ska det vara fixat! Tack! <3
nouw.com/aliceemericsson
Sara,

WOw så häftigt!!

aamaziing.se
johnssons
johnssons,

Åh så kul med en dansinspelning<3

nouw.com/johnssons
Hannativeskog
Hannativeskog,

Ha en fin fredag fina du❤️

nouw.com/hannativeskog
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Åh om du bara visste hur pass taggad jag är på att se videon! Tycker era dansvideos är så otroligt grymma och underhållande. Ska hålla utkik här på din blogg så jag inte missar den. Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
Ida,

Men åh så spännande! Ska bli superroligt att se resultatet 😃

idanilssonphoto.se