Konst i rörelse #1

Hej på er!

Wow, vad hände med vädret? Nu verkar det ha vänt och solen och värmen lyser med sin närvaro, tjohej! Jag klädde mig ju dock liite för varmt i morse då vädret inte alls verkade såhär fint, haha, men tur att jag ändå packade ned en t-shirt för säkerhetsskull!

Idag har jag gjort något riktigt roligt! Jag har varit med min första dag på projektet "Konst i Rörelse"! Kort och gott handlar det om att i dans tolka och gestalta olika konstverk. Junis utvalda konstverk är konstverket Eget Hem som ligger på Drottninggatan här i stan. Under veckan har Cyntia, ledaren för projektet, haft olika workshops där människor har fått måla på stenar samt skriva texter om vad ett eget hem innebär, och betyder just för dem. Kring dessa texter och ord ska alltså jag och några fler dansare improvisera kring imorgon.

Idag sågs vi fyra av oss och målade på stenar och gick över strukturen inför imorgon. Detta blir ett live performance som ska filmas och sedan sättas ihop till en film med andra performances kring konstverk i stan och som sedan kommer att visas på Stadsmuséet. Coolt va? Så det kommer att innehålla både text, rap, och dans kring temat "eget hem".

Vi filmades också hela dagen och jag hade mikrofon på mig och grejer, haha. Det blev lite som en dokumentär. Det kommer bli superbra, och det ska bli kul att få lite professionellt dansmaterial på en själv!

Är så taggad, hihi! Det ska bli så roligt att få dansa igen för lite publik (de förbipasserande), samt att jag tycker det är så roligt att jobba med dans på ett djupare och mer komplext sätt, än att bara stå på scen rakt upp och ned (även om jag älskar det också, hehe).

Så jag har haft en jättebra dag, haha! Det bästa är ju, om man ska tänka pengar, att jag får betalt för detta. Tyvärr är det ovanligt inom dansyrken att man får betalt, och får man är det ofta underbetalt, så att jag får betalt för detta och dessutom bra betalt, är ett steg i rätt riktning. Men det är en diskussion för ett annat inlägg, haha!

Hoppas att ni haft en bra dag och har kunnat njuta lite av solen!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,
Låter sjukt spännande med filmningen 😍
nouw.com/emmamehrali
Julia Svensson,
Åh så roligt!!
juliasvenssons.se
Yasmine ,
Nej så roligt, stort grattis! Det låter som en jätteroligt projekt 🙂 Kram
yasmissy.blogg.se