Kinesisk musik #1

Som ni kanske märkt går jag just nu i ett töcke av plugg. Hela den här veckan har verkligen varit kaos i och med kursstarten, men jag kunde samtidigt faktiskt inte vara gladare. Jag älskar verkligen kinesiska, och nej, jag vet faktiskt inte riktigt varför, haha. Men jag är så lycklig som äntligen får lägga min tid på att studera igen, lära mig saker och utvecklas. Självklart kommer det inte alltid att vara en dans på rosor, och så är det ju med allt, men jag är så himla glad att få syssla med detta.

Vi uppmanas väldigt mycket att även involvera kinesiskan i vår vardag (som att flera timmar grammatik per dag inte är nog, haha...) i form av böcker, texter, filmer och musik. Och just det sistnämnda är ju lite extra roligt, hihi! I och med att jag länge lyssnat på K-pop (och väldigt mycket annan flerspråkig musik) har jag aldrig haft några problem att hitta kinesisk musik. Det blev en väldigt naturlig övergång då många K-popgrupper även sjunger på kinesiska samt många av artisterna själva är från Kina.

Vilket långt intro detta blev, haha! Det jag ville komma med i detta inlägg är helt enkelt att jag vill dela med mig av lite modern, kinesisk musik som jag gillar! Kanske hittar ni något nytt? Och jag uppmanar er verkligen att våga lyssna, det är egentligen som "vilken pop-musik som helst", folk blir bara så otroligt skeptiska och osäkra när det är på ett annat språk än engelska, haha.

Kinesisk musik #1

De två översta har jag faktiskt lyssnat på så mycket att jag nästan kan texten utantill, haha. Kris Wu (sista videon) har också väldigt mycket engelsk musik då han är kines-amerikan!

Ni märker nog väldigt tydligt vilken typ av musik jag fastnar för när ni lyssnar på de här, haha. Det bara rycker i kroppen på mig, blir så otroligt danssugen, vilket kanske är lite negativt när man ska plugga, hehe. Lay (video nummer två) har också väldigt mycket snygg dans i sina låtar, vilket jag såklart älskar!

Hittade du någon du tycker om?

Nu ska jag lägga undan plugget för idag och ta det lite lugnt. Klapp på axeln till mig som suttit riktigt många timmar idag! Senare ikväll väntas FaceTime-samtal med några nära vänner från gymnasiet. Mysigt!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

emelieanderssoon
emelieanderssoon,

Känner till både Tao och Lay, Tao gillar jag mycket och även kollat serie med honom. 😍❤️

nouw.com/emelieanderssoon
JossusTravelPics
JossusTravelPics,

Jag gillade andra låten, hans röst och stil påminde mig en del om en finsk artist som jag lyssnar på ibland. Jag uppskattar musik även på språk som inte jag förstår, kan lyssna på alltifrån arabisk till bosnisk musik.

nouw.com/jossustravelpics
johnssons
johnssons,

Fattar att första veckan med kursstarten har varit kaos<3

nouw.com/johnssons
Linnéa,

Oj, udda musikval, men kanske ska börja lyssna 👌🏻.

Hoppas du har en underbar fredag ❤️

nouw.com/linnealiebig
Hilma,

Men gud så spännande med kinesiska! Kan tänka mig att det är superkul att lära sig, men svårt eller?? Stor kram till dig finis <3

www.nouw.com/hilma
SofiaLissmyr
SofiaLissmyr,

Gud så spännande och roligt det måste vara att plugga det! Vilka härliga låtar du delade med dig av! Aldrig hört dom tidigare mn fastnade verkligen för dom. Speciellt den sista, så himla bra! Massa kramar 😊 <3

nouw.com/sofialissmyr
petra,

Härlig musik, kramar

mammansprinsessor.blogg.se