Jay Kim's Workshop

Oj, oj, vilken tid jag hade i Stockholm! Som ni vet var ju jag i Stockholm då för att ta klass för min stora idol Jay Kim! Men vi börjar från början;

Klockan 12.15 gick bussen härifrån till Stockholm och jag promenerade i det vackra höstvädret ned till stationen. Hade även på mig en hel Ullared-outfit med både tröja, byxor och hårband, haha. Lite fler bilder från Ullared kan ni se i inlägget under!

Väl framme i Stockholm blev jag uppmött på stationen av min härliga vän Sally! Åh, så härligt det var att träffa henne igen! Det blev ett riktigt kramkalas och massor av prat! Hungriga var vi, så det blev en kombinerad lunch/middag innan vi gick till Sweden Dance Academy där klassen skulle hållas. Här var jag både otroligt nervös och förväntansfull, haha.

Först var det en Q&A där vi fick sitta med honom och ställa frågor. Jag var ju för starstrucked för att våga fråga något, haha, men som tur var frågade folk typ det jag ville veta.

Följande bilder är ej mina och tillhör Korean Boy Woogie.

Sen började vi dansa! Och jääääklar så svårt det, var, det var som att få en käftsmäll, haha. Inte så att stegen var så svåra egentligen, men rytmiken och takten han använde var svår att få till först, plus att hans rörelsemönster är otroligt olikt mitt.

För många är det nog inte så svårt att förstå att t.ex en balettdansös kanske inte behärskar street lika bra som balett just för att det är en helt olik stil, men vad som kan vara svårare att förstå är att även om man dansar samma stil kan man ha olika rörelsemönster som känns naturliga. Alla har väldigt individuella rörelsemönster, och därför kan en stil man egentligen är van vid kännas helt främmande beroende på vad läraren har för rörelsemönster. Lite så var det för mig här, contemporary och jazz har ju jag blivit mer och mer bekväm i, men jag har ju utvecklat MITT specifika rörelsemönster som känns bekvämt för mig. Så hans rörelsemönster var otroligt långt ifrån mitt, haha. Lite svårt att förstå om man inte är dansare kan jag förstå, no worries!

Jag har ju tyvärr ofta väldigt höga krav på mig själv, och hur roligt det än var och hur stor upplevelsen än var, var jag väldigt besviken när jag gick därifrån. Jag ville verkligen göra bra ifrån mig just för att jag beundrar honom SÅ otroligt mycket, och jag kände inte att jag gjorde det. Det var väldigt tufft att känna så. Så just efteråt kändes det inte så himla bra faktiskt, men det här är något jag jobbar väldigt mycket med; att just intala mig själv att jag är där för att lära, inte för att kunna, och att detta var otroligt mycket utanför vad jag är van vid att dansa.

Jag längst ned till höger.

Väl hemma hos Sally drack vi te, pratade till sent, och bara hade det bra. Verkligen ett bra avslut på dagen! Och när jag vaknade dagen efter förstod jag faktiskt vad jag gjort; JAG HADE TAGIT KLASS FÖR JAY KIM?! Då var jag otroligt upprymd, haha. Man blev så fokuserad på att ta in koreografin under klassen att man faktiskt inte riktigt förstod vad som hände. Och när jag tittade på videon från klassen så tyckte jag att jag gjorde koreografin mycket bättre än det kändes. Så det var skönt att känna så dagen efter i alla fall. Man måste få tillåts sig själv att vara besviken och bara låta det landa lite.

Jag är otroligt glad och tacksam för den här upplevelsen och jag skulle mer än gärna gå igen om han kommer till Sverige. Verkligen en dröm som gick i uppfyllelse för mig.

Hoppas ni får en toppenfin lördag, kram!

Gillar

Kommentarer

Hannativeskog
Hannativeskog,
Vad roligt 😍
nouw.com/hannativeskog
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Jay Kim har jag inte hört om innan, men kan nästan förstå vilken lycka det måste ha varit för dig att komma till Stockholm och uppleva allt detta! Vilket minne!! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom
tinafalkestad
tinafalkestad,
Åh vilken upplevelse! Förstår att du var jätte upprymd när du verklgien tänkte på det! Förstår att du ställer höga krav på dig själv, man gör ofta det, men du var säkert grym! Jättefin outfit från Ullared med❤️vilken grym dag!😍
nouw.com/tinafalkestad
Sara,
Wow vad kul <3
www.aamaziing.se
Ida,
Men åh så roligt!! Så härliga bilder och förstår ändå att du var starstucked eftersom det var en av dina favoriter inom dansen (precis som jag hade mött någon av mina inom hästvärlden haha!!) Så bra att du tänka att du var där för att lära också, inte för att kunna! Om era rörelsemönster är helt olika så är det ju inte konstigt att det blir otroligt svårt, grym är du ju!! 😃
idanilssonphoto.se
ineees
ineees,
Men wow vilken häftig upplevelse! Kul för dig <3
nouw.com/ineees
denisetiainen
denisetiainen,
Låter som en bra tid i Stockholm! 😃
nouw.com/denisetiainen
Tess,
ÅHH vilka härliga bilder hörru 😃
epiicpink.blogbiz.se/
emelieanderssoon
emelieanderssoon,
Wow! vad roligt 😍😍 förstår att du blev helt till dig❤️
nouw.com/emelieanderssoon
Jasmine,
Vilken dag! Jag förstår att den gav dig energi.

Svar: Tack för din kommentar. Att avlidna skådespelare får extra speciella avsnitt i serierna de för närvarande är aktuella i betyder mycket för många inblandade och beundrare.

Kram
rosanatt.blogg.se