Jag är en jäkligt bra lärare

Åh, igår hade jag en sådan underbar fredag, verkligen en sån där "jag svävar runt på rosa moln"-känsla, hihi!

Den började tidigt på morgonen med en promenad i morgonsolen och höstluften på väg till mitt gamla gymnasium. Det var ju nämligen dags för mig att vara vikarie där för deras danslinje i årskurs tre!

När jag klev in i de danslokalerna så kom verkligen aaalla minnen tillbaka från när jag hade min elevförening i de danslokalerna, idag dagens The Aces, haha. Jag var verkligen back where it all began!

Jag fick det här vikariatet via min dansskola Dansverkstan där jag jobbar, och när lärarna på gymnasiet hörde att det var jag som skulle komma blev de jätteglada och ville att jag skulle köra street med eleverna. För det första var det ju jätteroligt att de kom ihåg mig och att de kopplade mig till street, och för det andra var det jätteroligt att få undervisa i street då det är ett ämne de inte har annars!

Men innan det körde jag improvisation med dem, något som är otroligt bra för inspirationen och att utveckla sitt rörelsemönster, något som i sin tur är väldigt nyttigt nu när de jobbar med sina gymnasiearbeten. Så efter uppvärmning fick de köra improvisation över golvet med olika instruktioner, och sen körde vi improvisationsföreställningar. Och det var där magin hände!

När första gruppen hade gjort sin lilla föreställning var alla i EXTAS. De var alla helt upprymda över vad som hade skett med enbart improvisation, och de ville bara göra mer, mer, mer! Jag fick rysningar över hela kroppen över deras engagemang och hur jag verkligen såg med egna ögon hur jag öppnade upp en helt ny värld inom dans för dem, ett helt nytt sätt för dem att tänka. Jäklar vad häftigt det var. De hade verkligen aldrig gjort något liknande.

Och så körde vi ju såklart street också med en ny koreografi som jag hade slängt ihop bara till dem! Det var verkligen roligt att lära ut den, och jag tycker det är så roligt att se som lärare hur en elev bara arbetar sig igenom materialet och gör sitt bästa och gör det till sitt eget.

Jag önskar verkligen att jag kunde beskriva bättre vilken fantastisk känsla jag upplevde där. Jag kände mig så uppskattad, som att jag verkligen lärde dem något helt nytt och utvecklade dem på en helt ny nivå, och vi hade så himla roligt tillsammans. Mycket skratt blev det, och det har jag nog verkligen att tacka den lättsamhet, positiviteten och engagemanget jag har när jag lär ut. Sånt smittar. Jag tycker fan att jag är en jäkligt bra och inspirerande lärare. Yes. I said it. Jag tycker faktiskt det. Det var till och med ett flertal tjejer som sa; "Snälla, snälla, kan du inte komma tillbaka, det här var så himla roligt!", och jäklar, det värmde verkligen i hela kroppen.

Gillar