I min spellista - Dansläraredition

Som dansare och danslärare kommer man ju över otroooligt mycket olika låtar! På min dansskola undervisar jag i danslek, barndans, dansmix, jazz på olika nivåer, street, och floor work. Som ni hör är det ju en hel del olika klasser som kräver olika låtar och uppvärmningar.

Så jag tänkte dela med mig av lite musik som jag använder mig av mitt yrke! Dels så får ni som är intresserade av att läsa mer om mitt yrke lite mer kött på benen, och ni andra får bara lite musiktips och det är ju aldrig fel! Win win!

Först ut är denna låt, och den har jag som uppvärmningskoreografi för mina jazzare i åldern 7-9, och mina street-kids som också är 7-9 år. Har även checkat in gruppen efter jag upptäckte denna låt, och de är rikitigt bra!

Chris Kläfford har ju en makalös röst, och denna använder jag som plié-och piruettuppvärmning för alla mina jazzgrupper, oavsett ålder och nivå. Sextakt som denna låt är i är också väldigt bra att bli van vid!

Flås deluxe! En ganska köttig uppvärmningskoreografi med jazzinslag för att verkligen bli varm i kroppen och aktivera de stora muskelgrupperna.

Denna kör jag med de minsta för att öva lite isolationer, men även mest för att bara släppa på spärrarna och ha kul! De älskar verkligen den indiska viben och att få köra lite bollywood! Denna tjatar de om redan från lektionens början, haha.

Till Nelly Furtado har jag en mer komplex jazz-uppvärmning med "grand battements", alltså höga kickar. Denna är lite hjärnmosig och går även den på sextakt, en perfekt utmaning för tekniken!

Detta var ett litet smakprov! Om ni gillade detta delar jag gärna med mig av mer, jag själv tyckte detta var väldigt roligt att skriva, haha!

KRAM!

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Youngblood är ju så bra tycker jag!! Älskar att få musiktips, och speciellt om det är låtar som verkligen ger ett gung som man blir peppad av! TACK finis <3
nouw.com/emmaengstrom
Netti Starby,
Vad kul att du delar med dig av dina danslåtar! 😃 Kramis
starbys.se
Yasmine,
Superkul att få veta lite mer. Gissar att någon av dessa kommer spelas i april? 😉 Kram
yasmissy.blogg.se
beattriicee
beattriicee,
Men så kul att på ta del av massor av låtar! 😍
nouw.com/beattriicee