Fredagstankar

Hej på er!

Fredag idag, och jag började dagen med en promenad med en vän! Väldigt skönt, men lite kyligt. Jag har uppmärksammat lite saker jag tänkt lite extra på under den här veckan, och speciellt idag, så tänkte köra ett inlägg på det!


Fyra fredagstankar


Träningsmotivation. Vart har den försvunnit? Jag har verkligen noll lust och motivation till träning just nu, och jag saknar verkligen gymmet! Det gick bra att träna hemma typ en vecka, sen dog det totalt. Absolut, jag dansar nästan varje dag så träning får jag ju, MEN det är inte den träningen jag syftar på. Ni fattar vad jag menar. Har ni något tips för att träna hemma? Jag har verkligen hittat så många roliga pass jag vill testa och känner mig peppad på, men ändå, nej, lusten finns icke.

"Comfort women." Jag tycker kultur och historia är väldigt intressant, förmodligen ingen ny nyhet för er här inne, och speciellt asiatisk sådan. Varför har man inte ett bredare utbud av undervisningen i skolan och bara lär sig historia utifrån ett eurocentriskt perspektiv? I alla fall, jag följer därför en hel del sådana kanaler på Youtube och har under den senaste veckan kommit över videos om så kallade "comfort women". I korta drag lurade japanska trupper under andra världskriget koreanska flickor att de skulle få komma och jobba i fabriker för att underlätta livet för sina familjer. Istället blev de "comfort women" och inlåsta i olika rum medan de japanska soldaterna stod i kö för att våldta flickorna för egen sexuell njutning. Detta sätter sig i mig så himla djupt. Våld, sexuellt våld, mord, hjärtlösa saker helt enkelt, sätter sig verkligen djupt hos mig. Det är ofattbart hur människor kan vara så kalla, okänsliga och göra sånt här mot andra människor. Det är så otroligt hemsk hur något sådant kunde få ske, och de historier av kvinnor som överlevt detta har verkligen gett mig en klump i magen. Hur kunde något så hemskt få ske, och nästan ännu värre; hur kan Japan idag förneka att det hänt? Usch, sånt här ger mig verkligen kalla kårar och illamående, så otroligt hemskt. Det är så viktigt att vi uppmärksammar detta.

Varför är jag så klumpig? Okej, hur kan jag flera gånger en dag lyckas tappa saker, slå i saker och bara göra allmänna saker som gör mitt vardagsliv så mycket mer osmidigt? Ingen bra kombo heller med att jag är ganska lättirriterad emellanåt och att det då kan förstöra min dag flera timmar framåt för att jag blir irriterat för att något osmidigt händer, haha. Nej, skärpning!

Blåsten. Älskar vädret vi har just nu, men blåsten? Nej, tack. Det får gärna sluta blåsa typ igår. Jag föredrar helt klart regn och snö framför blåst, there, I said it. Blåst är nog bland det värsta jag vet i väderform. Usch.

Har ni tänkt på något speciellt den här veckan?

Hoppas att ni får en fin fredag!

Kram!

Gillar