Första dagen på lägret

Idag var första veckan på danslägret, och jag vaknade så taggad, hihi!

Klockan åtta var jag på Dansverkstan och mötte upp min chef för att fixa de sista förberedelserna inför elevernas ankomst! Halv nio hölls den första uppvärmningen, och klockan nio hade jag min första lektion!

Sammanlagt har jag haft sex lektioner idag, haha! Vi har 58 elever (!) på lägret, uppdelade i fem grupper baserade på ålder. De yngsta är åtta år, och de äldsta 15+. Under lägret får de testa på jazz, modernt, yoga, afro beat, och street, vilket de har med mig! Så vi är fem lärare som har lektioner parallellt, och under dagen har vi både lunchrast och glasspaus.

Jag vill också stryka under att vi hela tiden är utomhus och håller oss till alla restriktioner. Grupperna börjar och slutar också olika tider alla dagar så vi aldrig blir alla samtidigt, samt vi alltid har lunch och raster utspridda. Som tidigare nämnt är de också indelade i fem mindre grupper. Alla koreografier, lekar och övningar är också baserade utan kroppskontakt mellan ansikte, händer o.s.v.

Alla lektioner hålls utomhus i parken nära Dansverkstan. Där kan vi sprida ut oss bra, och samtidigt ha nära till varandra om något skulle hända. Vi kan även enkelt byta grupperna emellan oss då de yngsta behöver vuxen översikt.

Fem grupper betyder ju då fem olika koreografier, haha! Låtarna jag har koreografier till den här veckan är följande;

ry Everything- Shakira (8-9 år)

Dynamite- Taio Cruz (9-10 år)

Bet On It- Troy/High School Musical (10 år)

Money For Nothing- Darin (11-12)

Hold On, We're Going Home- Drake (13+)

Så det är många steg att hålla i huvudet, men tur att man har fusklappar. ;) Jag blir så imponerad över hur snabbt de tar koreografi, herregud! Jag måste åka in imorgon innan jag börjar och göra fortsättningar, och det trodde jag nog inte jag skulle behöva göra till andra dagen, haha.

Idag jobbade jag till 9-15.30, men imorgon blir en liten kortare dag. Då ska jag bara ha två lektioner, och sedan ska vi vara i lite större grupper och göra lite aktiviteter. Det tar verkligen mycket energi att vara ute i solen hela dagen, att leda och ha ansvar hela tiden, samt såklart att vara fysisk.

Men jag har haft en så rolig första dag, hihi! Nu ska jag hoppas att mina fötter slutar värka (oups) och äta lite middag!

Hoppas ni haft en bra måndag!

Många kramar!

Gillar

Kommentarer

Angelica,
Vilken härlig dag! <3
www.devote.se/Angelix
Emmy,
Vad härligt att det går att hålla på med det man trivs med trots dessa besvärliga tider. Det är ju trixigt men älskar lösningar om det funkar! Hoppas dagen idag blir till belåtenhet!
www.missphilipsen.com
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Kan verkligen tänka mig att det är full rulle hela dagarna!! Men vad roligt att det är så många som är med och att det är så många olika dansstilar inom dansen som ni gör - om man säger så! Håller verkligen tummarna för att vädret håller sig fint nu när ni är ute och har detta 😃 KRAM och lycka till vännen! <3
nouw.com/emmaengstrom
enna
,
Men snälla! Det låter så härligt ju 😊